Журналісти «20 хвилин» викрили цех, де виготовляли нелегальні цигарки. Поліція розслідує

Журналісти «20 хвилин» викрили цех, де виготовляли нелегальні цигарки. Поліція розслідує
  • Журналісти «20 хвилин» повідомили поліцію, що в одному з приміщень міста виготовляють цигарки без відповідних документів та ліцензій.
  • Поліцейські встановили чоловіка, причетного до правопорушення.
  • Ним виявився 45-річний житель Вінниці.

Викрили цех, де нелегально виготовляли цигарки, редактор «20 хвилин» Вадим Павлов і Vitaly Pavlovsky. Про це Вадим пише на своїй Фейсбук-сторінці:

— Цех у Вінниці, де останні два роки нелегально виготовляли сигарети. В дуже великих об’ємах. Тільки те, що не встигли вивезти ділки — мінімум на 500 тисяч грн. Це певно ⅕ від того, що було. Конвейер. В місяць продукції як мінімум на 4-5 мільйонів! Без податків! Розсилали по Україні. Це мають доказати слідчі! 

Як повідомив начальник Вінницького райуправління поліції Віталій Курчик, 24 листопада під час обшуків правоохоронці вилучили більше 200 кг тютюну у мішках, поліетиленових пакетах та паперових ящиках, понад 50 ящиків із гільзами для тютюну, спеціальні пристрої для скручення цигарок та інші докази незаконної діяльності.

Відео дня

Правоохоронці встановлюють мету зберігання вилученого.

За вказаним фактом розслідується кримінальне провадження, передбачене частиною першою статті 204 (Незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) Кримінального кодексу України.

Санкція статті передбачає штраф від п’яти до десяти тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією та знищенням незаконно виготовлених товарів.

 

Нагадаємо також, що 22 листопада редактор «20 хвилин» Вадим Павлов разом із журналістом та активістом Віталієм Павловським провели розслідування, в якому показали на прикладі одного кіоску, як відкрито продають нелегальні цигарки. 

— Держава недоотримує мільйони гривень податків. І це в той час, коли у нас війна. Коли люди по копійці збирають, щоб допомогти нашим військовим, — пише у своєму дописі Вадим.

Детальніше про результати перевірки читайте в матеріалі.

 

Читайте також:

Поліцейський отримав ножове поранення, приїхавши на виклик про домашнє насилля

Боротьба з нелегальними цигарками: журналісти «20 хвилин» знайшли, а поліція проводить обшуки          

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (15)
  • Галина Шарапова

    Без сплати податків...який важкий злочин😱😂.Краще депутатів перевірте,чи все в них по чесному.
  • Лариса Фомина

    А депутатів хоч одного викрили скільки вони на....ли?
  • Олександр Дмитрук

    Замовні писаки ніколи нічого не вивчали, бо якби мали тяму, то глянули на економічні показники рентабельності тютюнових і спиртових підприємств, скільки вони сплачують у бюджет держави. Зауважу, що купівля їхніх товарів справа добровільна і стосується незначного прошарку населення. Натомість газова та енергетична мафія постійно підвищує платню за наші з вами (згідно Конституції України) ресурси. А це стосується кожного з нас. Є над чим замислитись? Завжди казав, коли чоловік каже: "Я взагалі не споживаю спиртного", то такий фрукт викликав підозру з двох причин: або стукач, або прихований алкоголік.
  • Александр Логинов

    Сказки для детей

keyboard_arrow_up