Як активісти з «Дорожнього контролю» вплутались у бійку. Подробиці

Як активісти з «Дорожнього контролю» вплутались у бійку. Подробиці
Це момент з відео, яке Володимир Затайдух показав журналісту RIA. На ньому видно, як Дениса Климова намагалися схопити за шию, у той час як Володимир тримає водія «Пассату».

Очільники «Дорожнього контролю» побилися з двома водіями через неправильно припарковане авто. В результаті бійки один з водіїв опинився в лікарні, в урологічному відділенні, де йому зробили операцію. Що сталося насправді?

Сутичка виникла на “Кривій”, біля магазину на Старому місті. Лідер «Дорожнього контролю» Володимир Затайдух та журналіст Денис Климов побились з водієм  Volkswagen Passat і його сином на BMW. Не обійшлось і без жінок. Одна невідома дівчина теж взяла участь у бійці, подряпавши хлопців.

Що кажуть «ДКшники»

Дійство розгорнулося біля магазину, близько 15:00, 11 грудня, на перехресті вулиць Данила Нечая та Молодогвардійської. Як розповів Затайдух, все почалося з того, що його машину ззаду заблокував «Фольксваген», через що той не міг від’їхати від магазину.

Відео дня

— Там були припарковані наші з Денисом автомобілі, — говорить Володимир. — Позаду мене у другий ряд припаркувався «Пассат». Через нього я не міг від’їхати. Я подумав, що водія потрібно шукати у магазині, тому я зайшов туди і попросив, щоб авто перепаркували.

Далі, як розповідає Затайдух, якийсь чоловік сказав, що автівка його і погодився переставити її. Він навіть уже сів у машину і трохи від’їхав. Затайдух також сів у авто.

Довелося дістати пістолет

Але тут почалося найцікавіше.

— З магазину «вилетів» син того чоловіка, — каже він. — Почав кричати, що він знає хто ми і не дозволить нам вказувати, що їм робити. Почалася сварка, під час якої він замахнувся на мене і я його відштовхнув. Його батько підійшов, який знову поставив машину на теж саме місце, виліз з неї і почав мене штовхати. Тоді його син мене вдарив. Далі ми зчепилися з його батьком, але не билися. Я тримав чоловіка за руки і казав, що не хочу бійки з людиної старшого віку. У цей час Денис штовхався з сином — той спробував схопити Климова за шию.

Затайдух каже, що далі всі трохи заспокоїлися. Але син водія «Пассату» продовжував погрожувати журналістам. Коли він вчергове замахнувся, Володимир відштовхнув його руку і вдарив хлопця.

— Бійка почалася знову і я випадково попав хлопцю ногою в область паху, — каже він. — Після цього з’явилося ще кілька людей, які прибігли «допомагати» водіям. Били Дениса. Тоді я витягнув з машини свій пістолет і, не виймаючи його з кобури, сказав, що битися більше ніхто не буде. Всі заспокоїлися, крім дівчини у червоному пальто, яка подряпала нам з Денисом обличчя.

Володимир Затайдух каже, що на місце бійки поліцію викликав саме водій «Пассату». І що він першим написав заяву. А «ДКшникам» більше нічого не залишалося, як написати «зустрічку». 
— Коли приїхали слідчі, нам сказали, що на нас пишуть цілу купу заяв, — говорить Володимир. — І нам довелося писати зустрічні. Мене навіть сьогодні допитували про те, що я погрожував зброєю.

Що каже інша сторона

Зараз син водія лежить у другій міській лікарні. Журналіст RIA побував там, щоб поспілкуватися з ним та почути його версію подій. Проте, за словами лікарів, він та його батько відмовилися говорити з журналістом.

Хлопці з «Дорожнього контролю» мають відео з камери спостереження, на якому видно, як відбувалася бійка. Відео повне, не нарізане уривками. Затайдух показав його журналісту RIA, проте сказав, що публікувати його поки не можна. Проходить слідство і відео з’явиться у вільному доступі після його закінчення.

До речі, за інформацією, яку отримала RIA, водій «Фольксвагену» — колишній міліціонер. Він працював заступником начальнику одного з райвідділів міліції у Вінниці.

Що кажуть в поліції?

Прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник розповіла, що поліцейські прийняли у Затайдуха та Климова заяви, за якими порушили кримінальне провадження за статтею 125 КК («Умисне легке тілесне ушкодження»). Водночас хлопці з іншої сторони конфлікту не писали заяви.

Читайте також: У мережі з’явився ролик про бійку водіїв та «ДКшників» (ВІДЕО)

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (20)
  • винница

    на что рассчитывало тело на пассате, так припарковавшись???
  • Anonymous

    Вообще основатель Дорожного Контроля Ростислав Шапошников сейчас живет в США. Он просто скрывается от МВД Украины. А оснований есть очень много. В свое время Шапошников основал ДК и с помощью провокаций делал разные скандалы и на этом зарабатывал деньги. Сейчас все это продолжается, только уже идет руководство ДК из США

    https://www.facebook.com/roadcontrol.ua

  • Anonymous

    Дорожный Контроль это бандиты. В МВД г. Винницы это не знают? Тогда за что вы там получаете зарплату?
  • Кими Райкин

    Мне никогда не нравились ДК, по причине того, что "полицейский беспредел" на самом деле сильно надуман, а провокации, которые устраивали эти "журналисты" сопровождались неприкрытым хамством и игрой в дурачка, когда явные нарушения оправдывались теми или иными процедурными нарушениями со стороны гаи/полиции. Я всегда думал, что главная проблема на наших дорогах - это совсем не полиция, а обнаглевшее быдло и именно против них надо бороться, объединятся. Поверьте, если бы каждый мудак-паркованец, которому надо "на 5 минут"/ что трудно подождать уезжал после этого в больничку, мы бы начали двигаться в европу семимильными шагами. В общем, в данном случае - зачот и уважуха.

    ЗЫ  а еще есть ксенонщики, которым эти лампы надо совать в Ж; таксисты, которые останавливаются, где им вздумается; леворядники-тошноты итп отстаньте от копов, дайте им время научиться, займитесь настоящими проблемами.

    Руслан reply Кими Райкин

    100%

    Руслан reply Кими Райкин

    Вы столько г...на написали, а суть та вся в авто припаркованном во втором ряду, проехал бы дальше и инцидента нет, но нет же эти царьки нас считают холопами, где хочу там и паркуюсь, а те кто их защищает, вы либо такие же  либо рабы.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up