Поверніться до себе

Середина лютого неочікувано зробила нам чудовий подарунок. Вона нагадала, що скоро весна. Вже сонечко гріє ласкавіше, з-під снігу з’явились проліски, навіть пташки заспівали неначе весна вже й дійсно надійшла. Так, ми розуміємо, що зима не скінчилася, і, ймовірно, буде ще холодно. Можливо й сніг ще порадує малечу. Та весна на порозі. А разом із нею іноді приходять не дуже приємні речі. Авітаміноз, зумовлений виснаженням організму протягом зими, загострення хронічних хвороб, і те, що дуже часто називають весняною депресією.

Насправді у більшості випадків ми помиляємося, тому що депресія – це захворювання, яке потрібно лікувати. А перепади настрою, зумовлені у тому числі сезонними змінами, можуть бути проявом хандри – похмурого настрою, пригніченості, нудьги. Із хандрою можна впоратися самостійно. І все що потрібно – це повага до себе, вміння почути свою душу і вміння піклуватися про себе й близьких. Не так багато, але не завжди просто.

Якщо ви відчуваєте, що все таки потрапили під вплив поганого настрою,  вас не цікавлять речі, які раніше викликали позитив, не маєте бажання і сил займатися щоденними справами, починаєте дратуватися і хочеться кудись втекти від цього світу, то прийшов час приділити увагу собі. Те, що зараз модно називати любити себе. Намагайтеся якомога точніше дотримуватися режиму: приймайте їжу приблизно в один час, лягайте відпочивати до 22 години, пийте більше чистої води, гуляйте на свіжому повітрі. Присвятіть вільний час собі і близьким.

Ми живемо у гарному місті, в чудовій кліматичній зоні. Зробіть зусилля над собою і відірвіться від гаджетів, погляньте навкруги: яка краса нас оточує! Вимкніть телевізор, одягайте кросівки і вперед милуватися навколишнім світом і дарувати себе йому. Якщо ж не має сил вийти на вулицю, то заверніться в улюблений плед, зробіть здоровенну кружку чаю і включіть добрий, спокійний, можливо, мотивуючий фільм або серіал. Тільки нехай у ньому не буде вбивств, виборів, негативу. Діставайте вишивку, в’язання, положіть собі на ноги кота або собаку. Візьміть гарну книгу – зануртеся в інший світ, життя й переживання героїв.

І пам’ятайте: ви не одні в цьому світі, ми всі живемо в соціумі, навколо нас багато інших людей. І ми всі дуже схожі. У кожного бувають злети і падіння, і якщо хтось зумів справитися зі своїми падіннями, то ви також зможете. І поганий настрій теж має свої переваги. Це знак того, що потрібно повернутися до себе. Якщо Бог чи природа дала нам ці відчуття, то вони також необхідні, вони несуть інформацію. І наше завдання – зрозуміти, що саме хоче сказати наша душа.

Коментарі (0)

Середина лютого неочікувано зробила нам чудовий подарунок. Вона нагадала, що скоро весна. Вже сонечко гріє ласкавіше, з-під...

Напередодні різдвяних та новорічних свят виникає бажання нагадати багатьом вінничанам ті істини, про які вже п'ятий...

Напевно, що серед нас мало таких, у кого немає жодного з рідних чи знайомих, які не приймали участь у бойових діях. Люди,...

У День Незалежності України виникло бажання подякувати тим, хто забезпечує нам можливість святкувати, відпочивати й...

Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
keyboard_arrow_up