Оксана стала калікою, а водію нічого. Жертву ДТП шантажують, щоб припинила писати скарги

Оксана стала калікою, а водію нічого. Жертву ДТП шантажують, щоб припинила писати скарги
  • Молода мама стала калікою після позаторішньої аварії в Вороновиці. А водій, що збив її, повернув права й автомобіль.
  • Одразу після ДТП місцеві трохи дали п’яному за кермом бізнесмену. Його адвокат це хоче списати на батька збитої й шантажує його.
  • Так добивається, щоб жертва припинила оскаржувати постанови слідчого про закриття кримінальної справи.  

Мешканка Вороновиці 22-річна Оксана Сіненко розказує про чоловіка, що її збив в листопаді 2017-го, так: підприємець з сусіднього села Комарів, розводить свиней, не славиться репутацією, але хизується зв’язками. На нього скаржилися односельці через сморід зі свиноферми — безрезультатно. Також люди спостерігали, що бізнесмен їздить по місцевих точках продажу спиртного на авто. Наслідком однієї з таких поїздок й стала та аварія, після якої вже не відновить здоров’я молода мама.

Оксана показує ноги в шрамах. Розказує, що в середині кістки, суглоби і зв’язки скріплені металевими деталями, що до болю нагріваються на спеці й охолоджуються в мороз. Будучи сама медпрацівником, покалічена в ДТП не раз зверталася для проходження лікарської комісії, щоб отримати інвалідність. Її відмовляли.

— Сказали заплатити, тоді питання вирішиться. Але чого я маю платити? Якби в мене цього всього не було? Так є ж! Залізо в ногах ніде вже не подінеться. Мені з ним жити, — говорить Оксана Сіненко.  

Відео дня

Вона впевнена: водій «вирішив» питання на свою користь не тільки в правоохоронних органах, де закривають провадження про ДТП, а й перестрахувався в медицині. Бо якщо жертва аварії отримає групу, тоді не уникнути відповідальності.

Переходила дорогу, як всі

«Опель Віваро» збив Оксану на вулиці Козацький шлях 27 листопада позаминулого року. В тому місці мешканці Вороновиці переходять постійно. Поруч ПТУ, школа, садок. Є знак обмеження їдкості і лежачий поліцейський.

— Я стала, подивилася, чи є машини. Темніло вже і фари було видно добре, — розказує потерпіла. — Знизу не було машин, а з іншого боку була далеко. Я там щодня переходжу, оцінила ситуацію, що можу перейти…

Оксана рушила на проїжджу частину і, каже, навіть не зрозуміла, що сталося, коли відчула сильний біль удару, потім — ніяких відчуттів у ногах. Водій, за словами молодої жінки, одразу взявся тягнути її по асфальту, щоб нібито посадити в машину і завезли в лікарню. Але на місце аварії збіглися люди й він кинув потерпілу.

Потім Оксана чула, як люди кричали: «Де він? Хто він? Та він п’яний!». За словами збитої, у водія «Опеля» спеціалісти виявили 1,5 проміле, але очевидці бачили, що чоловік на ногах погано стояв. Його, як говорить потерпіла в ДТП, оштрафували за керування транспортним засобом в стані сп’яніння. От і все покарання. І ще трохи місцеві мешканці дали на горіхи одразу на місці аварії.

— Цього Гришечкіна тоді били всі від старого до малого, бо він задобав вже всіх, — каже Оксана. — Він постійно їздить п’яний. Я питала в наших місцевих продавців, то вони розказували, де він купував в той день і що від самого ранку.    

— А машина його недовго була на штрафмайданчику, — продовжує Оксана. — До Нового року її йому повернули. Права теж. Він їздить зараз, а я ходити нормально не можу. Кілька місяців не вставала взагалі. Тільки раннім літом чи пізньою весною (це більше, як через півроку після аварії) сусіди могли бачити, що я ходжу на подвір’ї.

Ось знімки Оксани в лікарні, які вона зробила після аварїі і після операцій (чутливим людям краще не дивитися):  

В ногах пищить метал

Оксану Сіненко визнали потерпілою в кримінальному провадженні про ДТП тільки через 6 місяців. А слідчий прийшов опитувати її про аварію листопада аж після новорічних свят.

— Мене 27 листопада збили, а прийшов слідчий 9 січня перший раз, — каже Оксана. — Очевидців опитали не всіх. Тих, хто бачив, як все було, на слідчий експеримент не запросили. І водія зробили невинуватим. Чотири рази ми оскаржували рішення слідства про закриття провадження. Зараз є п’ята постанова… Я питала прокурора, який погоджував це, чи я теж можу напитися, сісти за кермо, збити людину, а потім просто забрати машину й права і їздити далі?..

В першій документації з кримінального провадження про ДТП читаємо про забої обох ніг і забійну рану ока. Насправді ж травми Оксани — не просто синці і гематоми. На обличчі 22-річної жінки два шрами, а на ногах — сліди від оперативних втручань. Вона їх ховає за джинсами. Шорти, спідниці і плаття більше не носить. 

Оксана показує, де їй зашивали обличчя. Каже, після аварії шкіра була здерта в багатьох місцях



— Люди дивляться — ходить, а скільки в мене в ногах заліза, ніхто не знає. Анкера, якоря, фіксатори, імпланти… Я тепер вимушена бути постійно на знеболювальних, — каже Оксана. — Одна нога не згинається, і металеві деталі постійно дають про себе знати. В спеку нагріваються. І в холод я теж біль відчуваю. В супермаркетах «пікаю»... Сиділа якось біля стола із залізними ніжками і мене як щось притягувало. Потім вже пішла, дивлюся — в мене синець. Він не проходить. Магнітяться деталі.

Водій розказує, що сама кинулася

Перелом гомілкової кістки, порвані зв’язки, пошкодження колінних суглобів. Щоб зробити операцію з реконструкції ніг, родина Оксани брала позики. На питання, скільки втратили на лікування, мешканка Вороновиці відповіла: «тисяч 300 — це точно».

— Ми мусіли брати кредит під великі відсотки і в людей позичати в доларах, бо як сьогодні сказали, що завтра операція, то де мали взяти? Повертаємо тепер. А він (водій, — авт.) живе, ніби нічого не сталося. Поплатив скрізь, щоб уникнути покарання, а мені нічим не допоміг, — розказує Оксана Сіненко. — Він дуже непорядна людина. Говорить людям, що я йому під машину кинулася, щоб грошей заробити. У мене вдома дитина маленька, а я спеціально кинулася?

В Оксани викревлена нога після переламу гомілкової кістки і рубці від операцій на колінах



Оксана каже, що розпитувала очевидців аварії про швидкість руху «Опеля». Люди їй сказали: водій летів. В автотехнічній експертизі читаємо, що слідчий не запитував спеціалістів про швидкість руху, а тільки про технічну справність машини. І йому відповіли: рульова та гальмівна системи були справні.

Чому тоді водій не здійснив маневр, бачачи пішохода? Цитата з експертизи: «автомобіль під час гальмування рухався прямолінійно, без будь-якого відведення по сторонах».

— Там дорога широка, він міг маневрувати, але не зробив цього, — каже Оксана Сіненко. — За весь час навіть не намагався поговорити зі мною. Я тільки бачу, що їздить, то на одній машині, то на другій. Через рік після аварії дзвонив його адвокат, щоб зустрітися. Але коли йому мій батько передзовнив, то нічого, крім погроз на свою адресу не почув.

Шантаж, як спосіб захисту

Слухаємо запис тієї розмови. Сказане адвокатом Ігоря Гришечкіна виглядає як шантаж. Захисник Юрій Бевз попередив батька Оксани: якщо вона не забуде про справу, а буде й надалі оскаржувати постанови про закриття кримінального провадження щодо його клієнта, то він дасть хід заявам про завдання травм клієнту на місці аварії.

Ще в розмові звучить, що батьку збитої висунуть звинувачення в грабежі. Нібито після аварії з «Опеля» зникла чи то барсетка, чи то гроші з неї. А в барсетці було немало-небагато, а 5 тисяч доларів.


Журналіст дзвонила адвокату Юрій Бевзу, з яким говорила раніше по справі іншого ДТП — вінницького, коли на «зебрі» в мікрорайоні ДПЗ приватний перевізник на маршрутці збив 12-річного школяра. Тоді батьки хлопчика теж прийшли в редакцію, щоб надати розголосу своїй проблемі — закриттю провадження через невинуватість водія. Суд, доречі, згодом скасував рішення слідства, і провадження поновили.

Про ту аварію адвокат Бевз говорив так: батьки хлопчика озвучили водію непомірну велику суму компенсації, тому спільної мови не знайшли. Він обурювався, що ті звернулися в пресу. Тепер знову адвокат почав розмову з негативу на сторону, яка пожалілася в редакцію.

— Не для протоколу. Це такі люди, що я не знаю, як їх земля носить, — почав говорити про родину Оксани адвокат Бевз.   

Журналіст зупинила його. Сказала, що хоче почути такий коментар, який зможе написати в статті, а не просто поговорити. Але адвокат продовжував про своє і не відповідав на питання, чи знає про серйозність отриманих Оксаною травм.

По суті справи розмова не склалась, бо захисник водія не захотів говорити про каліцтво жінки-пішохода. Врешті Юрій Бевз сказав: нічого коментувати не буде і, замість передати телефон автора статті своєму клієнту, спонукає його звернутися на телебачення.


Читайте також:

«Ніби собаку збив на дорозі». Зніс дитину на пішохідному переході і навіть не вибачився

Збив на «зебрі» — і нічого? Справу водія, який покалічив школяра, поновили через суд

За ДТП на Київській, скоєне «під кайфом», має відсидіти «десятку». Остаточний вирок

Арештований за аварію з двома смертями, скоєну під кайфом: «Веду себе нормально, в церкву ходжу»

Арештований за вбивство завів акаунт у Фейсбуці з фото наколки «Только Бог Мне Судья»

На місці Комарніцького міг бути кожний. Історії побиттів правоохоронцями за роки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
  • Жанна

    Мій колишній чоловік зробив смертельне дтп в Агрономічному 26 січня 2018р.,будучи п'яним понад дві з половиною промілє в крові,вбив на смерть маму двох неповнолітніх дітей живе,ходит по Землі святій.Обідив свою єдину дочк.
  • Ваняк

    ну дурочка ей богу, если прямо просят бабло, возьми и занеси, и сразу опер группу за собой с подсветкой что бы просветить руки и записать взятку, потом справка образуется внезапно и без всяких проблем
  • Наталья

    Чорноязикі і криворукі недалекі мужичонки-рогулі тепер керують світом...

    Винничанин коренной reply Наталья

    "мужичонки" у вас за порєбріком, ватниця.

    Вася reply Винничанин коренной

    На жаль, рагулі навіть тут
  • Nick Zenko

    Юрка, ну ти і клоун.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстримала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон 13:20 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 13:03 У Вінниці випав помаранчевий дощ. Знову піски Сахари? photo_camera 12:26 Льодовий клуб у Вінниці передали «Дирекції парків». Що з нею буде?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up