Віктор Крупка – творча зустріч у Тімірязєвці

У ВОУНБ ім. К.А. Тімірязєва, 9 жовтня відбулась творча зустріч з вінницьким поетом, автором трьох збірок Віктором Крупкою.

На цій зустрічі Віктор Петрович презентував свою поетичну збірку ХИМЕРНИК. Автор читав свої вірші та розповідав про історію їх написання. Слухачі ставили поету свої запитання й отримували на них розлогу відповідь. Присутні зазначили, що харизма та акторські здібності Віктора Крупки додають його поезіям особливий шарм і нове забарвлення.

Довідка з Вікіпедії.

Ві́ктор Петро́вич Кру́пка — український поет, літературознавець, член Національної спілки письменників України (2018). Народився 20 березня 1976 року в с. Педоси Погребищенського району на Вінниччині у селянській родині. Неповну середню освіту здобував у школі рідного села, середню — у Вінницькому педагогічному училищі, після закінчення якого у 1995 р. працював учителем у Педосах. Вищу освіту здобув у 2001 р., закінчивши з відзнакою заочну форму навчання на філологічному факультеті Вінницького державного педагогічного університету ім. М. Коцюбинського. Тоді ж вступив до аспірантури альма-матер і, закінчивши її у 2004 р., почав працювати у рідному виші спочатку асистентом, згодом старшим викладачем і доцентом кафедри української літератури. Кандидат філологічних наук (2011). Дисертація — «Поезія Володимира Забаштанського: проблеми творчої еволюції». Є керівником студентського ЛІТО «Вітрила».

 

Коментарі (0)
Вінницькій ГО «Гармонія» виповнилося 22 роки!

Вінницькій ГО «Гармонія» 18 березня виповнилося 22 роки! ГО «Гармонію» знають і шанують не тільки...

Презентація книги поезій «Васи́льки» Ірини Зелененької

         На базі освітнього хабу «NotBox» кафедри української літератури Вінницького...

Калитко, Каданов, Куценко – поезія та пісні над вінницькими дахами

         У п’ятницю, 8 липня, я побував на благодійних поетичних читаннях Катерини Калитко,...

Покоління скалічене російською мовною пропагандою

        На мою думку, у теперішніх реаліях, саме мова є однією з ознак поваги й підтримки української...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Шукають молодого хлопця, якого підозрюють у крадіжці photo_camera 12:14 На фронті вчора відбулося 61 бойове зіткнення. «Найгарячіше» на Новопавлівському напрямку photo_camera 11:06 Без води та світла. Де у Вінниці 19 березня відключають послуги photo_camera 10:04 У Вінниці засніжило: містян просять пересісти на громадський транспорт photo_camera Від читача 10:22 Закреслюють кандидатуру Путіна": у чаті "виборчкому" Керчі звітують про масове псування бюлетенів. Фото 09:57 Вінницька громада проводжає у вічність Захисника Михайла Шастуна photo_camera 09:27 На хабарі у 300 000 гривень попався директор енергопідприємства play_circle_filled photo_camera 09:20 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 09:08 У трьох районах області знайшли уламки «шахедів». Один був у нездетонованому стані photo_camera 08:40 Робота у Вінниці: 94 свіжих вакансій від вінницьких компаній 08:37 Сьогодні вітаємо Дарію та Дмитра. Історія, заборони та прикмети 19 березня 21:01 «Вінниця у коміксах»: оголосили конкурс для дітей і молоді 20:05 Про «Щедрик»: у Вінниці покажуть матеріали із українських, чеських, канадських та американських архівів photo_camera 20:02 Командиру розвідгрупи з Вінниччини вручили орден 19:40 Сонячні електростанції: для чого вони вам, яка їх вартість та терміни окупності (Новини компаній) 19:01 Сміттєзвалище посеред кварталу: по вулиці Чайковського майже немає місця для виносу сміття 18:27 Помер колишній директор 23-го ліцею Григорій Поліщук 17:28 Вибори на посаду ректора Вінницького медуніверу: хто претендує photo_camera 17:26 ФК «ЯСКО» підтвердив звання чемпіона області з футзалу 16:20 «Сцену любощів знімали у холодній воді». Актор з Вінниці — про фільм «Перелесник» і не тільки
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up