Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника

Його смерть підтвердили через п'ять місяців. Спомини про полеглого на Донеччині гранатометника
  • На сторінці «Меморіал героїв» згадують історію воїнів, які полягли захищаючи нашу землю. Вони опублікували інформацію про нашого земляка на позивний Кай.

Андрій Качалка народився в селі Майдан-Чапельський Вінницької області. Зростав у селі Хижинці. Там закінчив школу. У 2020 році здобув фахову освіту в Гніванському професійному ліцеї імені Р.Я. Малиновського. Працював на приватному підприємстві. Користувався повагою серед колег і керівників за свою відповідальність у роботі.

19 січня 2023 року чоловік був мобілізований до Збройних Сил України. Пройшов навчання за кордоном. На фронт вирушив у складі 22-ї окремої механізованої бригади. Воював на посаді гранатометника.

Солдат Андрій Качалка, позивний Кай, загинув 15 липня 2023 року в стрілецького бою з російськими окупантами біля села Кліщіївка, що під Бахмутом на Донеччині. Упродовж 5 місяців вважався зниклим безвісти. Воїну назавжди залишилось 36 років.

Відео дня

«Коханий чоловік Андруша був подарований мені долею. Він завжди був позитивним, у будь-якій ситуації. Андрій — люблячий, дорогий чоловік, батько, зять, друг і кум... Батьком він був з великою літери і залишається ним завжди для своїх діток. Чоловік він – той, який показав, що є яскраве сонце на небі, що є безмежно сильне кохання, що є прекрасним життя незалежно від усього. Андруша — приклад для своєї сім'ї, наша гордість, наш завжди усміхнений позитивчик», — розповіла дружина полеглого бійця.

19 грудня 2023 року захисника поховали в селі Хижинці на Вінниччині.

Вдома на Андрія чекали дружина Ольга, донька Анна та син Дмитро.

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (24)
  • Надія Горбачова

    Царство небесне герою
  • Oleg Kachan

    😢🙏🙏🙏🇺🇦
  • Nadia Kyrychenko

    Світла пам'ять Герою, співчуваю рідним
  • Марія Барабаш

    Вічна пам'ять ГЕРОЮ

keyboard_arrow_up