8 афер року: були дурні «розводи», нові схеми і спіймані на шахрайствах ділки

8 афер року: були дурні «розводи», нові схеми і спіймані на шахрайствах ділки
КОРДівці брали організовану злочинну групу шахраїв. А розкрили мільйонну справу - вінницькі детективи
  • У році, що минає, вінничан дурили різного роду аферисти. Редакція зібрала вісімку найбільш масштабних шахрайств.
  • Прогляньте цей ТОП і будете знати, навіщо крадуть наші документи, для чого лишають записки на машинах і в яких ситуація дешевше буде проігнорувати заманливу пропозицію.

«Розводи» на мільйонні суми, нові схеми шахрайств чи знайомі обмани, розраховані на наївних. Торік редакція склала ТОП-5 унікальних і добре продуманих афер, за які зловмисники залишилися безкарними. У 2018-му невловимих аферистів було менше. Але є історії обманів, які ще не дійшли до логічної розв’язки.

Із новин, про які писали в кримінальній стрічці на 20minut.ua, редакція склала цей ТОП-8. Прогляньте його й будете знати, навіщо можуть викрадати документи або для чого залишають записки на авто. Також дізнаєтеся про мільйонне шахрайство, де постраждали вінницькі підприємці. Мова про злочинну групи, що була в розробці нового поліцейського підрозділу – детективного. З такої історії й почнемо.

«Кидали» на мільйони гривень

У листопаді під час спецоперації затримали групу аферистів, які «кинули» сільгоспвиробників на 5 мільйонів гривень. Вони купили у двох фермерів більше 100 тонн гречки, але грошей не дали. Шахраїв брали під час чергової оборудки – купівлі 150 тонн зерна кукурудзи та соняшника у підприємця з Хмельниччини. Як працювали вінницькі КОРДівці під час затримання, дивіться на відео.

Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9">     

Касирка «влетіла» на $3000

Дурнішого «розводу» у Вінниці ще не було. У квітні касирку обмінника «розвели» на 3000 доларів. Таку суму вона віддала одній жінці, а з гривнями чекала іншу. Врешті до торговельного центру «Мир» викликали поліцію для пошуку шахрайки, що накивала п’ятами. Після того, чи була ця оборудка за домовленістю злочином узагалі, пресу не поінформували.

«Допомагала» медикам

Обдурила шістьох людей на 300 тисяч гривень. Вінничанка обіцяла витратити ці гроші на домовленості з керівниками медцентрів, але насправді просто присвоювала. У березні цього року справу, де потерпілі – це працівники державних медзакладів, які скаржилися на мізерні заробітки, передали до суду. Аферистка скористалася їхнім бажанням працювати в приватних центрах.

Украли пакет документів

Свою історію розказала редакції вінничанка. Дівчина хотіла зняти квартиру, і продавець попросив у неї копії документів для договору. Коли дійшло до передачі ключів, псевдо-ріелтор зник. Він їй теж надсилав свої документи, але вони виявилися чужими. Тож під час переписок в електронний спосіб не поспішайте ділитися особистими даними.

Торгував на службі

Навесні викрили вінницького опера, який за кілька місяців заробив річну зарплату. У оголошенні він пропонував швидко знайти людину, дані, особисту інформацію за гроші. До виконання приватних замовлень підключив колегу, що допомагав йому задарма діставати службову інформацію. Припинили торг на службі співробітники відділу внутрішньої безпеки і з кіберполіції.

Вчительські підробітки

Вчителька з Хмільника викладала оголошення про продаж дитячих речей на OLX, отримувала за них передоплату, але речей не надсилала. Таких шахрайств вона вчинила цілу серію. Завдатки вчителька отримувала на дві картки, свою та чоловіка-інваліда. Якщо не поверне потерпілим гроші, то може отримати реальне позбавлення волі.

Сезонні квартирні аферисти

Влітку в місті завелися сезонні аферисти, які знімали квартири на добу, щоб здати їх іншим людям на кілька місяців. Один шахрай називався ріелтором, другий власником. Укладали договори й брали плату наперед. На них в поліцію заявили батьки студентів, яких виселяли справжні власники. У поліції кажуть: перевіряйте документ на право власності, коли знімаєте житло.

Записки на машинах

Перерахуй 800 гривень, бо заплатиш за покраску. У червні вінничанам залишали на машинах записки з погрозами. На листочку з блокнота була вимога перерахувати гроші на електронний гаманець, написана від руки. Автор листа пообіцяв подряпати машину і побити вікна, якщо йому не заплатять. Про хоча б один випадок реалізації погроз чи сплату викупу інформації редакція не має.


Читайте також:

ТОП-5 афер на величезні суми, які шахраї провернули у Вінниці в 2017-му

Влаштуй домушнику квест: не дай знайти всі «заначки» за 10 хвилин (ІНФОГРАФІКА)

Секс під розписку? Сприймати інтим як подружній обов’язок у наступному році — злочин

Квартирники не будуть відпочивати на Новий рік. Як вберегти дім від злодія?


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Галя

    "У квітні касирку обмінника «розвели» на 3000 доларів. Таку суму вона віддала одній жінці, а з гривнями чекала іншу. "  якого бена вона дала взагалі отак наперід, ще й незнайомим людям? Коли вам майстерно розрізали сумку - це одне... Але коли вам кажуть СЛОВАМИ і ви погоджуєтеся, - це перебір!
  • Lyudmyla Smereka

    ...
  • Адам Банан

    Wtf? Нові схеми? 😲😲😲 якщо серйозно то ви щось погано працюєте(((
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничани можуть оформити пенсію дистанційно, без відвідування держустанови. Навіть з-за кордону 20:34 Батьки загиблого Героя подарували дитячий ігровий майданчик громаді на Вінниччині photo_camera 20:12 Зустріли траурний кортеж «На щиті»: чого не варто робити, яке може бути покарання 19:55 У Подільський зоопарк можна ходити безплатно. Хто має таку можливість та у які дні photo_camera Від читача 19:25 Допоможіть зібрати підписи петиції (посмертно) моєму чоловікові на звання Героя України 19:29 «По новому закону Зеленського можемо робити, що хочем!» У Тульчині силою мобілізували 21-річного 18:18 Наше місто тепер має свій ексклюзивний десерт — торт «Вінниця» 18:13 Військовий, який знищив з «Джавеліна» дев’ять ворожих цілей, став Почесним громадянином Якушинець 17:24 У Вінниці продезінфікували понад 400 колодязів у приватному секторі 16:16 Стали відомі дати, коли розпочнуться літні канікули у вінницьких школах 15:33 Називався пораненим військовослужбовцем та просив гроші на лікування. Шахрай отримав підозру 15:05 До сервісного центру на Ботанічній величезні черги. Чому і як це пов’язано з мобілізацією? photo_camera 14:39 Вінничанин хотів втекти за кордон за десять тисяч доларів. Чому не вийшло 14:27 Наукова лабораторія на Вінниччині: як школярі створюють роботів та спілкуються зі штучним інтелектом play_circle_filled photo_camera 14:20 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:55 Вакцинація дорослих: що перевірити, коли йдете вакцинуватись від дифтерії і правця 12:28 Якими послугами служби зайнятості можуть скористатися ВПО 12:02 Втекли з частини зі зброєю та вбили патрульного: деталі та версії злочину в Гайсинському районі play_circle_filled photo_camera 12:00 Лабораторія ДІЛА - не лише про дослідження, а про турботу до команди, благодійність та підтримку госпіталів (новини компаній) 11:34 Почастішали випадки укусів кліщів. Як уберегтися?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up