Дівчинка з половинкою серця у критичному стані

Дівчинка з половинкою серця у критичному стані
Софійка з половиною серця. Для дівчинки потрібні медичні препарати приблизно на 30 тисяч гривень
Чотирирічна Софійка Борух з Селища Тиврівського району, яка чотири роки живе з одним шлуночком серця, нині у критичному стані і потребує нашої підтримки. Дівча посміхається, але їй тяжко навіть дихати

Софійка Борух з Селища Тиврівського району перша в нашій державі, кого вітчизняні хірурги врятували з таким діагнозом. Після першої операції була ще одна.  Весь цей час дитина почувалася добре, а тепер знову потрібне оперативне втручання.

Не може наїстися киснем
- У крові дитини не вистачає кисню, - розповідає мати Софійки пані Марина Борух. – Її організм, як кажуть, не може наїстися киснем. Його має бути у крові  96 відсотків.  Лікарі пояснюють, що для дитини з такою вадою, як у Софійки,  він має становити  хоча б 86 відсотків. Критичний стан – 72%. А в дитини зараз рівень кисню в крові тільки 68 відсотків.

Сьогодні, у понеділок, мати знову повезла дитину до її рятівників - в Інститут серцево-судинних хвороб імені Амосова. Чотири роки тому у цьому медичному закладі кардіохірурги отримали перший позитивний результат. До того дві аналогічні операції  не мали успіху. Софійка Борух стала першою пацієнткою, яка залишилася жити після операції з одним, правим  шлуночком свого маленького серденька. Детально про пацієнтку із села Селище Тиврівського району Софійку Борух і її рятівників RІА розповідала у статті «Дівчинка народилася з половинкою серця»  (04.07.2010).

Відео дня

Тепер мати дівчинки просить звернутися до читачів з проханням по можливості підтримати  їх матеріально.  Каже, операція дуже дороговартісна. Витрати на її проведення бере на себе держава. Кошти потрібні  на медичні препарати.

- Під час першої операції ми витрачали на медикаменти приблизно десять тисяч гривень у день, - каже мати дитини. – Не знаю, скільки нині коштують препарати. Нас попередили, що на перший випадок потрібно мати хоча б тридцять тисяч гривень. На жаль, у мене працює тільки батько, мама разом зі мною доглядає за дитиною, бо їй потрібна особлива увага.  Дуже сподіваємося на чуйних людей.

Пані Марина пояснює, що операція, на яку вони очікують, планова. Час її проведення визначається самопочуттям дитини. Так їй пояснювали після другої  операції.  Тоді дівчинку оперував професор з Польщі Яцек Молл. Це хірург, який першим у Польщі зробив пересадку серця.

- Його запросили, бо Софійка для Інституту Амосова була непростим пацієнтом,  вона перша, хто вижив після операції з одним серцевим шлуночком, - розповідає пані Марина. - На жаль, не всім так щастить. Коли нас оперував Яцек Молл, паралельно  робили операцію хлопчику з таким само діагнозом, як у  Софійки.  Шкода, але врятувати хлопчика не вдалося.

Побачить добрі очі – біжить обійматися

- Софійка після двох оперативних втручань  була не просто активна, а гіперактивна, - пояснює мати. – Шило – інакше не скажеш. Дуже швидка у всьому. Люди кажуть, це так вона чіпляється за життя, одна половинка серця намагається працювати за дві. Але якщо ще місяців два тому вона могла самостійно проїхатися на самокаті 10-15 метрів, то тепер їй не вдається здолати і половини такого шляху, щоб не задихатися. Одразу присідає, бо відчуває задишку.

Допікає не тільки задишка. У дитини проявляється ще й харчова алергія. За словами матері, коров’ячого молока не може пити. А ось козяче організм сприймає добре. Не може їсти каші гречаної і манної, так само буряк і моркву. Алергію викликає мед і горіхи. Зате вівсянка не завдає жодної шкоди.

Подруга матері  звертає  увагу на ще одну унікальну рису дівчинки. Каже, вона дуже щира і подільчива. Може роздати дітям всі цукерки, які має, собі жодного не залишить.

- Побачить добрі очі – біжить обійматися, - розповідає жінка. – Може пригорнутися до незнайомої дитини, підбіжить, погладить, обійме, усміхнеться і йде собі далі.  Ось така вона, наша Софійка, диво, а не дівчинка. Має половинку серденька, а воно переповнене любов’ю за дві половинки. Дуже хочеться, аби лікарі дали їй ще один шанс на життя. Віримо, що так воно і буде, бо дитина, попри все, міцно чіпляється за життя.

Под фото: Софійка з половиною серця. Для дівчинки потрібні медичні  препарати приблизно на 30 тисяч гривень

Для тих, хто має можливість підтримати  Софійку Борух, повідомляємо номер банківської картки її матері:

ПриватБанк 51 68 75 72 28 27 04 45 Борух Марина

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Bogdan Severin

    100грн перечислил только что, удачи вам.
  • Максим Тимошков

    А дисплазия левых отделов сердца (дисплазия левого желудочка) - это диагноз? Так именно такая ситуация у девочки. Только если написать медицинским языком не все поймут сложность проблемы. О какой "дезе" идёт речь? Позвоните в Институт Амосова и уточните, если сомневаетесь. Не критиковать нужно, а помогать. Ребёнок действительно в критической ситуации...
  • Peper

    96% в крові, половина серця... Ви що, белени об'їлись? Не пишіть дурню. Скан довідки з діагнозом, де коли поставили - а ні - то це шахрайство, а не боагодійна стаття.

    Життя з "половиною серця" не можливе в принципі, діагнозу такого немає, а те, що пів-тисячі прочитає - так і залишить дезу в головах в людей.

    vlad reply Peper

    Краще зателефонувати автору, чим одразу звинувачувати...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 Провели забіг з благодійною метою: збирали кошти на квадрокоптер для тренера-захисника photo_camera 12:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень Від читача 20:49 Прагнеш знайти роботу своєї мрії? Відвідай Ярмарок кар‘єри 2024 на стань на крок ближче до професійної реалізації! 10:01 Сьогодні — Чистий четвер. Про суть четвертого дня Страсного тижня та молитви 10:00 ТОП-50 німецьких фраз і слів: емоції, почуття, сім'я, захоплення (новини компаній) 09:45 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 09:11 Вінниця сьогодні прощається із 26-річним військовим Артуром Доміновим 09:11 На «зебрі» по Пирогова збили дівчину. Утворилася тягнучка 08:28 Сьогодні вітаємо Зою та Романа. Історія та прикмети 2 травня 21:01 Нагородили 21-річного воїна, який врятував життя побратимам під час обстрілу «Градами» 20:21 «Продемонстрували майстерність у сфері, що стрімко розвивається». Про конкурс юних програмістів photo_camera 19:58 В Іллінцях через несправну пральну машинку ледь не згоріла квартира 19:04 На Вінниччині зафіксували 57 випадків браконьєрства під час нересту 18:23 «Де мій лист, Укрпошто?» Два тижні журналіст чекає конверт з Могилів-Подільського 18:17 На Вінниччині судитимуть учасників масштабного підпільного виробництва алкоголю photo_camera 18:02 Мільйони, бізнеси та енергетика: декларації членів медкомісій розкривають несподівані зв'язки 18:00 Де замовити передвеликоднє прибирання: огляд клінінгових компаній та хімчисток Вінниці (партнерський проєкт) 17:23 Оголосили підозру жінці, яка бреше про українських полонених та виправдовує агресію рф
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up