Анатолія Малєца, підозрюваного у вбивстві власної сім’ї, возять до експертів на Ющенка

Анатолія Малєца, підозрюваного у вбивстві власної сім’ї, возять до експертів на Ющенка
  • Про результати експертизи, які підтверджують причетність до вбивства власної родини Анатолія Малеца, сказав сьогодні журналістам начальник кримінальної поліції.
  • Але прокурор пояснив: слідство не має ще результатів ДНК-експертизи і отримає їх не раніше, ніж ще через два-три місяці.
  • Процесуальний керівник провадження про гучне передноворічне вбивство також розповів 20minut.ua, на якій стадії сьогодні вивчення психічного стану підозрюваного.   

Зараз триває амбулаторне психолого-психіатричне обстеження Анатолія Малєца. Його возять до експертів-медиків лікарні ім. Ющенка для дослідження на адекватність.

Про це журналісту редакції RIA/20minut.ua розказав процесуальний керівник в провадженні про вбивство родини в Академічному. За кілька годин до Нового року, 31 січня 2018-го, нагадаємо, в квартирі названого мікрорайону знайшли тіла матері підозрюваного, колишньої дружини, 7-річного сина і 3-річної донечки, яка померла згодом в лікарні. Затриманий в процесуальному порядку власник оселі не зізнався у скоєному, проте поліцейські наполягають на його винуватості.

Сьогодні в стрічці інтернет-новин знаходимо інформацію, надану журналістам начальником кримінальної поліції області Олександром Цимбалюком. Він заявив про підтверджуючі причетність до вбивства Анатолія Малєца результати експертизи. Полковник Цимбалюк сказав, що йому вже відомо: на речових доказах виявили ДНК підозрюваного Малєца.

Відео дня

Йдеться про знайдені оперативниками на смітнику знаряддя злочину, молоток, та речі глави сімейства. На цих речдоках, як цитує Олександра Цимбалюка vinnitsa.info, «є ДНК його і вбитих жінок, і дітей. Це говорить, що він причетний до скоєння вбивства».

Разом з тим, в прокуратурі інформації про результати експертизи не підтвердили. Процесуальний керівник в цьому провадженні Валерій Шиманський сказав 20minut.ua, що слідча не отримувала ще експертизи. Мовляв, лишень місяць минув, тому це недивно.

— Термін виконання ДНК-експертизи — приблизно 3-4 місяці. Навіть по актуальних справах вони (експерти, — авт.) не можуть за місяць дати результат, — говорить прокурор Шиманський. — Коли слідчій надійде розписаний і підписаний висновок, от тоді вже будемо бачити. Покищо немає результату. Звідки оперативники це взяли, не знаю. Мене це здивувало. 

Також прокурор розказав, чи проводиться вже експертиза на адекватність Анатолія Малєца. Підозрюваний та його адвокати, нагадаємо, наполягали на наданні медичної психологічної допомоги. Захисники стверджували, що їхній клієнт не зміг навіть їм розказати, що сталося в його квартирі за кілька годин до Нового року, бо знаходиться в складному психологічному стані.

— Підозрюваному призначили амбулаторну експертизу, — говорить сьогодні, 7 лютого, прокурор Шиманський. — Голова суду Михайленко задовольнив наше клопотання. І поки що клопотання про необхідність його направлення на більш детальне, стаціонарне обстеження в Одесі від експертної комісії з лікарні ім. Ющенка не надходило.

Прокурор сказав, що зараз Анатолія Малєца доставляють з СІЗО в лікарню на Ющенка для роботи з ним тамтешніх експертів. Тільки якщо вінницькі медики зрозуміють, що треба більше часу для вивчення піддослідного і потрібні матеріали провадження, то напишуть про це клопотання слідчому. А далі процедура така: слідство звернеться з клопотанням про призначення стаціонарної експертизи до суду, і слідчий суддя дасть дозвіл направити арештанта в одеський спеціалізований мед-заклад.


Читайте також:

«Звідки взяло слідство все це, нам не відомо». Інтерв’ю з захисниками Анатолія Малєца

Справа вбивства в Академічному. Як прокурор і адвокати пояснюють мовчання арештованого

Трагічне вбивство в Академічному: підозрюваному батьку дали 60 діб арешту

Чи писав Анатолій Малєц зізнання? Про записку арештованого за вбивство сім’ї в Академічному

«Моя Надя, донечка»: вінничани прощалися із вбитими в Академічному

В мікрорайоні «Академічний» вбили трьох людей та покалічили маленьку дівчинку

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Елена Матвиенко

    Тварь
  • Nataliya Gurkovska

    Опера знають результати експертизи раніше слідчого, прекрасно !
  • Margarita Lyubich

    Урод!
  • Oliya Tatsiuk

    Скотина
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up