Боротьба з нелегальними цигарками: журналісти «20 хвилин» знайшли, а поліція проводить обшуки

Боротьба з нелегальними цигарками: журналісти «20 хвилин» знайшли, а поліція проводить обшуки
  • У Вінниці є десятки кіосків, де торгують цигарками без акцизу. Це роблять відкрито, але чомусь нікому до цього немає діла. 

  • Журналісти 20хвилин Вадим Павлов і Віталій Павловський провели розслідування на Західному автовокзалі і знайшли два кіоска, де продавали нелегальні цигарки. 

  • Поліція проводить обшуки.

Сьогодні, 22 листопада, редактор «20 хвилин» Вадим Павлов разом із журналістом та активістом Віталієм Павловським провели розслідування, в якому показали на прикладі одного кіоску, як відкрито продають нелегальні цигарки. Детальне відео з розслідуванням опублікував Вадим Павлом на своїй сторінці у Фейсбук.

Журналісти завітали до кіоску, що розташовується на Західному автовокзалі. Там придбали декілька пачок цигарок, які були без акцизу.

Відео дня

Після чого одразу викликали поліцію, але через три хвилини продавчиня раптово закриває кіоск і йде спостерігати з-за рогу. На відео гарно прослідковується, що в цей час вона з кимось схвильовано спілкується. Тобто, як припускають журналісти, її хтось попередив, що їде поліція.

По приїзді правоохоронців, жінка намагалася втекти, а потім відмовлялася представлятися. Коли продавчиня подзвонила власнику кіоску, той намагався дізнатися прізвище поліцейського та просив фото його документів.

Далі приїхала слідчо-оперативна група, але поки писали пояснення, в кіоску хтось вже опустив ролети. Крім того, поліція не вилучила жодної пачки цигарок.

Однак вже ввечері цього ж дня речниця поліцейського главку Заріна Маєвська повідомила про відкриття Кримінального провадження за статею 204, а саме незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів.

І прямо зараз на Західному автовокзалі ДСНС зламують ролети і двері вже в другому кіоску, а слідчі конфісковують нелегальні цигарки. 

— Держава недоотримує мільйони гривень податків. І це в той час, коли у нас війна. Коли люди по копійці збирають, щоб допомогти нашим військовим, — пише у своєму дописі Вадим. — Але це для початку. Тому що таких точок, де продається контрафакт, у Вінниці дуже багато: Привокзальний ринок, Урожай, Центральний ринок і не тільки.


Читайте також:

«Вкатали» в асфальт понад 70 млн гривень: про витрати сільради Іванова

Подали аж п'ять апеляційних скарг. У якій справі нікого не влаштував вирок міського суду?

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Роман Парижский

    Вони завжди були,ці цигарки.По якості вони кращі ніж офіціал і дешевші.Хай закривають львівську табачку,та жовті води.І контракт факт зникне сам по собі.Весь інтернет,вся країна їх курить.Н...й це шоу робити....
  • Cheshik Polek

    Цигарки взагалі потрібно заборонити (я без сарказму, бо сам не палю)! Люди ними труять себе (і не має значення, який виробник).

    Але... цього не зроблять, бо чималий акциз іде до бюджету.
  • Иван Демидов

    Цигарки можно курити тiльки таки Ротманс
    LD
    Winston
    Bond
    Честерфилд
    Parlament
    Кент
    Camel                                                                                 Всi iншi це отрава
  • Иван Демидов

    Цигарки можно курити тiльки таки Ротманс
    LD
    Winston
    Bond
    Честерфилд
    Честерфилд
    Parlament
    Кент
    Camel                                                                                 Всi iншi це отрава

keyboard_arrow_up