Закинуту історичну будівлю «Пошта» хочуть взяти в комунальну власність. Що там буде?

Закинуту історичну будівлю «Пошта» хочуть взяти в комунальну власність. Що там буде?
  • На вулиці Петлюри, 24 (колишня Чкалова) є закинута пам’ятка архітектури «Пошта».
  • Місто звертається на Кабмін з проханням передати будівлю та земельну ділянку під нею на баланс міста. Так що там може бути?

Кілька років тому вінничани зверталися до міськради, аби та відновила напівзруйновану пам’ятку архітектури на вулиці Петлюри, 24 (колишня Чкалова). У міськраді відповіли, що дім знаходиться на балансі обласної архітектури, і винаймає об’єкт Вінницька торгово-промислова палата. Тому не було законних підстав почати ремонтувати дім.

Previous Next

На сесії міськради, 27 грудня, депутати ухвалили рішення про передачу цього будинку разом з земельною ділянкою в комунальну власність вінницької громади. Беруть цей дім за умови, що не буде зміни цільового призначення ділянки та відчуження майна в приватну власність. Об’єкт хочуть передати на баланс Департаменту культури міськради «для розвитку мережі закладів культури».

Відео дня

Керівник департаменту комунального майна Ігор Шутак розказав, що процедура передачі майна держави в комунальну власність є довготривалою.

— Є процедура узгодження між виконавчими органами державної влади. Проект рішення має пройти погодження декількох міністерств. Надалі такий проект рішення вноситься в порядок денний засідання Кабміну. Скільки часу — складно сказати. Але, для прикладу, при передачі спорткомплексу «СКА» на Янгеля, 48 з балансу Міноборони ми витратили десь пів року тільки на інвентаризацію майнового комплексу.

Що буде з цією будівлею — чи бібліотека, чи музей, чи міський театр — чіткого визначення ще немає. Але, однозначно, вона буде відновлена для розвитку мережі закладів культури без права приватизації, — розказав Шутак.

Читайте також:

Фото: архів «20хв», Wikipedia:Images

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Юрий Гончеренко

    Бордельеро +10
  • Ярослав

    > що не буде зміни цільового призначення ділянки та відчуження майна в приватну власність
    Хахахаха, невже хтось думає що ті хто почав цю оборутку робить це для чогось іншого?

    Человек reply Ярослав

    ну а кто в это ещё будет вкладывать не малые деньги, порой толковая реставрация такого здания стоит дороже чем новое построить. На первомайской не плохо отреставрировали здание где клинника находится, может лучше так, чем его подожгут, дождутся пока сгорит, признают аварийным, снесут и построят многоэтажку, как обычно везде сейчас практикуют
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден Від читача 18:58 смс для Анечки 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки 16:17 Прикордонники викрили 12 ухилянтів, які сиділи в старій будівлі та чекали коли втечуть до Молдови play_circle_filled 15:10 «Долину плюс» знову виганяють з Вінниці? Ми розбиралися, що сталося 14:51 Вінницькі прокурори повідомили про підозру жінці, яка здавала ворогу позиції ЗСУ 13:55 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:53 У Козятині нетверезий водій пропонував поліцейським 20 тисяч гривень 12:50 Вже можна записуватись на безоплатну комп’ютерну томографію в онкоцентр 12:23 Вінничанин дерев'яною палкою побив знайомого. Потерпілий в лікарні 11:26 На території Кунківської сільської ради виявили 10 стихійних сміттєзвалищ photo_camera 11:05 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up