Біля суда зібрались активісти, аби не дати "тихо" вибрати голову суду (ОНОВЛЕНО)

Біля суда зібрались активісти, аби не дати "тихо" вибрати голову суду (ОНОВЛЕНО)
Сьогодні, 14 квітня, біля 50 активістів Правого сектору, Самооборони та народного трибуналу зібрались біля суду.

- Ми знаємо щонайменше сім суддів корупціонерів, - сказав вчора, 13 квітня Юрій Хорт на Віче. - З понеділка підемо до вінницького міського суду і будемо вимагати документи відносно всіх цих осіб, для того, щоб відправити їх на тимчасову комісію з перевірки суддів.


Сьогодні, 14 квітня,  зранку активісти прийшли до суду. Вони вимагають негайно припинити процедуру обрання голови Вінницького міського суду.
{photo_gallery id=4344|}

До суду принесли шість скатів. 
{photo_gallery id=4343|}

Відео дня
> Люди, які мали при собі документи записались і зайшли всередину.  Трохи почекали на коридорі, потім увійшли до кімнати де почили збиратись судді.
{photo_gallery id=4345|}
Засідання розпочав виконуючий обов’язки голови суду Євген Овсюк. Він зачитав звернення активістів, а також листа від трьох суддів про те, що вони не можуть буди присутні на засіданні через навчання. Присутні 32 судді з 40. 
{photo_gallery id=4346|}

Суддя Олійник сказав, що сьогодні мало суддів, невідомі кандидатури, початок тижня  і запропонував перенести голосування на 25 квітня, на 16.00. 

Крім того виступили Хорт, Палій та представник «Свободи». Погодились перенести вибори з умовою, що вони будуть прозорими. 

Голосування вирішили перенести. Овсюк обіцяв що до 18 квітня розглянуть кандидатури і викладуть всі відомості на сайт суду. 

Після цього активісти виходять на вулицю. Там Хорт закликає людей сходити ще до прокурора. «На прокуратуру» йдуть переваежно люди старшого віку. «Самооборона» та «Правий сектор» залишається.

{photo_gallery id=4347|}

Коментарі (56)
  • Anonymous

    незрозуміло, навіщо приперли шість скатів? Від кого обороняти приміщення суду? Від Хорта? Від суддів?Або, навпаки, для мирного захоплення будівлі - шість скатів мало!
  • Anonymous

    Павленко.
  • Anonymous

    Хорт боїться, а це добре!
  • Anonymous

    А фамилия судьи как кто скажет?
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 Для вінничан на травень приготували 11 екскурсій і турів. РОЗКЛАД 20:02 У Вінниці на благодійному ярмарку зібрали 39 тисяч гривень на потреби ЗСУ 19:39 Шляхом Наталі Добринської. Вінничани борються за путівки на чемпіонат світу з багатоборства 19:00 Втік з частини? Нові деталі мобілізації 21-річного хлопця з Тульчина Від читача 16:40 Кіберполіція запускає проєкт "БРАМА" 18:24 Вінничан попереджають про планове відключення газу на кількох вулицях міста 17:15 Чоловіки за кордоном: як новий закон про мобілізацію в Україні вплине на них? 15:49 Безпека на Великдень: які заходи посилять в регіоні на свято та проводи 15:00 У пошуках школи англійської мови для своєї дитини? Зверніть увагу на огляд кращих шкіл Вінниці (партнерський проєкт) 14:59 «Невже не пустять на цвинтар?» - Що треба знати про обмеження в’їзду у прикордоння 14:23 Спомини про воїна, який отримав смертельні поранення, прикриваючи тил побратимам 13:21 Пожежа на Замостянській: загинула 71-річна жінка, трьох дітей госпіталізували photo_camera 12:50 Скільки заробляють вінницькі нардепи? Друга частина огляду декларацій за 2023 рік 12:15 Тромбоз: чому виникає і чи можливо його уникнути? (Новини компаній) 12:12 Легковик зіткнувся з потягом: загинув начальник Хмільницького центру зайнятості Юрій Шевченко photo_camera 10:44 Без води та світла. Де у Вінниці 29 квітня відключають послуги 10:27 Оновити салон авто за 5000 грн - не просто, але реально! (Новини компаній) 09:37 На фронті відбулося понад 130 бойових зіткнень, найбільше — на Авдіївському напрямку 09:20 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 08:31 Сьогодні вітаємо Богдана та Артема. Історія та прикмети 29 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up