Мер полізе в намет

Причину можливого протесту міський голова Михайло Саволюк пояснює відсутністю коштів на виплату компенсації потерпілим від повені землякам

Віддайте кошти
Для відновлення житлового фонду потрібно 35,4 млн грн, уточнює мер. А постраждалі поки що отримали тільки незначну частину. Виплатили її ще у серпні. Потім Кабмін зняв обмеження площі підтоплених будинків. Але грошей на ремонт люди не отримали.
- Я вже не знаю, що пояснювати людям, — каже Михайло Саволюк. — Де їм зимувати? Грошей не вистачає не тільки на ремонт житла. У місті зруйновано дороги. На їх ремонт потрібно 26 мільйонів гривень. Поки що дали тільки 144 тисячі. Відновлювати треба каналізаційні мережі, будувати дамбу...
Про свою акцію протесту міський голова особисто попередив прем’єр-міністра Юлію Тимошенко під час зустрічі в Кабміні. Під час зустрічі прем’єр запевняла міського голову, що гроші обов’язково надійдуть у прикордонне з Молдовою місто на Дністрі. У дні повені вона була в цьому місті й на власні очі бачила результати руйнувань, але...
— Сусідам із правого берега Дністра, з молдовського селища Отачі Окницького району, Євросоюз на спорудження дамби вже виділив більш як сто мільйонів євро, — передає інформацію свого молдовського колеги Михайло Саволюк. — Молдовани якось зуміли привернути увагу міжнародної спільноти до біди, а ми своїх грошей не маємо і випросити в чужих не можемо.
Найближчим часом Михайло Саволюк перебуватиме в Києві.
- У мене починаються курси керівників територіальних громад із питань місцевого самоврядування. Я пообіцяв своїм землякам: якщо не дадуть грошей, після занять сидітиму в наметі. Може, тоді звернуть увагу на наше місто, - запевнив Михайло Саволюк.
Недофінансували
Рада національної безпеки й оборони розглянула стан виконання заходів, спрямованих на нормалізацію умов життєдіяльності населення в місцевостях, оголошених зонами надзвичайної екологічної ситуації.


Довідка
23-28 липня від паводка постраждали Івано-Франківська, Львівська, Тернопільська, Закарпатська, Чернівецька й Вінницька області.

 

Відео дня

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up