Вступати чи не вступати?

Зовнішнє незалежне залишилось позаду, приймальна комісія розпочнеться уже за декілька днів, але до якого ВНЗ вступати остаточно не вирішили ще 59% вінницьких абітурієнтів ( за даними незалежного ретроспективного аналізу Студентського Парламенту Вінниччини від 25.06.2016 р.) .

Враховуючи усю важливість навчального процесу для
кожного громадянина , необхідно із відповідальністю підійти до обрання саме «того» вишу, у якому буде комфортно розвиватися та вдосконалюватися кожному конкретному індивідууму.
Для того, аби це завдання не видалося складним та обтяжуючим , споглядаючи на усі бюрократичні труднощі при вступі, Студентський Парламент Вінниччини сформував ряд аспектів, на які необхідно звертати увагу обираючи ВНЗ.

1.Пізнати ВНЗ «із середини».

Перш ніж віддавати перевагу тому чи іншому найменуванню ВНЗ, необхідно оцінити ситуацію «із середини» та дізнатися, на скільки сприятливим є внутрішній клімат. Найлегше це зробити оцінивши все на власні очі під час «дня відкритих дверей», однак якщо Ви не встигли це зробити – не переймайтеся. Радимо скористуватися соціальними мережами та переглянути саме студентські сторінки обраного ВНЗ. Офіційні сайти не нададуть усієї неформальної інформації, про яку Ви можете дізнатися із відкритих , але неофіційних джерел.
Саме завдяки соц.мережам є можливість прочитати відгуки студентів, які вже навчаються ; переглянути функціонуючі гуртки та клуби; познайомитися із тими проблемами, які найчастіше зустрічаються у студентській когорті.
Однак, варто пам’ятати, що довіряти усім коментарям не варто, адже Ви в процесі ознайомлення формуєте власну думку, яка повинна базуватися на різноплановій інформації, тому йдемо далі.

2. Оцінити широту можливостей .

 Для комплексного розвитку особистісних якостей необхідно обрати ВНЗ, у якому будуть створюватись усі умови для плідної , але цікавої праці.
Якщо Вам до душі займатися науковою роботою, то необхідно промоніторити цю сферу життя університетів. Переглянути кількість призерів різноманітних конференцій, олімпіад . Дізнатися, які секції функціонують в університеті, для цього рекомендуємо все ж переглянути офіційні рейтинги вишів, які щорічно публікуються для загального користування. Найчастіше вони складаються саме на основі наукових та навчальних здобутків, тому стануть у пригоді абітурієнтам.
Та пам’ятайте ще й про соціальну активність! Перегляньте активності Органів Студентського Самоврядування,Студентських Наукових Товариств за допомогою офіційних сайтів, або ж соціальних мереж.
Вищий навчальний заклад,у якому діяльність цих студентських структур є низькою, навряд чи зацікавить абітурієнтів, які звикли до громадської діяльності.

 

3. Іменитий , не означає гідний.
 Не завжди ВНЗ великих міст кращі, ніж виші невеликих містечок.
Про це варто пам’ятати будь-якому здобувачу вищої освіти. Обираючи вищий навчальний заклад, зрозуміло, що мрієш про престижну і перспективну освіту, а згодом і роботу. Проте рейтинги вишів, хоча і є відправним пунктом в оцінці якості освіти, не є єдиним та об'єктивним показником. Звісно, університети та інститути столиці – це величезне студентське співтовариство, до якого хочеться бути причетним сучасній людині, яка усвідомлює, що життя у глобальному світі – це глобальні можливості, глобальні перспективи, глобальні інтереси. Але чи не краще отримати гідну освіту, мати високий рівень знань та отримати престижну роботу власною працею, аніж «просидіти штані» у «елітному виші» й бути некомпетентним спеціалістом ?

Діючі правила вступу до вишів України дозволяють подати документи до 5-ти навчальних закладів одночасно.
І це непогана можливість, якщо у власному рейтингу ВНЗ , який Ви сформували, важко визначитися із фаворитом. Таким чином у Вас є час для того, аби ще раз корелювати умови, якість та доступність навчання.
Ми гадаємо, що завважуючи на дані правила,Вам буде набагато простіше зорієнтуватися та обрати Alma Mater, яка допоможе розкрити нові грані можливостей та здібностей!
Успішної вступної кампанії, дорогі абітурієнти! Чекаємо Вас у своїх лавах;)

Коментарі (5)
  • Торонтуй

    Когда-то нам говорил преподаватель: ничего не учите,  кроме математики. В той стране это было верно.

    Сегодня же я скажу так: ничего не учите, кроме английского языка.

    Анонім reply Торонтуй

    Нормы поведения как же ?

    Анонім reply Анонім

    нормы поведения вдома учат.
  • Анонім

    Як поетично звучить "вступати", прям реалії ;))
  • Анонім

    Читайте, малюки, правильно пишуть

javascript:void(0)Сформували офіційне звернення до Прем'єр-Міністра України Гройсмана Володимира Борисовича! Оскільки...

Сьогодні, на сайті Верховної Ради України було оприлюднено проект закону “Про Державний бюджет України на 2017 рік”. На...

Наймолодший депутат Вінницької обласної Ради 7 скликання,  екс-депутат Студентського Парламенту Вінниччини , людина...

Зовнішнє незалежне залишилось позаду, приймальна комісія розпочнеться уже за декілька днів, але до якого ВНЗ вступати остаточно...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up