"Інтер" транслюватиме заходи, присвячені Дню хрещення Русі (Прес-служба "Інтер")

"Інтер" транслюватиме заходи, присвячені Дню хрещення Русі (Прес-служба "Інтер")

27 і 28 липня, до дня Хрещення Русі, телеканал "Інтер" традиційно покаже прямі трансляції урочистих богослужінь - молебню на Володимирській гірці, Всеукраїнського хресного ходу і Божественної літургії в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі.

"Телеканал" Інтер "завжди транслює головні події для нашої країни, і одне з них, без сумніву, День Хрещення Русі, - говорить Антон Нікітін, головний редактор" Інтера ". - Це свято, яке знають і люблять люди. Його святкування є настільки масштабним, що достойно стає самостійною телевізійною подією. Безпосередньо в самому молебні на Володимирській гірці беруть участь десятки тисяч людей. минулого року в Хресній ході до Києво-Печерської Лаври, яка відбувалася після молебню, взяло участь 80 тисяч осіб. Цього року Церква очікує ще більшу кількість віруючих. А число тих, хто долучається до святкування завдяки трансляції в ефірі "Інтера", становить мільйони".

У четвер, 27 липня, о 13:00 глядачі телеканалу зможуть приєднатися до загального святкування і соборної молитви: "Інтер" транслюватиме молебень на Володимирській гірці в Києві і Всеукраїнський хресний хід. Під час молебню духовенство і віруючі в молитві попросять про мир, єднання і любов.

Цьогодня до пам'ятника святому рівноапостольному князю Володимиру прибудуть 11 чудотворних ікон з різних куточків України: "Зимненська", "Охтирська", "Призри на смиріння", "Касперовська", "Почаївська", "Святогірська", "Боянская", " Барська","Радомишльська","Спас Нерукотворний" і "Владимирско-Десятинна".

Відео дня

Напередодні святкування Дня Хрещення Русі кожна зі святинь покинула свою звичну обитель і побувала в різних містах нашої країни, щоб віруючі могли поклонитися їй і помолитися. Протягом місяця проходили молебні біля чудотворних ікон, які переміщувалися з однієї єпархії в іншу. Багато парафіян отримали унікальну можливість побачити святині, які зазвичай перебувають в інших куточках нашої великої країни.

Чудотворні ікони подорожували по всій Україні, щоб в результаті зібратися на Володимирській гірці напередодні Дня Хрещення Русі.

Святковий молебень на Володимирській гірці очолить Предстоятель УПЦ Блаженніший Митрополит Київський і всієї України Онуфрій. Після завершення богослужіння духовенство, паломники і віруючі зі всіх регіонів України традиційно пройдуть Хресною ходою і доставлять чудотворні ікони до Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври.

У п'ятницю, 28 липня, о 9:00 в день Хрещення Русі в ефірі "Інтера" - трансляція Божественної літургії в Святій Успенській Києво-Печерській Лаврі.

"Ці події стають одними з головних трансляцій року, - говорить Антон Нікітін. - Минулого року богослужіння до Дня Хрещення Русі в ефірі" Інтера подивилися близько 7 мільйонів чоловік. Мільйони людей святкують цей день разом, відчуваючи причетність до подій".

27 липня - Молебень на Володимирській гірці і Хресних хід https://youtu.be/gLZOBRYzlOA

 

Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up