Звільнився офіцер поліції, якого перевіряють за «наїзд» на фермера. У ДБР про це мовчать

Звільнився офіцер поліції, якого перевіряють за  «наїзд» на фермера. У ДБР про це  мовчать
У ДБР відповіли, що нікого не відстороняли від служби. Насправді поліцейський був відсторонений і уже звільнився.
  • Слідчі встановлюють, чи причетний поліцейський до участі у рейдерстві.
  • Кримінальне провадження розпочали після службового розслідування.
  • Чому в ДБР про звільнення фігуранта резонасної справи не сказали?

Про звільнення зі служби офіцера поліції журналіст 20minut.ua дізнався в обласній прокуратурі. Факт підтвердила прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник.

— Так, поліцейський звільнився, — сказала Олійник.

На уточнююче запитання, на якій підставі, відповіла: «За власним бажанням».

Відео дня

І тільки в територіальному управління ДБР у Хмельницькому на запит журналіста відповіли по-іншому.

Слідчі територіального управління ДБР продовжують досудове розслідування справи щодо можливого зловживання офіцером своїм службовим становищем. Кримінальне провадження відкрили за частиною два статті 364 Кримінального кодексу україни («Зловживання владою або службовим становищем).

Про що саме йдеться?

Прийшли з погрозами

Наприкінці серпня народний депутат Ірина Борзова звернулася із заявою до прокуратури і поліції, в якій повідомила про вчинення незаконних дій стосовно фермера Геннадія Муравля і його господарства «Терра», що у Тиврівському районі.

У заяві сказано, що до цього причетний колишній працівник поліції і ще один, який на той час служив на посаді старшого оперуповноваженого.

17 серпня до фермера Геннадія Муравля навідалася група людей. Серед них був працівник поліції нинішній і ще один колишній. Вимагали віддати землю й урожай.

— Не віддасте, самі заберемо, — ці слова Ірина Борзова наводила у своєму виступі з трибуни парламенту.

Про те, що приходили люди з погрозами відібрати землю, розповів 20minut.ua фермер Геннадій Муравель.

Після отриманої заяви у поліції провели службове розслідування. Після того порушили кримінальне провадження. Досудове розслідування доручили територіальному управлінню ДБР, процесуальне керівництво здійснює прокуратура області.

Він вже не служить 

Як вдалося дізнатися, офіцера поліції, про якого йде мова, уже звільняли зі служби. Тоді у наказі значилося «за порушення дисципліни». Було це у вересні 2017-го. Він звернувся до суду. У позовній заяві оскаржив наказ про своє звільнення.  

У березні нинішнього року рішенням Феміди його поновили на службі. Мабуть, компенсували зарплату за ті 2,5 роки, що минули після звільнення і до поновлення.

Тепер після порушення кримінального провадження його відсторонили від виконання обов’язків. А невдовзі поліцейський написав заяву на звільнення за власним бажанням.

ДБР не знає про звільнення?

Журналіст 20minut.ua звернувся із запитом до теруправління ДБР з проханням повідомити, про хід розслідування. В отриманій відповіді — жодної додаткової інформації. Окрім посилання на статті чинного законодавства про те, що під час розслідування не дозволяється оприлюднювати встановлені факти, аби тим само не зашкодити слідству.

Найбільше здивувала ось яка інформація (цитую з відповіді ДБР):

— На даному етапі досудового розслідування жодна особа не відсторонялася від виконання службових обов’язків…

Лист підписав слідчий теруправління ДБР, що знаходиться у Хмельницькому, Вадим Мазур. Дата відповіді 18 листопада 2020 року.

Нагадаю, спершу поліцейського відсторонили від виконання своїх обов’язків, коли розпочали розслідування, а після того він звільнився з посади. Наказ керівника обласної поліції про його звільнення датований 02.10.2020.

Пригадайте нашу вересневу публікацію про факт, що став кримінальним провадженням про зловживання службовим становищем:


Читайте також:

Що написати мамі, яка втратила на війні дитину? У Вінниці триває акція «Різдвяна хвиля»

«Ця культура несерйозна». Гречка уже продається по 48 гривень за кілограм

Карантин не відмінили, касові апарати не скасували. З якими думками вінничани повертаються з Києва?

«У нас вже місяць комендантська година і магазини на замку». Карантин у Ліоні очима вінничанки

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:16 Про що потрібно знати, якщо у вас сезонна алергія? Розповідає професорка медичного університету 20:55 Дівчатам та жінкам не можна в церкву в штанах? Це вигадка — сказали в ПЦУ 20:05 У Вінниці завершився чемпіонат міста з волейболу серед чоловіків сезону 2023–2024 photo_camera 19:40 Юлія Тимошенко вимагає негайної відставки Сольського з посади міністра аграполітики (Прес-служба ВО "Батьківщина") Від читача 18:08 Присвоєння звання ГЕРОЯ УКРАЇНИ посмертно Бондаренко Ігорю Вікторовичу 19:30 Дощі і пил із Сахари. Коли до Вінниці повернеться сонце? 19:09 «Чому їм можна, а нам ні?» Через незаконне будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс photo_camera 19:03 Майже 200 тисяч гривень для ЗСУ: у Вінниці завершився благодійний шкільний марафон photo_camera 18:36 У світі відзначили День книги. Що почитати у вінницьких авторів та авторок 18:34 П’ять років позбавлення волі за розбещення дітей: суд виніс вирок чоловіку 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:13 Зловили ухилянта-екстремала. Він плив на надувному матраці до Молдови play_circle_filled photo_camera 17:25 Вимагав 2 тисячі доларів за нерозкриття ДТП. На Вінниччині затримали в.о. командира photo_camera 17:07 На Вінниччині підприємствам ввели обмеження використання електрики 17:02 «Реальні смертники: ми по них б’ємо, а вони все одно повзуть» — Як вчитель став військовим 16:55 Конкурс із закупівлі послуг з підготовки грантових заявок для бізнесу (Прес-служба Спілки підприємців "Стіна") 16:07 Була піна та мертва риба. Екоінспекція перевірила воду в озері «Миру» 16:00 Зубки як у казці: історія успіху клініки "ПАВЛІН" (Новини компаній) 15:10 Малюють місця сили Вінниччини. Стартував восьмий пленер «Кращий художник» 14:03 Вінницький суд виніс вирок громадянину Молдови. Він переправляв чоловіків за кордон
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up