Вінничанка фітнес-тренер здобула досвід в Європі і зараз працює у Вінниці

Вінничанка фітнес-тренер здобула досвід в Європі і зараз працює у Вінниці
Тренування зі стретчингу. Ярославна Данилевич навчає родину Павлоградських – Дениса і вагітну Вікторію

Ярославна Данилевич щойно повернулася до Вінниці із Лондона, де протягом року викладала фітнес. Раніше 36-річна вінничанка працювала фітнес-інструктором та проходила тренерські курси у Іспанії, Італії, Польщі, Бельгії, Франції, Греції, ОАЕ. Запрошують її по рекомендації, тому нерідко це були індивідуальні програми для VIP-клієнтів.

Наразі пані Ярославна вже почала проводити тренування у клубах «Максимус» та «Інвіктус» нашого міста. RIA поцікавилося у фахівця із солідним міжнародним досвідом, як привести своє тіло і фігуру у бажану форму. В першу чергу людям, які давно не займалися спортом.

Від 12 до 72 років

Ярославна Данилевич має вихованців різного віку, починаючи від 12-и років. Менші діти займаються лише разом із батьками. Найстаршою є 72-річна спортсменка. Усі відвідувачі різні за віком, фізичними можливостями та потребами. Займаються у пані Данилевич й жінки «при надії», яким фітнес допомагає полегшити процес протікання вагітності, а також підготувати спину та плечовий пояс до перших місяців після пологів.

Ярославна є магістром із фізичного виховання та спорту, диплом отримала у Вінницькому педагогічному університеті. При цьому вона постійно займається самоосвітою та вдосконаленням, відвідуючи семінари, тренінги, конвенції у різних країнах. Недарма є фахівцем одразу у кількох спортивних видах оздоровлення. Це фітнес-інтенсив для корекції фігури і втрати ваги (підходить активним людям, у яких зайві п’ять - десять кг), пілатес (допомагає пропрацювати глибокі м’язи тіла, що є незамінним для опорно-рухового апарату) і стретчинг (розтяжка; вибудовує пропорційне тіло, знімає м’язову та емоційну втому)

Відео дня

У власній системі оздоровлення тренер комбінує ці напрямки. Точніше радить виконувати їх послідовно. Терміни програми залежать від підготовленості і віку вихованця. В загальному процес схуднення чи трансформації тіла займає від шести місяців до двох років.

Відчутній ефект наступає у перші три місяці занять. Це вихованці бачать на вагах і замірах об’ємів свого тіла.

– Потім організм призупиняє видиму діяльність щодо втрати ваги. І люди нерідко втрачають цікавість, шукають нових тренерів або взагалі кидають спорт. Насправді тривають внутрішні процеси, а їхні наступні результати можна буде побачити через 8-12 місяців тренувань, – пояснює Ярославна. 

Починаємо зі стретчингу

Тренер радить новачкам розпочинати зі стретчингу. Це допомагає пропорційно вибудувати м’язевий скелет і водночас зміцнить глибокі м’язи, які приводять його у рух.

Далі переходите до пілатесу. Це комплекс фізичних вправ, винайдених на початку XX століття німецьким спортсменом Джозефом Пілатесом. Метою системи, яка є поєднанням йоги, балету, стретчингу, ізометричних вправ (періодичного напруження м’язів у статиці) та вправ реабілітаційного характеру є розвиток гнучкості тіла і еластичності м’язів.

– Пілатес підходить усім категоріям дітей і дорослих, адже є реабілітаційним направленням фітнес-індустрії. Він допомагає зміцнити глибокі м’язи. Вся робота відбувається переважно власною вагою тіла. Залучаємо лише мале обладнання: м’ячики, стретч-стрічки, кільце Пілатес, маленькі гантелі вагою по 0,5 кг, – продовжує тренер.

Якщо після проходження цих курсів залишається зайва вага, вона коригується фітнес-інтенсивом. Це відносно нове для Вінниці та України направлення, яке раніше використовували частково, приміром, у кросфіті чи табаті.

– Я привезла фітнес-інтенсив для втрати ваги з Англії п’ять років тому. Опанувала курс під час занять тренінгів в цій країні. Нині у Вінниці вже є пару тренерів, які також практикують фітнес-інтенсив, – каже наставниця.

Під час тренування в рамках фітнес-інтенсиву спортсмени постійно змінюють положення тіла: встають, сідають, лягають, працюють із фітболом або медболом (м’яч із піском, водою або гелем). За рахунок цього покращується витривалість і максимально втрачається вага. А швидкий темп допомагає організму швидко втрачати зайві калорії (а з ними і кілограми!) та водночас дати кардіонавантаження.

Таке тренування триває в середньому від 30 хвилин до години. В залежності від інтенсивності. Починається із підготовчих рухів, щоб розігріти м’язи і уникнути травм. Потім – активна частина, яка триває від 15 до 25 хвилин. І обов’язково заминка, у яку включаються вправи для розтяжки м’язів, – пояснює Ярославна.       

Процес важливіше результату?!

За словами наставниці, підхід у англійців  до фітнесу помітно відрізняється від прийнятого у нас. Цю позицію розділяє й Ярославна.

– В Англії фітнес-тренери не працюють на результат. Британців цікавить саме процес тренування. А результат – це покращення їхнього здоров’я! А фігури, гарні стегна і сідниці – це вже як наслідок роботи з тілом. Пріоритетом має бути пряма спина, сильні та еластичні м’язи, пропорційно вірно вибудоване тіло, відповідно до власної анатомічної будови, – каже Ярославна.

Не секрет, що спортсменам непросто знайти «свого» тренера. Тобто який підходить по характеру, методам роботи тощо. Проте і опановувати тренування із роликів в Інтернеті Ярославна теж не радить. Каже, все ж варто займатися під наглядом тренера. Адже результат напряму залежить від вірності виконання кожного руху!

 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Неоніла

    Дякую за чудову інформацію  для інших людей! Я з подругами ходжу тричі на таждень до Ярославни  займатися пілатесом, відчуваєм себе легко і добре. Цікаве спілкування.
  • Valerii Rudkov

    Кстати по чем статьи у вас ? Может себя попиарю. Невесту найду ) молодой, симпатичный,  холост)
  • Дональд_К

    шо угодно готовы делать абы картоху не копать
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
20:44 Вінницькі гімнастки підкорили Грузію. Привезли 21 нагороду з «Keti Cup Tbilisi» photo_camera 20:29 Родичі та бізнес-партнери у вінницьких МСЕК: знайшли багато цікавого в деклараціях членів комісій 19:35 «Ми гідно робимо свою роботу». Про історію та випробування війною Ладижинської ТЕС 18:45 Класична, сирна, шоколадна. Знані вінничани діляться рецептами великодньої паски та хліба photo_camera Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:10 Оригінальні автозапчастини від провідних виробників тепер доступні для вінничан (Новини компаній) 18:09 У Вінниці виділять 21 мільйон гривень на потреби Захисників та Захисниць 17:48 Шукає ту, яку ніколи не цілував. Вони обоє із Джурина: хвилююча історія двох наших земляків 17:32 Як вінничанам з хронічними захворюваннями безплатно отримати ліки 17:00 Афіша Вінниці. Де і як відпочити дітям і дорослим на вихідних 27 та 28 квітня 16:35 Охорона та безпека під час війни: вінницькі охоронні фірми, сигналізація та відеонагляд (партнерський проєкт) 16:33 В останні дні квітня на вулицях біля Київського мосту обмежать рух. Яка причина та скільки це триватиме 14:45 З’явився білий бенгальський тигр. Чим ще здивує Подільский зоопарк у новому сезоні? photo_camera 13:45 У Вінниці чоловік з сокирою накинувся на контролера обленерго 13:32 «Колосівські» тхеквондисти здобули дві бронзи на турнірі «Hereya open» в Болгарії 13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up