Їхав під кайфом, а вину перекладав на загиблого друга. Вирок за ДТП на Київській

Їхав під кайфом, а вину перекладав на загиблого друга. Вирок за ДТП на Київській
Максим Галун і Сергій Патлатий були пасажирами «Опеля», який розбився в червні 2015-го на Київській
  • Його взяли під варту в залі суду одразу після проголошення вироку.
  • До 10 років ув’язнення засудили юнака, що єдиним вижив у тій страшній аварії.
  • Вона сталася більше трьох років тому неподалік перехрестя Київська-Янгеля.
  • Двох пасажирів «Опеля» забрали в лікарню, але не змогли реанімувати.
  • На одного із загиблих намагався потім перекласти вину вцілілий водій.

Близько третьої ночі компанія хлопців мчала на «Хімік». Взяли у когось «Опель» покататися, але не доїхали до пункту призначення. Автомобіль не вписався в поворот, врізався в кам’яний турнікет на підйомі дороги, розвернувся в польоті і зупинився об загорожу на подвір’ї приватного будинку.

Це було більше, як три роки тому неподалік перехрестя Київська-Янгеля. В червні 2015-го. На місці трагедії постійно міняють квіти пам’яті за Максимом Галуном і Сергієм Патлатим, що були пасажирами «Опеля» і померли в результаті ДТП.

На котрогось із цих хлопців, як дізналася редакція, намагався перекласти вину єдиний, хто вцілів у аварії. Одразу після ДТП нам про водія розказували, як про 21-річного Олександра, який несильно травмувався, бо сидів на захищеному водійському місці. Говорили, що біля нього ще в лікарні з’явився адвокат. Тоді юнак і почав говорити, нібито незадовго до аварії хтось із пасажирів взяв у нього кермо…

Відео дня

Про те, що сторона захисту намагалася саме таку версію подій довести під час судового розгляду, говорять зараз в прокуратурі області. За словами прес-секретаря прокурора Ірини Вихованець, «захист стверджував, що за кермом був один із пасажирів». Вона також пояснила, чому так довго в цьому провадженні не було вироку.

— Тривалий судовий розгляд пов'язаний із призначенням повторної комплексної експертизи та проведенням ряду інших процесуальних дій за клопотаннями сторони захисту, — сказала Ірина Вихованець і додала, що «експертиза з'ясовувала, хто був за кермом».

На другий день після аварії. Це та наступне фото — з архіву редакції



Звинувачувальний вирок тому, хто намагався перекласти вину на загиблого друга, винесли у понеділок, 5 листопада. Олександра взяли під варту одразу після проголошення рішення суду першої інстанції. Швидше за все, його захисники подадуть апеляцію на вирок, бо підсудний своєї вини не визнав. У справі працювало два адвокати.

— За принципової позиції прокурора, винуватця ДТП, який під час керування автомобілем перебував під впливом наркотичних засобів, засудили до 10 років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк 3 роки та взяли під варту з залу суду, — повідомили також в прес-службі прокуратури області.

Покищо цього вироку немає у Єдиному реєстрі судових рішень. Тож прочитати про цю аварію більше можете в статті, написаній невдовзі після ДТП: «Подробиці аварії на Київській, в якій вижив тільки один». Коли вона публікувалася, було відомо, що водій був тверезий, а чи не під дією наркотиків їхав, ще мали з'ясувати.   

Загинули в аварій біля перехресті Київська-Янгеля, нагадаємо, 18-річний Максим Галун (вчився на юриста в кооперативному інституті) та 20-річний Євген Патлатий (мешканець Якушинець, на фото зліва). Обоє померли в лікарні від несумісних із життям травм. Із хлопцями, як дізналася редакція одразу після аварії, був ще один пасажир. Він зголосився вийти з машини за кілька хвилин до ДТП, бо не сподобалося, як керує водій.  

Отримали несумісні з життям травми і померли в лікарні Максим Галун (18) та Євген Патлатий (20, на фото зліва)



Невдовзі після аварії журналіст RIA/20minut.ua говорила з мешканцем сусіднього дому, який вискочив вночі на звук ДТП. Нагадаємо розказане очевидцем:

— Я почув звук, наче вибух, а потім кілька підряд вибухів зі тріском розбиття скла. Подумав, що хата чиясь вибухнула від газу. За дві хвилини я був на місці, і машина ДАІ вже стояла там. Чув, як один хлопець стогнав від болю. Другий ближче до мене лежав, піднявся, обперся на загорожу, посидів, а потім став і ходив чогось. Співробітники викликали три машини швидкої допомоги. Тільки з цього зрозумів, що постраждалих троє. Така, знаєте, була моторошна ситуація, і я пішов додому...

Також чоловік тоді розказав, що на цьому ж місці бачив не одну страшну аварію. Говорив, що водії розганяються ночами на підйомі і не вписуються в поворот. Згадав три подібні пригоди. А сьогодні бачимо — там, де розбився «Опель», стоїть пластмасовий бар’єр. Хто у такий примітивний спосіб застеріг водіїв від зіткнення з камінною загорожею підвищеного тротуару на повороті? На це питання відповіді в тамтешніх мешканців журналіст не знайшла. 

— Якраз навпроти цього місця щодня гуляю з собакою, але раніше не бачила бар’єру, — каже перехожа вінничанка. — Мабуть, він нещодавно з’явився, інакше б неодмінно помітила.






Читайте також:

Три роки «умовно» за чуже життя: як покарали винуватців у смертельних ДТП

Ось чому виправдали «Шефа». Вперше у Вінниці суддя популярно роз'яснив рішення

Вінничани приголомшили рівнем довіри до судів. А що думають судді про реформу?
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Ксенья

    Пока 3 года длился суд водитель этого опеля еще совершил как минимум 2 дтп и все равно продолжал летать на машине по улицам города нарушая скоростной режим...не могу понять как у него все время оставались права ...куда смотрит полиция...
  • Глобазоид Афромарк

    Адвокат подучил вину переложить на погибшего, скорее всего. Но не прокатило. Негодяя надо бы прицепом лет на пять за брехню.
  • DINOSAURofficial

    Там бар'єр бо асфальт провалився...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up