Чи писав Анатолій Малєц зізнання? Про записку арештованого за вбивство сім’ї в Академічному

Чи писав Анатолій Малєц зізнання? Про записку арештованого за вбивство сім’ї в Академічному
Антолій Малєц на суді про обрання запобіжного заходу не сказав, що не винний. Йому викликали медиків
  • В судовому засіданні прокурор сказав, що серед доказів вини Анатолія Малєца є заява, де він нібито розповів про вбивство.
  • Журналісти тут же написали про цей речовий доказ. Хтось назвав його зізнавальною запискою. Дехто чомусь вирішив, що то записка посмертна була.
  • «20 хвилин» з’ясував, чи писав зізнання підозрюваний у вбивстві матері, колишньої жінки і двох малих діток.

Про якийсь лист, написаний рукою Анатолія Малєца нібито після злочину, сказав прокурор Валерій Шиманський, коли клопотав про арешт підозрюваного в передноворічному убивстві власної родини.

Прокурор, обґрунтовуючи потребу взяття під варту Анатолія Малєца, озвучив попередні дані слідства. Сказав, що підозрюваний планував злочин заздалегідь, хотів зімітувати розбійний напад, тому розкидав по квартирі речі потерпілих, а знаряддя злочину — молоток — загорнув у спідню білизну, склав в пакет і виніс на смітник подалі від дому.

Раніше в обласному главку поліції розказали: затриманий Анатолій Малєц сам сказав поліції, де молоток шукати, і поліцейські знайшли знаряддя злочину зі слідами крові у вказаному місці. Цей речовий доказ передали на експертизу.

Відео дня

«…Серед побутового сміття виявили і вилучили металевий молоток — знаряддя вчиненого злочину, чоловічі труси синього кольору та білий полімерний пакет, у якому знаходилася письмова заява від Малєц Анатолія Валерійовича, де останній коротко розповів про те, що це він вчинив вбивство своїх дітей, колишньої дружини та своєї матері...», — ось так в судовому засідання перераховував докази прокурор Шиманський.

Це було 2 січня, нагадаємо, і врешті Вінницький міський суд обрав запобіжний захід Анатолію Малєцу. Його триматимуть у слідчому ізоляторі 60 діб до наступного судового рішення.



Адвокати підозрюваного погодилися з арештом. Сказали, під вартою їхньому клієнту буде безпечніше. І наголосили: інформація, озвучена правоохоронними органами, не відповідає дійсності, тому вони рядом клопотань будуть доводити істину в справі. Тобто не було зізнання?

А далі в новинах журналісти вже писали про незрозуміло чому викинуту разом з молотком на смітник зізнавальну записку. Дехто взагалі вирішив, що та заява Анатолія Малєца була передсмертною.  

То що за папір слідство вважає речовим доказом? Редакція 20minut.ua запитала в поліції, й дізналася: прокурор помилився або ж його неправильно трактували далі в пресі, бо не було записки в пакеті з молотком. Телефонуємо в прокурору перепитати ще раз і дізнаємося, що і зізнання фактично в заяві, названій в ЗМІ запискою, немає.

— Ніякої записки не було, — каже Валерій Шиманський. — Була заява, написана ним на ім’я працівників поліції вже після того, як його затримали. На підставі цієї заяви хотіли його допитати. Він мав зізнатися, але трапилося так, що заходять адвокати — і він відмовляється давати показання. До сьогоднішнього дня він не дає показань...

Питаємо прокурора про текст заяви. Якщо не зізнання, то що в ній було? Валерій Шиманський відповідає описом:

— Якщо почне читати, то подумаєте, що це писала не доросла людина, яка закінчила вуз, а учень першого-третього класу, який не розуміє взагалі, що з нього хочуть, що писати. Просто фрази. Одне слово таке, речення не закінчується, починається зовсім інше речення невідомо про що. От тому будемо призначати експертизи, будемо встановлювати стан його. Чи це він умисно так все робить, як говориться, показує, що він психічно хворий, чи це дійсно так? Направляємо матеріали всього провадження експертам, хай далі лікарі з Ющенка, експерти, задають йому питання.

За словами Валерія Шиманського, психіатрична експертиза триватиме щонайменше місяць-півтора. Її будуть проводити експерти з вінницької лікарні ім. Ющенка або навіть одеські спеціалісти. Для цього підозрюваного, швидше за все, направлять на стаціонар.

— Зараз ми не тільки допитуємо свідків, а й проводимо інші заходи для того, щоб об’єктивно встановити всі обставини, — сказав процесуальний керівник провадження про вбивство родини в Академічному.

А ще додав, що злочин на грунті сімейного конфлікту, скоєний арештованим, — це ключова, але не єдина версія слідства. Щоб дізнатися більше про це, слідкуйте за стрічкою новин 20minut.ua.


Читайте також:

«Моя Надя, донечка»: вінничани попрощалися із вбитими в Академічному

У новорічну ніч в Могилів-Подільському підрізали зятя мера. Він зараз в реанімації

ТОП-12 злочинів, у яких вам пощастило не стати жертвою. Яким був кримінал 2018-го?

8 афер року: були дурні «розводи», нові схеми і спіймані на шахрайствах ділки
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (69)
  • Валентина Грушко

    Він не повинен жити. Яким би він не був раніше , став чудовищем і виправдання йому немає.
  • Наталья Дидух

    Ситуация кошмар конечно!!!! Разведись, уйди, уедь...избей жену на худой конец!!!!! Но не убивать же всю семью!!! Явно психически не здоров!!!!

    Паша reply Наталья Дидух

    Как избей на худой конец женщину? Это не припустимо. Ругаются и кричат многие но до рукоприкладства это уже слишком.

    Irina Veremiieva reply Наталья Дидух

    Natali Didyh м-да.. Ну так избил. И наверное не первый раз. Я думаю, надо вовремя разводится
  • Евгений Петрович

    Виноватого казнить ....
  • Alla Kaplun

    Покидьок.....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
11:17 Без води та світла. Де у Вінниці 29 березня відключатимуть послуги 11:00 Чому вивчати англійську з дитинства актуально як ніколи (Новини компаній) 10:36 В останню путь проводжатимуть вінничанина Романа Стрільчука 10:12 Минулої ночі ворог застосував 99 засобів повітряного нападу: деталі нічної атаки Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 08:53 Ворожий безпілотник здетонував біля житлового будинку на Вінниччині 08:30 Що таке вініри? Де їх встановити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні відзначають День фокусника. Історія, заборони та прикмети 29 березня 21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up