Збив на «зебрі» — і нічого? Справу водія, який покалічив школяра, поновили через суд

Збив на «зебрі» — і нічого? Справу водія, який покалічив школяра, поновили через суд
Знімки в лікарні робили батьки Даніла (12). Сьогодні семикласник вже повернувся до школи, але продовжує спостерігатися в медиків
  • Завдяки скаргам батьків, які не змовчали на закриття кримінального провадження слідчим, розслідування поновили.
  • Подружжя Бережнюків розповіло 20minut.ua про аварію з їхнім 12-річним сином і водія, який не пригальмував перед пішохідним переходив.
  • Тепер знаємо: суд поновив розслідування в справі, закритій поліцією за відсутністю складу злочину.

Приватний перевізник за кермом маршрутки, що везла працівників 45-го заводу на роботу, збив 12-річного Деніла Бережнюка на нерегульованому пішохідному переході. Водій отримав лишень штраф за стоячих пасажирів. За те, що не пропустив пішохода, — немає ніякого покарання. Чому так, редакція розповідала в цій статті — «Ніби собаку збив на дорозі». Зніс дитину на пішохідному переході і навіть не вибачився.

ДТП, нагадаємо, було 31 січня в мікрорайоні ДПЗ. Близько 15.00 на «зебрі» по вулиці Зулінського переходив дорогу семикласник. Добирався додому зі школи, вийшов на своїй зупинці і позаду тролейбуса пішов на інший бік дороги. Поруч з дитиною пішохідним переходом йшов дорослий. Він побачив, що зустрічною смугою руху мчить маршрутка і не гальмує, тому зупинився. Дитина ж навпаки, пришвидшила ходу. В наслідок удару хлопчик відлетів за 30 метрів.

За словами батьків Даніла, який досі проходить лікування через отриману черепно-мозкову травму, водій повинен був гальмувати перед переходом. Так кажуть й правила дорожнього руху. Але він дав пояснення, що не перевищував швидкість, школяр вибіг поперед його авто.

Відео дня

Експертиза, проведена в рамках розслідування, стала причиною закриття провадження за відсутністю складу злочину. Про це 20minut.ua сказали у відділі комунікацій обласного главку Нацполіції. В постанові слідчий написав: водій не мав можливості уникнути зіткнення. Адвокат батьків травмованого в наслідок аварії школяра Наталя Гуменюк назвала цю постанову не обгунтованою, а роботу слідчого поверхневою, і подала скаргу до суду на рішення про закриття провадження.  

Учора, 27 березня, 20minut.ua надійшла нова інформація: розслідування по аварії з дитиною на Зулінського поновили. Як сказали батьки хлопчика Ольга і Олег Бережнюки, дослідження обставин ДТП, де її син отримав середньої тяжкості тілесні ушкодження, буде продовжуватися за рішенням суду. Подану адвокатом скаргу задовольнили.

Водій, нагадаємо, не захотів говорити з пресою про аварію за його участю. Переадресував на свого захисника. І адвокат Юрій Бевз розповів: батькам збитого на переході школяра неодноразово пропонували матеріальну допомогу на лікування дитини, але вони затребувати непомірно велику суму — 125 тисяч гривень.

Спільної мови сторони не знайшли, тому вирішувати спір готуються в судовому порядку. Тепер, коли розслідування поновили, — батьки мають надію, що далі на водія чекає оголошення підозри і обвинувальний акт. Будемо спостерігати за рішеннями в цій справі.

Відео фрагментів руху мікроавтобуса до і після ДТП знайдете за цим посиланням. Ось ще одна зйомка моменту аварії, на якій видно і хлопчика, і як реагував на пішохода водій мікроавтобуса. Цей запис батькам скинула незнайома жінка після публікації статті про ДТП на нашому сайті. До цього батьки не мали запису самого удару.  
 

 

Читайте також:

Водію маршрутного «Богдана» за збиту на переході бабцю дали умовне. А вона не вижила

За водія Infiniti сплатили більше 153 тисяч застави і його звільнили з-під варти

Проголошення вироку по ДТП на Київській відклали, але арешт Заболотному продовжують

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ольга Бережнюк

    Так на видео видно ,что водитель не собирался тормозить перед пешеходным переходом.Хотя это видео не было добавлено к криминальному делу.Следователь Полищук  не преобщил это видео к делу.Хотя его изьял.Ты Антонюк думаешь откупился? Может.Но бумеранг вернётся.На видео видно халатность водителя. Ребёнок чудом остался жив.Чтоб нам это не стоило но мы будем бороться с такими тварями.
  • Жора

    Посмотрел видео... Там же все видно\.....
  • З.А.Глядач

    "Поруч з дитиною пішохідним переходом йшов дорослий. Він побачив, що зустрічною смугою руху мчить маршрутка і не гальмує, тому зупинився. Дитина ж навпаки, пришвидшила ходу. В наслідок удару хлопчик відлетів за 30 метрів."

    Чому "дорослий" не притримав дитину? Негайно притягнути його до відповідальності,як співучасника!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up