Карантин не відмінили, касові апарати не скасували. З якими думками вінничани повертаються з Києва?

Карантин не відмінили, касові апарати не скасували. З якими думками вінничани повертаються з Києва?
Під час намагання прорватися у будівлю парламенту збили з ніг двох вінничанок. Київ, 17 листопада 2020.
  • Сьогодні, 17 листопада, вінницькі підприємці пікетували Верховну Раду.
  • Долучилися до всеукраїнської акції «Захисти ФОП».
  • Вимагали відміни запровадження касових апаратів, скасування карантину вихідного дня.
  • Під час сутичок двом вінничанкам дісталося від охорони.

Понад 50 підприємців з Вінниці організовано їздили у вівторок, 17.11, до Києва на акцію. Окрім того, були такі, що добиралися окремо. Тому точної кількості наших представників не можна назвати.

—Транспорт залишали при в’їзді у місто, на стоянці біля метро «Житомирська», — розповіла у телефонній розмові 20minut.ua одна з учасниць Ірина Мельниченко. — Далі добиралися на метро.

Розмовляли з нею близько сьомої вечора. В цей час вони тільки виїхали за місто.

Відео дня

«Помер» закон Гетьманцева

—Настрій не з кращих, — каже пані Ірина. — Наші вимоги не виконано. Карантин не відмінили, запровадження касових апаратів не скасували. Але є надія, що до нас все-таки дослухаються і здоровий глузд візьме гору. Бо ж люди з’їхалися зі всієї України.

За її словами, про відміну карантину вихідного дня нема що говорити. Ще два тижні і він закінчиться.

Підприємців більше «пече» закон про запровадження касових апаратів. З 1 січня 2021 року їх мали би застосовувати всі ті, хто працює на спрощеній системі оподаткування. Підприємці вимагають скасування цього документа.

Був проект закону про відтермінування на рік такого механізму фіскалізації. 4 листопада цей законопроект не підтримали, замість того відправили на доопрацювання.

—Законопроект так «доопрацювали», що він став ще гіршим, як був раніше, — говорить пані Ірина. — Навіть більшість «слуг» не голосували за нього. Тільки 14 з них все-таки підтримали документ. Добре, що не проголосували. Точніше, добре, що більшість депутатів проголосували проти прийняття такого закону.

Трансляцію засідання сесії було чути на площі перед будівлею ВР.

 —Заступник голови ВР, яка вела засідання, так і сказала, все, помер цей закон, поховали. Більше його не виноситимуть на розгляд, бо так передбачено регламентом, — продовжує розповідь співрозмовниця. — У документі уже не йшлося про відтермінування запровадження касових апаратів. Уже мали голосувати за їх запровадження.

Тепер на розгляд пропонуватимуть інші законопроекти з питань фіскалізації підприємців на єдиному податку.

Підприємці сподіваються, що врахують їхні пропозиції не знищувати малий бізнес.

Можливо, підготовлені законопроекти вдасться внести на розгляд у грудні. У перших числах депутати знову зберуться на пленарне засідання.

Втім, депутати, з яким спілкувалися вінничани, говорили, що н виключають можливості позачергового скликання пленарного засідання.  

Збирають голоси за відставку

До учасників акції виходили окремі депутати і спілкувалися з підприємцями.

Ірина Геращенко пояснила, що документ їм роздали із запізненням. Можливо, тому, аби не встигли ознайомитися з його так званим  «удосконаленням». Бо він став ще більше драконівським, ніж на початковому етапі.

До речі, відтермінувати запровадження касових апаратів пропонував голова ВР. Після «доопрацювання» про це вже не йшлося. Голосувати мали за їх запровадження.

Ірина Мельниченко розповіла, що депутат Геращенко говорила про збір підписів за відставку голови комітету ВР з питань фінансів, податкової та митної політики Данила Гетьманцева. Саме через ігнорування думки підприємців і частини народних депутатів.

Збили з ніг і замахнулися дубинкою

Після того, як не взяли на розгляд законопроект про скасування касових апаратів і закрили засідання, присутні на площі спробували прорватися в середину будівлі.

—Підходи до приміщення були загороджені, — говорить Ірина Мельниченко. — Але натовп так натиснув, що ту огорожу змели. Ми стояли в центрі Не знаю, хто саме, поліція, чи нацгвардійці, застосували балончики зі сльозогінним газом.

Жінка  каже, що вона в цей час знаходилася з іншою групою іншому місці —перекривали виходи з ВР. Як відбувалися сутички, дізналася пізніше від тих,  хто безпосередньо перебував у їх епіцентрі.

Одна з вінничанок опинилася на землі, її намагався вдарити дубинкою охоронець. Але йому не дали це зробити інші учасники акції. Жінка, віком приблизно 40 років, звати Світлана, не постраждала.

Трохи дісталося ще одній з вінничанок, яка працює на Центральному ринку.

На щастя, ні вони, ні інші учасники з Вінниці, особливо не постраждали.

Не підеш за підприємцями, тобі буде капєц!

Напередодні поїздки у Київ підприємці з вінницьких ринків провели акцію у Стрижавці на трасі і у Вінниці на Соборній.

Запам’яталося, що говорила одна з учасниць Ірина Кучер. Вона закликала президента підтримати підприємців. Тоді вони підтримають його.

 «Не підеш за підприємцями, тобі буде капєц, Зеленський!» — емоційно вигукнула учасниця акції.

Чим вони там думають, не приховувала здивування жінка? «Якщо втоплять малий бізнес, у бюджеті у них буде велика діра, а Пенсійний фонд залишиться голий і босий».

На жаль, поки що голоси підприємців залишаються гласом волаючого у пустелі. Але надія є, як зауважила на початку розмови Ірина Мельниченко.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Oz Osbourne

    Мабуть курячі мізки не дозволяють зрозуміти, що ряд малих підприємців припинить своє існування, а інші закладуть витрати в націнку і за введення касових апаратів заплатить споживач, але щоб це зрозуміти треба ж мати чим, а у багатьох я єю єм
  • лариса кравченко

    якщо  ковід  не доб є, то депутати поможуть добити бізнес
  • Іван Вусенко

    Ідіть далі торгувати.
  • Максим Щербаков

    Ну что насейвили? Правильно, денег за митинг)) Работайте,  ато потом начнете кричать, что в выходные нельзя работать!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:11 В Україні планують закрити майже всі сільські школи 20:17 У Козятині чоловік осквернив Меморіал полеглим воїнам 19:46 Під час спільного застілля донька побила батька сокирою 19:15 Екстремальна їзда на даху Range Rover: як поліція покарала «каскадерів» photo_camera Від читача 00:11 Учні з Вінниці здобули призове місце на Таборі підприємництва у Львові 18:27 «Патрульний мало не зашпортнувся з TruСАМ у руках». За що поліцейські покарали подружжя військових офіцерів? 18:21 До яких лікарів можна звернутися без електронного направлення? 17:58 Зібрали 66 тисяч гривень на ЗСУ. В техколеджі відбувся благодійний бал в стилі 60 – 70 років photo_camera 17:23 Родинам полеглих військових у Вінниці вручили державні нагороди, присвоєні захисникам посмертно photo_camera 16:46 ТОП 3 ідеї, як відсвяткувати день народження сучасного підлітка у Вінниці (партнерський проєкт) 16:19 Сьогодні у Вінниці завершують опалювальний сезон 15:30 Що таке шале? Про затишні будиночки на природі та хто їх будує (Новини компаній) 15:21 З палаючої квартири на вулиці Дачній у Вінниці врятували чоловіка 15:15 Власна справа від 100 тисяч гривень: який готовий бізнес можна придбати у Вінниці photo_camera 14:24 Чемпіон підняв гирю 220 разів. В області визначили найкращих спортсменів серед аграріїв 14:14 У лабораторії виготовляли кілограм амфетаміну на місяць і збували через мережу клієнтів у Вінниці play_circle_filled photo_camera 13:20 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт) 13:16 Внаслідок масштабного обстрілу 22 березня пошкоджені всі енергоблоки на Ладижинській ТЕС 12:57 Чому «Долина» має забрати водомати з Вінниці? Отримали пояснення від мерії 12:12 Судитимуть ділків, які пропонували «посприяти» отримати посаду ректора медуніверситету
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up