Проголошення вироку по ДТП на Київській відклали, але арешт Заболотному продовжують

Проголошення вироку по ДТП на Київській відклали, але арешт Заболотному продовжують
Під час розгляду клопотання про зміну запобіжного заходу. Олександр Заболотний у кабіні для підсудних зліва
  • Сьогодні мали винести вирок в провадженні про аварію на Київській, в якій вижив тільки один.
  • Двоє хлопців загинули, а третій — отримав 10 років тюрми в суді першої інстанції, бо кермував під наркотиками.
  • Засуджений Олександр Заболотний оскаржував це рішення. Казав, що не він сидів на водійському місці.
  • Що по цій справі вирішив апеляційний суд, мали вже озвучити сторонам, але засідання відклали.

На проголошення вироку апеляційного суду не з’явився адвокат підсудного, тому потерпілі в цьому кримінальному провадженні, родичі загиблих хлопців, рішення сьогодні, 13 лютого, не дізналися. Коли його зачитають, вирішать після розгляду чергового клопотання прокурора про продовження запобіжного заходу Олександру Заболотному. Йому якраз спливає термін тримання під вартою.

За грати прямо із зали суду цього юнака відправив Вінницький міський суд наприкінці минулого року. Про це рішення редакція писала в новині «Їхав під кайфом, а вину перекладав на загиблого друга. Вирок за ДТП на Київській». Повідомляла також, що вирок про 10 років за порушення правил дорожнього руху, яке призвело до смерті двох людей, засуджений оскаржував. 

У своїй апеляційній скарзі Олександр Заболотний заперечував обтяжуючу обставину — стан наркотичного сп'яніння, просив, щоб справу закрили, а його випустили зі слідчого ізолятора. Паралельно на одному з перших засідань захист подав клопотання про зміну запобіжного заходу. Його відхили. Як це було, можна прочитати в цій статті — Батьки загиблих в ДТП на Киїівській про водія: «Його брехню слухаємо три з половиною роки».

Відео дня

Також, нагадаємо, захист подавав клопотання про повторне дослідження усіх обставин справи. Це клопотання колегія суддів відхилила учора, 12 лютого. Вирішила, що прийме остаточне рішення за тими матеріалами, які надійшли із першої інстанції.

І сьогодні, 13 лютого, потерпілі готувалися почули рішення. Але, як сказав журналісту батько загиблого в аварії Максима Ігор Галун, на засідання не з’явився адвокат Заболотного. Підсудний не захотів, аби розгляд продовжувався без захисника, тому засідання мають відкласти. Дату ще не визначили. Але, оскільки в найближчі дні спливає термін арешту підсудного, то прокурор заявив клопотання про продовження тримання під вартою. Потерпілі очікують, що судді продовжать арешт.

Раніше редакція 20minut.ua розповідала: слідство встановило, а звинувачення довело, що Олександр Заболотний керував машиною під наркотикам, порушив правила, тому загинули двоє пасажирів «Опеля», що мчався вночі на пляж «Хімік».

Машина не вписалася в поворот на підйомі дороги перед перехрестям з вулицею Академіка Янгеля (тоді ще Фрунзе). Врізалася в бетонний парапет тротуару, перевернулася і влетіла на подвір’я приватного будинку, що над дорогою. Максим Галун і Євген Патлатий померли в лікарні від несумісних із життям травм. Олександр Заболотний отримав незначні ушкодження і одразу на місці сказав, що він був за кермом.

Свідчення юнак поміняв в лікарні, після смерті друзів. На суді захист намагався довести, що звинувачений був пасажиром, а не водієм. Потерпілі називають це брехнею.


Читайте також:

Анатолія Малєца, підозрюваного у вбивстві власної сім’ї, возять до експертів на Ющенка

20 мільйонів за застрелених на Барському шосе. На вирок Григоряну пишуть скаргу

Передав гроші майору без слів. Справу хабара, залишеного в поліцейській шафці, ще слухають

На волю вийшов Григорян, що розстріляв двох людей на Барському шосе в серпні 2015-го

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читательница

    Надоїло вже чути... Його "друзі" не бачили, що він нетверезий лізе за кермо, коли сідали до нього в машину? Нехай вже скоріше посадять, але і "друзі" самі винні, що вели такий спосіб життя і з таким водилися!

    володимир reply Читательница

    в галуна поломано ребра розрив печонки селезенки перелом таза днк на подушке безопасности и заболотный сидел за рулем у которого царапины вопрос как выжил заболотный  мы живем в мире фантастики
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло Від читача 13:38 Українські поліцейські ліквідували шахрайський call-центр в Одесі, де громадян Чехії ошукали на 5,5 мільйонів гривень 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися? 10:27 У Бершаді попрощалися із загиблим від бандитської кулі поліцейським Максимом Зарецьким photo_camera 09:33 Ліквідували ще 800 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 23 квітня 09:00 Куди віддати дитину: гуртки Вінниці, студії та позашкільні заняття (партнерський проєкт) 08:44 Сьогодні вітаємо Юрія та Валерія. Історія та прикмети 23 квітня 08:00 Вакансії в Chopper, Green cool, Грош та 81 актуальна пропозиція роботи у Вінниці 21:12 Яку безкоштовну психологічну допомогу можуть надати сімейні лікарі? Ми дізналися 20:56 Вінничан закликають зменшити споживання електроенергії 20:18 «Вінницькі вовчиці» у Хорватії виграли престижний міжнародний турнір Adria Bowl photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up