ТОП-12 злочинів, у яких вам пощастило не стати жертвою. Яким був кримінал 2018-го?

ТОП-12 злочинів, у яких вам пощастило не стати жертвою. Яким був кримінал 2018-го?
  • У місті стріляли у копів, билися під клубами і ховали дітей від педофіла.
  • А в районах — душили немовлят, ґвалтували жінок, кидали людей у криниці.
  • Вам пощастило не стати жертвою цих історій?
  • Ми дізналися, чим завершилося розслідування найбільш резонансного криміналу.

Чого тільки не було цього року у Вінниці та в районах області. Офіційна статистика каже про збільшення особливо тяжких злочинів. І гортаєш стрічку кримінальних новин — страшного знаходиш чимало.

У ТОП-12 злочинів року, що минає, редакція відбирала кримінальні події зі стрічки новин 20minut.ua. У окремі місяці було одразу по кілька гучних злочинів. У ТОП відібрали за кількістю переглядів і коментарів. Тож згадаймо кримінальний бік 2018-го. Далі за місяцями — від найсвіжішого криміналу до того, з чого цей рік починався.  

Грудень

Відео дня

Побили і замкнули в підвалі

У Бершадському районі через побутовий конфлікт двоє молодиків викрали людину, побили та замкнути в підвалі. Просидів замкненим 42-річний потерпілий кілька годин, доки його крик про допомогу почули і визволили. Травмований чоловік звернувся до поліції, вказав на своїх кривдників, і їх правоохоронці затримали. Підозрюваним за скоєне безчинство загрожує до 5 років тюрми.           


Листопад

Тіло знайшли в криниці

Діставати труп з криниці в селі Липовецького району. За кривавими слідами від гаража, де працював чоловік, поліція дійшли до місяця, де вбивці кинули тіло. Дістали його рятувальники. Далі, над розкриттям цього злочину, працювали слідчі і оперативники місцевої поліції та обласного главку. Відпрацьовували кілька версій: від побутового конфлікту до діяльності вбитого, що займався ремонтом машин. Врешті виявилося, що двоє місцевих юнаків 18 та 25 років п’яними проходили повз гараж жертви, посварилися з ним і тому вбили. Ці хлопці під арештом.

Жовтень

Напад на вагітну в притулку

Двоє чоловіків погрожували пістолетом вахтеру соціального закладу, в якому переховуються жінки від домашнього насильства. Вони приїхали, щоб поквитатися із однією такою утриманкою, вагітною жінкою. Були в масках, побили нещасну і втекли на «Міцубісі». Невдовзі обох нападників затримали. Ініціатор злочину — чоловік, що мав неприязні стосунки з жертвою, і найняв спільника. Їм загрожує до 12 років тюрми за розбій, бо чоловіки, крім того, що побили жертву, ще й відібрали у неї мобільний.

Читайте також:

Скандаліста можуть виселити з власної квартири. Нові санкції за сімейне насилля
 

Вересень

Вивіз на окружну, щоб убити

Чоловік перерізав горло дружині і залишив тіло там, в посадці на окружній. Труп знайшли після двох днів пошуків 32-річної мешканки села Щітки, як безвісти зниклої. Коли допитувала чоловіка, то він зізнався й показав місце злочину. Свої дії назвав ситуативним поривом. Сказав, що матір його дітей допекла тим, що випивала. Батькові двох діток 4-х та 13-ти років загрожує до 15 років тюрми.    



Серпень

Замовне вбивство колишньої

На Привокзальній найманий убивця розстріляв у спину жінку, яка добиралася вранці на роботу через залізничні колії. Пошуки замовника вивели правоохоронців на колишнього чоловіка Віталіни. Слідство доводить, що він замовив її вбивство кілеру, знайденому в інтерні. Стоп-кадр з вуличної відеокамери спостереження, в об’єктив якої потрапив кілер, розповсюдили в пресі, щоб швидше знайти виконавця злочину. Дочка вбитої вінничанки пішла в перший клас без мами.

Читайте також:

Три останні вінницькі вбивства. Результати розслідувань, які ще не знають родичі


Липень

Безглузда смерть під домом

Велосипедист поштовхався з автовласником на подвір’ї дому на Келецькій. Старший припарковувався, а молодий стояв з дівчиною і, здавалося, не заважав проїзду. Під час сварки хлопець відштовхнув чоловіка, який хотів пошкодили його велосипед. Той упав і розбив голову. За цю безглузду смерть арештували гітариста вінницької групи Foz. Хлопець тепер доводить, що захищався і не хотів такого. За рішенням суду, його відпустили з-під варти. Розслідування триває.

Червень

Пограбування з дітьми

Злодії залізли у віджате вікно будинку на Сабарові, де були самі вдома діти-школярі, і обчистили помешкання — винесли золота на 50 тисяч гривень. Діти сховалися і написали мамі СМС. Поліцейські оперативно спіймали злочинців й потім повідомили: це були наркомани, що знали про достаток господарів, бо раніше робили в них ремонт. Під час затримання вони дістали вкрадене з кросівок, випльовували з рота. Ховали, де могли, речові докази.  



 


Травень

Бійка під клубом призвела до смерті

Троє хлопців побили четвертого під нічним клубом «Планета Мода-Бар». Потерпілий юнак, що якраз днями демобілізувався, вийшов поговорити з місцевими надвір. Ті хотіли показати, хто тут головний. І йому добряче перепало. Хлопець тиждень пробув у комі, але не оклигав. Юрія поховали. У справі є два підозрюваних, але якраз третій учасник бійки нібито завдав рокову травму. Слідство ще з’ясовує обставини.

Квітень

Зґвалтували кілька жінок

У квітні було одразу кілька зґвалтувань. Побили, поглумилися і переїхали трактором жінку в Літинському районі. Нелюдів одразу спіймали і притягують до відповідальності. А у Вінниці цього ж місяця зек, який щойно звільнився з Вінницької тюрми, спіймав студентку на Європейській площі, затягнув її за вічний вогонь і задовольнив свою статеву пристрасть. Він також пограбував жертву. Вирахували ґвалтівника оперативним шляхом і повернули в місця позбавлення волі.



Березень

Дитинку кинула на смітнику

У Хмільнику знайшли немовля в сміттєвому баку. Експерти потім сказали, що дитинку задушили, а слідство довело - зробила це мати. Через півроку потому суд виніс вирок жінці, що пішла на дітовбивство через небажану вагітність, яку всіляко приховувала. Підсудна стверджувала: дитина народилася вже мертвою. Втім, суд вирішив, що така мати заслуговує на реальне ув'язнення, і дав їй три з половиною роки тюрми.

Читайте також:

Чому жінки вбивають своїх дітей і куди можна подіти небажане немовля?


Лютий

Жорстокий напад на родину

Двоє вдерлися в будинок у Вороновиці, побили господарку, сина і його товариша. Сусідка знайшла людей безтямними і подзвонила в поліцію. Жінку з сином забрали в реанімацію, а їхній гість помер. Бандитів, що прийшла грабувати і жорстоко розправилися з мешканцями дому, знайшли і арештували. Одному 19, другому 21 рік. Вони винесли з дому жертв техніку та гроші. Тепер відповідатимуть за розбій і умисне вбивство з корисливих мотивів. Санкція за таке максимальна — довічне.

Січень

Заколов ножем коханця жінки

Почався 2018-й з убивства у Вінниці. У дворах на Стельмаха знайшли труп чоловіка з численними ножовими і досить швидко розкрутили ланцюг подій. Поліцейські з’ясували: чоловіка убив мешканець сусіднього з місцем злочину дому, бо застав його зі своєю жінкою. Він вивів його надвір і там заколов. Коли повернувся в квартиру, то сказав, що гість пішов додому. Убивцю нещодавно засудили. Дали 9 років тюрми.


Читайте також:

Три вбивства за три тижні у Вінниці. Як захистити себе легально та ефективно

Кримінальний ТОП-2017. Підривали гранати, палили людей, стріляли по машинах

Влаштуй домушнику квест: не дай знайти всі «заначки» за 10 хвилин (ІНФОГРАФІКА)

Квартирники не будуть відпочивати на Новий рік. Як вберегти дім від злодія?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • KiriLL

    Ну кому цікаві кримінальні історії?!
  • Задунайский Торонтуй

    Предновогодний позитивчик.
  • Vladimir Molotov

    мммда. то есть писать уже вообще не о чем
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up