ТОП-10 вінницьких спортивних подій 2017 року

ТОП-10 вінницьких спортивних подій 2017 року

Газета RIA представляє традиційний, щорічний, рейтинг вінницьких спортивний подій у 2017 році. Зрозуміло, це лише суб’єктивний погляд, адже десятки цікавих моментів залишилися «поза кадром». Приміром, до списку просто не вмістилися звитяги наших хокеїстів на траві, американських футболістів, акробатів, шахістів, пауерліфтерів, дрифтерів  тощо. Під час складання рейтингу враховувалися новизна, кількість вболівальників і досягнення.  

Рік запам’ятався бурхливим прогресом ігрових видів спорту, які є найбільш видовищними. Команди майстрів створюються у Вінниці, немов гриби після дощу. Хоча ігрові види й потребують значного фінансового ресурсу.

1. Відродження «Зубрів»

«Вінницькі зубри» років десять тому були призерами вищої ліги чемпіонату України з баскетболу. Здобували путівку до суперліги, але через брак фінансування так і не змогли дебютувати в еліті. Цієї осені «Зубри» поновили свої виступи у чемпіонаті країни. Почали з першої ліги. Команда складається вихованцях вінницької баскетбольної школи. Її веде у бій, як і раніше, майстер спорту України Микола Здирка.

Відео дня

Тим часом вінницька жіноча команда «Блискавки» знову стартувала у суперлізі. Вона вже здобувала медалі елітного дивізіону і традиційно демонструє добротну та емоційну гру. 

2. Звитяги волейболістів

У Вінниці спостерігається справжній волейбольний бум. Минулого сезону чоловічий ВК «Вінниця» (нині – «МХП-Вінниця») здобув бронзу суперліги чемпіонату України, а «Екодім» (нині – «Серце Поділля») виборов путівку до елітного дивізіону. Тоді ж жіночий «Білозгар-Медуніверситет» несподівано для багатьох фахівців виборов срібло суперліги.

Матчі волейбольних команд суперліги традиційно збирають повні зали у спорткомплексах педагогічного і медичного університетів . На жаль, їхня місткість обмежена. Це в черговий раз натякає на необхідність побудови у Вінниці палацу для ігрових видів спорту, про що точаться розмови роками.

3. Бронза гандболістів «ВДПУ»

У Вінниці діє відділення гандболу МДЮСШ № 3. Його випускники роками поповнювали команди майстрів інших регіонів. Але після створення у нашому місті клубу першої ліги чемпіонату України «ВДПУ» у них з’явилася перспектива. Цей колектив минулого сезону здобув бронзу. А тепер спробує покращити цей результат, щоб поборотися за путівку до вищої ліги.  

4. Турнірні гойдалки «Ниви»

Як відомо, саме футбол – король спорту. Але вінницька «Нива» (у 2018 році клуб «Нива-В» змінює назву на історичну) поки що, на жаль, продовжує залишатися середняком другої ліги. І чергує гучні перемоги зі прикрими втратами очок. Серед досягнень у 2017 році – залучення на посаду головного тренера молодого і перспективного фахівця Дениса Колчина, який був визнаний кращим наставником другої ліги минулого сезону.

У 2018 році святкуватимемо 60-річний ювілей вінницького професійному футболу. Сподіваємося, що він запам’ятається й потужним прогресом нивівського колективу.

5. Друголіговий дебют футзалістів

Футзал у Вінниці останніми роками наступає на п’яти своєму «старшому брату». Недарма кількість команд у чемпіонаті міста постійно зростає і нині у всіх лігах сягає близько 80. Цієї осені вперше дві вінницькі футзальні команди заявилися до другої ліги чемпіонату України – це «Енергетик» і ФК «Вінниця».

6. Жіноча команда майстрів

Що б не казали, але значна частина представниць прекрасної статі любить гру № 1. Тому не дивно, що у Вінниці в 2017 році вперше в історії створили жіночу команду майстрів – ОДЮСШ Блохіна-Бєланова. І заявили її до першої ліги чемпіонату України. В дебютному сезоні наші футболістки посіли четверте місце, а в поточному ділять першу-другу позицію. Як зрозуміло із назви, основу команди складають вихованки місцевої спортшколи. Тобто у команди є непогані перспективи.

Варто нагадати, що вихованка вінницького футболу Ірина Кочнєва входить до національної збірної України, а наш земляк Володимир Рева очолює цю команду.        

7. І танець, і єдиноборство  

У Вінниці вперше відбувся чемпіонат України з бойового гопаку. Це вид єдиноборств, який козаки-характерники після знищення Запорізької Січі закодували у танці. Змагання відвідав засновник виду, президент Міжнародної федерації Володимир Пилат. Цього року Верховна Рада України визнала бойовий гопак національним видом спорту, що додало змаганню особливої ваги.

8. Вдале «полювання»

Серед неолімпійських видів спорту у Вінниці на передові позиції вийшла радіопеленгація («полювання на лисиць»). Наші збірники на чолі із досвідченим тренером Сергієм Зеленським привозять цілу торбу нагород з чемпіонатів України, а також Європи та світу. Активно підтримує обласну федерацію радіоспорту президент медіа-корпорації RIA Олександр Човган, який й сам регулярно здобуває медалі у «полюванні на лисиць». 

9. Перестріляли всіх

Неухильно прогресує вінницька кульова стрільба. За підсумками 2017 року одразу 21 вінницький стрілець увійшов до національної збірної. Серед них вже є і кандидати на Олімпіаду-2020. За всеукраїнським щорічним рейтингом Вінниччина у кульовій стрільбі поступається лише Львівській області, що є найвищим показником за всю історію.

10. І знову Вірастюк

Богатирське багатоборство стронгмен є одним з найбільш видовищних видів спорту. Тому приємно, що Вінниці у 2017 році вчергове довірили проводити фінал кубку України. Головним рефері змагань знову був багаторазовий володар титулу «Найсильніша людина планети» Василь Вірастюк. Важливо й те, що вінницькі силачі з кожним роком набираються досвіду, складають конкуренцію лідерам і реально претендують на медалі, що зацікавлює вболівальників.

   

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up