Студентський Парламент вшанував пам'ять Йосипа Бродського

24  травня 2015 року відомий російсько-американський поет єврейського походження Йосип Бродський  мав би святкувати свій 75-річний ювілей.

Мистецький спадок цього автора, як і в цілому його постать, досить суперечна в російських та українських  мистецьких кулуарах. Дехто з сучасних криків вбачають та засуджують у його пізній творчості відверте українофобство, а в радянські часи його взагалі визнавали неробою.

Для розвінчання всіх «статусів», які нависли над постаттю Йосифа Бродського, Студентський Парламент Вінниччини організував «Квартирник Йосипа Бродського». Це літературно-мистецький зліт найбільших поціновувачів творчості поета, що своєю енергією створювали теплу та приємну атмосферу. Зустріч відбулася на базі Вінницького національного медичного університету за підтримки студентської ради університету та Управління у справах сім'ї, молоді і спорту Вінницької ОДА.

У «Квартирнику» взяли участь такі творчі особистості Вінниччини: Микита Щур, Марія Санькова , Олександр Роженко, Марина Гайдученко, Дар'я Крамаренко, Тетяна Зилецька.

Літературний «Квартирник пам’яті Йосипа Бродського» відкрив долю автора з іншого боку. Вона була досить складною, а смерть  поета 55-ному віці безперечно стала великою втратою для багатьох прихильників по всьому світі. Але в будь-якому разі, з наближенням його ювілею варто вшанувати пам’ять поета та віддати належне, бо ж сатира на соціальні проблеми, відчуття епохальності часу, здатність абстрагуватися від навколишнього середовища та неповторний літературний стиль – це саме ті характерні риси, які живуть у віршах Бродського і до сьогодні.

 

Коментарі (2)
  • Гаврилишен Віктор

    В мене посмішка злого генія)) Або просто злого))

javascript:void(0)Сформували офіційне звернення до Прем'єр-Міністра України Гройсмана Володимира Борисовича! Оскільки...

Сьогодні, на сайті Верховної Ради України було оприлюднено проект закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік”. На...

Наймолодший депутат Вінницької обласної Ради 7 скликання,  екс-депутат Студентського Парламенту Вінниччини , людина...

Зовнішнє незалежне залишилось позаду, приймальна комісія розпочнеться уже за декілька днів, але до якого ВНЗ вступати остаточно...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up