Подробиці аварії на Київській, в якій вижив тільки один

Подробиці аварії на Київській, в якій вижив тільки один
Загиблих хлопців поховали 13 червня. Максима Галуна (18, справа), який вчився на юриста в кооперативному інституті, - на Луці. Євгена Патлатого (20) – в Якушинцях. Фото надали близькі загиблих
ДТП на крутому повороті. Слідство шукає свідків аварії, але мешканці мікрорайону думають, що за „Опелем” гналася машина ДАІвців, бо він збив когось перед польотом за парапет. Звуки приземлення машини, яка на великій швидкості вдарилася об бетон, перекинулася і влетіла на приватне подвір’я, були схожі на вибухи

На який саме „Хімік”, пляж чи стадіон, їхали хлопці о третій годині ночі, вже не принципово. Але так кажуть близькі хлопців, яких намагалися реанімувати після страшної аварії на Київській, та не змогли. Два юнаки померли до ранку від несумісних із життям травм після нічної аварії 12 червня. Вижив тільки третій. За першою з версій, він і був водій.

А 20-річний Євген Патлатий з Якушинець і 18-річний вінничан Максим Галун були пасажирами „Опеля”, який їхав у напрямку пивзаводу і після перехрестя з вулицею Стеценка врізався у парапет. Машина мчала на великій швидкості, бо після удару перелетіла сходи і тротуар на підвищенні, перевернулася та вдарилася в загорожу приватного подвір’я. На місці події видно оббитий з боку проїжджої частини парапет і розтрощену дерев’яну загорожу на подвір’ї.  

„Опель Астра” після удару розвернувся в протилежному до свого руху напрямку. Всі хлопці повилітали із салону (зі зйомки СЗГ обласної міліції)


- Тут живуть квартиранти, і видно, вони поїхали в село, - розказали журналісту сусіди. – Вони першими бачили наслідки аварії і могли розказати більше. На їхню машину ще впало колесо, яке відлетіло від „Опеля”, і пом’яло дах. Ще, що ми чули – нібито міліція за хлопцями гналася, бо вони збили когось по дорозі й втікали. Так говорять. Але ми не бачили.  

На місці аварії вінки і свіжі квіти. Як каже місцева мешканка Юлія, сюди щодня хтось приїздить. Переважно молодь. 

- Кожен божий день хтось приходить з квітами, - говорить жінка. – В суботу, видно, коли похорони були, машиною люди приїжджали. Якась молода жінка дуже плакала...

Вискочив на вибух
- Я почув звук, наче вибух, а потім кілька підряд вибухів зі тріском розбиття скла. Подумав, що хата чиясь вибухнула від газу, - говорить чоловік, що живе у сусідньому з тим подвір’ям, куди влетів „Опель”. – За дві хвилини я був на місці, і машина ДАІ вже стояла там. Чув, як один хлопець янчав від болю. Другий ближче до мене лежав, піднявся, сперся на загорожу, посидів, а потім став і ходив чогось. Співробітники викликали три машини швидкої допомоги. Тільки з цього зрозумів, що постраждалих троє. Така, знаєте, була моторошна ситуація, і я пішов додому. Не хочеться й згадувати.

Також чоловік розказав, що на цьому ж місці бачив не одну страшну аварію. Розганяються ночами на підйомі і не вписуються в поворот. Він згадав три подібні аварії.

- От тільки недавно парапет відремонтували, тепер знов побитий, - каже чоловік.

На місці після аварії - оббитий з боку проїжджої частини парапет, вінки і щодня свіжі квіти
          
Як розповіли в міліції, працівники ДАІ не переслідували „Опель”. Вони звернули на Київську з вулиці Стеценка, на попередньому перехресті, і випадково потрапили на аварію. Були на місці через три хвилини. Тож версію, що хлопці втікали від міліції, й тому перевищили швидкість, слідство спростовує. Офіційних даних про те, що перед аварією вони збили когось, теж немає.  

Після пригоди, яка сталася приблизно о 3.10, відкрили кримінальне провадження за статтею, що обіцяє до 10 років тюрми. Правоохоронці дізналися, що першими на місці аварії були четверо молодих людей, які їхали в сірому автомобілі ВАЗ-2115, ймовірно з клубу «Планета Мода-Бар». Їх просять подзвонити на номер 59-37-16 або 59-33-20 і дати свідчення.

Четвертий вийшов
Що в „Опелі” їхав ще один хлопець, розповіли близькі Максима Галуна. Він нібито вийшов із машини на Островського, бо не сподобалося, як керує водій. З його слів, за кермом був хлопець, який лишився живий, на ім’я Олександр.

- Йому не подобалося це від початку, - каже Людмила, жінка хрещеного загиблого хлопця. - В нього була можливість пересісти до друзів у іншу машину, і він пресів. Потім мені розповів, що постійно осмикував Сашу, бо той на поворотах газував.  

І якщо одразу слідчий так і дав першу інформацію в пресу: водій – 21-річний юнак, який вижив і після огляду лікарями був відпущений на амбулаторне лікування, то зараз маємо інші дані. Як підтвердила вчора прес-офіцер обласної міліції Анна Олійник, свідчення водія такі, що він передав кермо іншому хлопцеві. Одному з тих, хто загинув.

Загиблих хлопців поховали 13 червня. Максима Галуна (18), який вчився на юриста в кооперативному інституті, - на Луці. Євгена Патлатого (20) – в Якушинцях. Фото надали близькі загиблих


Водій - не водій?
Близькі Максима Галуна думають, що батьки намагаються вигородити Олександра, тому він змінив свідчення. А в лікарні, коли родичі пасажирів чекали під реанімацією, що буде з їхніми дітьми, ніхто не сумнівався – за кермом був Олександр. Він цього не заперечував. Інших версій тоді навіть не звучало, хоча „Опель” – не його машина, у когось взяв покататися.

До речі, ще у лікарні, як розказали редакції, біля Олександра вже був адвокат. Зв’язатися з його стороною і взяти коментар, не вийшло – не знайшли контактів. Нові дані будемо відслідковувати.

Результатів експертизи про те, хто ж насправді був за кермом, ще немає. А на алкоголь вцілілого юнака уже перевірили – результат негативний. Чи не був він під дією наркотичних речовин, поки даних немає. Зразки крові, як каже Анна Олійник, ще досліджують експерти.
 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (11)
  • Дарья

    Ось вам і адреналін на поворотах, дуже жалко хлопців, зовсім ще молоді були. Нехай земля їм буде пухом. Співчуття рідним та близьким.
  • Анонім

    А що то за слово таке "янчав"? Якою то мовою?
  • Анонім

    интересно изложено :" за ними гналась машина гаи", тоесть это гайцыы виноваты что доганяли???? а скорая не виновата что приехала на место дтп и не спасла их сразу??
  • WWW

    Я тут подробиць,не прочитав!Хлопців жаль!В нас так завжди,винен той хто мертвий((((!Винуватцям в ДТП ,тре відповідати за свої вчинки!

    Анонім reply WWW

    понятно теперь правду тяжело найти, но со стороні водителя и на ручке двери и на руле есть его отпечатки и если садился кто то с этих парней
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету 12:06 «Дуже вчасно! Дуже красиво й потужно!» Чим вразив концерт-реконструкція у Вінниці? play_circle_filled photo_camera 11:22 Уряд уточнив перелік ВПО, які отримуватимуть допомогу на проживання. Що нового? 11:10 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 28 березня не буде світла, гарячої та холодної води. Адреси 09:36 Вночі ворог застосовував стратегічну і тактичну авіацію, атакував кількома хвилями дронів 09:11 «На щиті» повернувся додому Андрій Цвях. Сьогодні Героя проводжатимуть в останню путь
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up