Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему

Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему
  • Жителю Гайсинського району повідомили про підозру у підпільному виготовленні марок акцизного збору, збуту безакцизних сигарет і фальсифікованого алкоголю.

На сайті Вінницької обласної прокуратури розповіли, що 41-річному жителю Гайсинського району оголошено про підозру у незаконному придбанні, зберіганні з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, тютюнових виробів, а також у незаконному виготовленні, зберіганні, перевезенні, з метою використання при продажу товарів, незаконно виготовлених марок акцизного збору (ч. 1 ст. 204, ч. 1 ст. 199 КК України). 

«За даними слідства під час санкціонованих обшуків в автомобілі та зі місцем проживання підозрюваного, який не зареєстрований суб’єктом господарської діяльності, виявлено та вилучено 20364 пачок сигарет, майже 90 літрів алкогольних напоїв різних торгових марок. На продукцію відсутні документи про їх походження, якість, відсутні марки акцизного збору, дані про виробника. Крім того, вилучено принтер та папір із зображеннями марок акцизного податку на алкогольні напої, які не відповідають встановленим зразкам, що перебувають у офіційному обігу на території України. Алкогольні напої за фізико-хімічними показниками не відповідають вимогам державних стандартів», — йдеться в повідомленні.

За скоєння інкримінованих кримінальних правопорушень передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк до семи років з конфіскацією незаконно виготовлених товарів.

Відео дня

Досудове розслідування здійснюють слідчі слідчого відділу № 1 Гайсинського районного управління поліції ГУНП у Вінницькій області.

Нагадаємо, що журналісти «20 хвилин» проводили власне розслідування по виготовленню і збуду нелегальних товарів. Так, редактор «20 хвилин» Вадим Павлов і журналіст Віталій Павловський викрили цех, де виготовляли нелегальні цигарки. А ще раніше знайшли кіоски, в яких також торгували цигарками без акцизу. Всі справи передали до поліції.


Читайте також:

П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку

Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Вільний

    Конфіскат не продати а пацанам на передок відати

keyboard_arrow_up