Загиблим медикам хочуть поставити пам’ятник. Потрібні гроші

Загиблим медикам хочуть поставити пам’ятник. Потрібні гроші

На території медичного коледжу ім. Д.К. Заболотного встановлять пам’ятний знак медичним працівникам – учасникам Революції Гідності та АТО. Рішення про це прийняли 24 березня на сесії обласної ради.

–  Я безпосередньо мав стосунок до виникнення цієї ідеї. Вона виникла спонтанно. Доля звела мене з однією людиною, яка запропонувала вшанування не тільки працівників за фахом, а й за покликанням, які були на майдані, які були в АТО. І він запропонував, щоб це було у Вінниці, – сказав Юрій Козак – голова оргкомітету, лікар, член Всеукраїнського союзу ветеранів АТО, учасник медичної служби Майдану.

За словами активістів, Вінниця втратила найбільше медиків – 8. Наразі загинуло 72 людини з 22 областей України. Серед них 33 були медиками-фахівцями.

– Ми лікарі, тому ми хочемо вшанувати пам'ять тих медичних працівників, хто загинув на цій війні. Ми довго обговорювали що це має бути. Чи пам’ятний знак, пам’ятник, чи це просто буде якась стелла, чи це буде екран. Але ми вже дійшли до одного висновку. Є навіть проект цього пам’ятного знаку. Вже є певні попередні домовленості з керівництвом медичного коледжу, є відповідна підтримка навіть на офіційному рівні. Ця ідея має бути одною із реальних ідей, яку ми, лікарі, маємо втілити від початку до кінця, – розповів Андрій Грачов – учасник АТО, військовий лікар, начальник Відділу допомоги учасникам АТО Вінницької облдержадміністрації.

Відео дня

Обрали територію медичного коледжу ім. Д.К. Заболотного не випадково – на Сході загинули 3 випускники коледжу – військові лікарі.

–  Волонтери проекту «Український меморіал» допомогли нам знайти дані. Навіть ми не знали деяких наших колег, які загинули, – додав Юрій Козак.

 

Проект пам’ятника створили скульптори з Івано-Франківська, а вінницькі митці вдосконалили. Завершити задумане активісти планують у вересні. Зараз фінансова частина лежить на плечах волонтерів. Із 250 тисяч активісти назбирали поки що 35. Тому просять допомоги.


 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (3)
  • Задунайский Торонтуй

    В виде прутня. И стойкость. И твердость.
  • Прокоповна Проня

    Сами. Все сами.
  • Иванов Иван

    на банкову в веховну раду там скынутся
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні» Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 18:44 Після десятків років занепаду легендарний «Шоколадний будинок» відреставрували. Ми побували всередині play_circle_filled 18:23 До п'яти років за ґратами засудили бухгалтерку за привласнення бюджетних коштів 18:05 У Вінниці складно врятувати безпритульну тварину? Історія загибелі кота оголила великі проблеми photo_camera 17:19 Нічний дебош у Вінниці: п'яні хулігани розбили вікно та шуміли у під'їзді photo_camera 17:08 Кому належить недобудова на Соборній? І ще про історію її «вічного ремонту» photo_camera 16:19 Минулої доби у двох ДТП травмувалися троє дітей та троє дорослих photo_camera 15:25 На війні загинув легендарний боєць «Азова» 21-річний вінничанин Назарій «Грінка» Гринцевич play_circle_filled photo_camera 14:22 Захисник з Вінниччини Василь Грабійчук отримав нагороду від Головкома ЗСУ photo_camera 14:20 Від шпаклівки до декору: Як «ВінЄвроБуд» вчить дітей креативності та майстерності (новини компаній) 13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up