Три роки «умовно» за чуже життя: як покарали винуватців у смертельних ДТП

Три роки «умовно» за чуже життя: як покарали винуватців у смертельних ДТП
  • Поцікавилися, які вироки в справах про аварії з трагічними наслідками виносили судді Вінницького міського суду з початку року.
  • У судовому реєстрі знайшли чотири таких вироки. Читайте, як судили винних у ДТП, де загинули люди.

За даними патрульної поліції України, у Вінницькій області протягом дев’яти місяців від початку року сталося 2166 аварій. У 499-ти з них загинули чи травмувалися люди.

Найпоширенішими причинами ДТП залишаються нетверезе керування та перевищення швидкості.

Нижче ми зібрали вироки в справах про ДТП, у яких загинули люди. Варто звернути увагу на те, що судді виносили однакові рішення в справах, які значно відрізняються за обставинами. Ось, наприклад, водій, який нісся по місту на швидкості більшій, ніж 100 кілометрів на годину та збив на смерть дівчину просто на пішохідному переході, отримав три роки «умовно».

Відео дня

Точно таке ж покарання присудили водію, що не перевищував швидкість і збив на смерть чоловіка, який перебігав дорогу в неналежному місці.

Удар на швидкості 103,6 км/год

За кермом цього авто був Максим Хоменко. Він на великій швидкості збив дівчину просто на «зебрі». Фото Віктора Перлова

№ справи: 127/612/18

Суддя: Дмитро Шлапак

Обвинувачений: Максим Хоменко

Обставини:

Приблизно опівночі 29 вересня 2017-го Максим їхав у Hyundai Veracruz вулицею Пирогова. Швидкість була близько 103,6 км/год. Неподалік Feride збив дівчину, яка переходила дорогу по «зебрі». Вікторія Семенчук померла в лікарні.

Обставини, що пом’якшують покарання, суд визначив такі: визнання вини, добровільне відшкодування збитку, каяття та сприяння розкриттю злочину.

Перший вирок:

Чотири роки ув’язнення, але покарання пом’якшене до трьох років «умовно». Водійське посвідчення забрали на три роки.

Оскарження:

Прокурори клопотали про суворіше покарання — три роки в’язниці, але їхні вимоги не задовольнили.

Читайте також:

Шукали водія всім містом 

Такий вигляд мав салон автомобіля після того, як його водій збив чоловіка на Київській. Після цього намагався втекти та сховав авто. Фото: «Дорожній контроль Вінниця»

№ справи: 127/28238/17

Суддя: Геннадій Кашпрук

Обвинувачений: Олександр Іванов

Обставини:

Увечері 17 листопада 2017 року Олександр був за кермом Ford Scorpio свого дідуся. Їхав вулицею Київська до центру, раптом на дорозі з’явилася людина. Від травм збитий чоловік загинув на місці. Водій же не зупинився, а спробував втекти. Його знайшли вінницькі таксисти та патрульні.

Обставини, що пом’якшують покарання, суд визначив такі: каяття обвинуваченого та часткове відшкодування збитку.

Перший вирок

Чотири роки ув’язнення, але покарання пом’якшене до трьох років «умовно». Водійське посвідчення забрали на три роки.

Оскарження

Справа вже дійшла до Верховного суду. Будуть переглядати покарання.

Читайте також:

Задавив жінку у дворі будинку

№ справи: 127/14169/15-к

Суддя: Руслан Каленяк

Обвинувачений: Сергій Ястремський

Обставини:

Ще у 2015-му році Сергій, у дворі будинку на вулиці 600-річчя, заднім ходом наїхав на жінку. Вона померла від закритої травми грудної клітки та травматичного шоку. Обставини, що пом’якшують покарання, суд визначив такі: повне визнання вини, каяття, сприяння розкриттю злочину, утримання чотирьох неповнолітніх дітей. Також зауважив, що інцидент стався з необережності.

Перший вирок

П’ять років ув’язнення та три роки без посвідчення водія. Але від покарання водія звільнили за так званим «Законом Савченко».

Оскарження не було.

В’їхав у причіп

№ справи: 127/13964/18

Суддя: Геннадій Кашпрук

Обвинувачений: Ігор Норчак

Обставини:

Приблизно о 5-й годині ранку 31 березня 2018-го, автомобіль IVECO їхав Немирівським шосе. Зіткнувся із задньою частиною напівпричепа, який разом з автомобілем MAN стояв на краю дороги. Пасажирка IVECO загинула на місці.

Обставини, що пом’якшують покарання, суд визначив такі: каяття обвинуваченого.

Перший вирок

Чотири роки ув’язнення, пом’якшене до «умовного» терміну в 1,5 року.

Оскарження не було.

ДОДАНО

Під час підготовки цього матеріалу прес-служба прокуратури Вінницької області відзвітувала про те, що водій, який сів за кермо «під кайфом» та вчинив аварію, де загинули двоє, отримав 10 років ув’язнення. Йдеться про ДТП, про яку ми писали в матеріалі «Подробиці аварії на Київській, у якій вижив тільки один».

У судовому реєстрі вироку по цій справі ще немає. Покарання ще може бути оскаржене. Нагадаємо, водій, що в ДТП на Зодчих вбив трьох людей і також отримав 10 років позбавлення волі, вийшов на волю менше, ніж через три роки після ДТП.

Читайте також:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Олег Заволович

    Це піз...ц.За те, якщо людина вкраде пару кг зерна, чи пять садєанців викопає у когось, то років 3-5 дають, реального терміну! Дибілізм.
  • Наталка

    добровільне відшкодування збитку - і скільки це за померлу в лікарні дівчину?
  • Анна Леванчук

    Цікаво, яким би був вирок , якщо б потерпілими виявились родичі/близькі суддів?
  • София Андриенко

    17 ноября 2016 года на  соборной  была сбита при выходе из трамвая моя  дочь, от полученных травм скончалась.приговор_ как насмешка - четыре года, после аппеляции-  три,по закону  Савченко.

    Юрий Бондарук reply София Андриенко

    помните фильм, как дед снайпер, отстреливал яйца насильникам его внучки?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up