Дурнішого «розводу» у Вінниці ще не було. Касирку обмінника надурили на $3000

Дурнішого «розводу» у Вінниці ще не було. Касирку обмінника надурили на $3000
  • Шахрайку, що сьогодні, 26 квітня, заробила на обміні валют 3 тисячі доларів, шукають всі мобільні екіпажі поліції.
  • Працюють за орієнтуванням на обманщицю розшуківці міста.
  • Як так сталося, що працівниця обмінника віддала клієнтці велику суму?

Настільки дивного «розводу» у Вінниці ще не було. Касирка обмінника добровільно віддала жінці, яку зараз розшукує вся поліція міста, 3 тисячі доларів. Мала б поміняти на гривні, але чомусь вручила чималеньку суму одній людині, а гривні чекала від іншої. Як це так сталося, коли і де, розказали у відділі комунікацій обласної поліції.

– Об 11.50 надійшло повідомлення про це шахрайство, – говорить прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник про злочин в торговельному центрі «Мир». – До касирки підійшла жінка і сказала, що хоче купити долари. Касирка якраз була не в самому обміннику, а поруч з ним. Жінка їй сказала: «от зараз сестра підносить гривні». Та дала їй приблизно 3 тисячі доларів, а сестра так і не з’явилася. Це було шахрайство, тому що жінка не виривала гроші, не била потерпілу. Вона обдурила її.

За фактом відкриють кримінальне провадження за статтею 190 Кримінального кодексу України. І вже над пошуком хитрунки, яка заробила велику суму грошей обманним шляхом, посилено працюють правоохоронці міста.

Відео дня

– Орієнтовані на цю жінку мобільні екіпажі, оперативники займаються пошуком зловмисниці, – говорить Анна Олійник. – На місці працювала слідчо-оперативна група, опитувала ймовірних свідків злочину.

Нагадаємо, що раніше в нашому місті були злочини в обмінниках валют, але іншого виду. То були пограбування. Заволодіння грішми у валюті без сили, оманним шляхом досі стосуватися більше приватників, які нелегально здійснюють обмінні операції.

Про один із таких випадків редакція vn.20minut.ua писала на початку минулого року. Тоді приїжджі шахраї за кілька годин розжилися на вінницьких валютниках 60-ма тисячами доларів і накивали п’ятами раніше, ніж їх почали шукати. Та група гастролерів ретельно готувалася, щоб провернути свій обман. Як все було, можна прочитати у статті «Заробили 60 000 $. Як банда шахраїв «кинула» двох вінничан на обміні валюти».


Читайте також:

Телефонний шахрай брав картками та паролями. Як спіймали бувалого афериста

Вінничанка «влаштовувала» медиків на добре оплачувану роботу. Заробила 300 тисяч

Про кота без хвоста, СМС на 40 тисяч і неіснуючі ВАЗи у лізинг. Як зараз дурять?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Анонім

    А где тут мошенничество если сама деньги отдала? В смысле, доказать в суде факт мошенничества путем гипноза, магнитных бурь  или эйфории от покращень  , в принципе, нереально. Ну, допустим, найдут они тут тетку и что дальше? Как обычно, закроют провадження из-за из-за отсутствия состава преступления,а то статистика говорит что у нас все хорошо, особенно перед выборами. А кассирша чего вышла, тем более совершала вал. об. операцию? Ладно бы покурить, в таулет и т.д. По привычке, стену подпирала? Если не во всех, то в большинстве случаев(ибо нет у нас таких спецов аля "11 друзей Оушена") виноват сам "терпила", в первую очередь,  своей беспечностью.
  • З.А.Глядач

    "Касирка якраз була не в самому обміннику, а поруч з ним."

    Швидше за все,касирка хотіла провернути "лівий" обмін. Але щось не "зрослося"...
  • Олег Фомин

    все возможно, профессиональные мошенники за частую владеют хорошо гипнозом.  Тем более  кассирша сначала контакта была вне кассы, что могло позволить хорошему визуальному воздействию, вообще обменники давно нужно закрыть, обмен должен производится в отделения банков, где есть охрана и другой соответствующий персонал, а это все прошлый век!!! с нарушением безопасности охраны труда!

    Анонім reply Олег Фомин

    Не так давно были те времена, когда обменники, якобы запретили, валютчиков ганяли, а банки только скупали доллар и даже по своему космическому курсу не продавали. Хотя,  были люди, которые знали людей, которые могли купить на стороне, в т.ч. через банк, типа из под полы по блату. Что-то мне это напоминает. PS: "с нарушением безопасности охраны труда"?! Вау вау, полехче! У нас и так, большинство населения, в основном, на харчи трудиться, а если еще и охранять начнут, то будет уже слишком палевно))

    Artem Bondarenko reply Олег Фомин

    Во всем мире есть такие обменники
  • Жора

    Сейчас  очень много разводят не только  мошенники , но и муж жену кидает на деньги, и что самое интересное разводят ментов.....

    ))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Муж потратил деньги на  стройных молодых проституток.... Ведь жена уже старая и толстая........  Вообщем  допустим  не некоторое время ХХХХ потратил  5000 у.е.  И тут муж делает шум мол ограбили квартиру.... И  все спецом  продумано)))). В итоге,  выходит кража квартиры и украли  5000 у.е.... )))) И жене есть что сказать где деньги)))))

    Ну а менты ищут воров))))) хахахахахахахах и еще  раз ха)))))))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
09:07 Сьогодні відзначають Всесвітній день ветеринара. Історія, заборони та прикмети 27 квітня 20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up