Вінницю атакують клопи і блохи. Куди звертатися та що робити?

Вінницю атакують клопи і блохи. Куди звертатися та що робити?
  • Вінничани скаржаться на клопів та блох, які атакують квартири та будинки.
  • Ситуація для Вінниці не нова.
  • Куди звертатися та що робити, читайте далі.

— Вінницю атакують клопи і блохи. Це повний капець. Хто знає куди звертатися і , що робити ?? Ніколи з цим не стикалась, — написала вінничанка Тетяна на ФБ у групі «Білий список Вінниця».

Допис набрав чималого розголосу та 295 коментарів.

Відео дня

—  Клопи, "земляні" блохи - це не котячі чи собачі блохи, хоча і тварин і птахів і людей дістають. Вони розмножуються в сирих підвалах, в складських приміщеннях, і ви можете принести їх додому навіть купивши якусь річ, взуття, сумки, куртки... які зберігались на таких складах, можуть з підвалів і від сусідів через щілини лізти, — пише Іванна Шкода.

Люди розповідають, що в них також були такі проблеми. Як варіант радять, викликати спецслужбу. Інші радять самостійно позбутися паразитів.

Варто зазначити, що у 2016 році блохи «обжили» підвали вінницьких багатоповерхівок. Мешканці  скаржилися тоді, що блохи кусають собак, котів та людей.

Куди звертатися за допомогою?

Ще пару років тому подібними випадками займалася СЕС. Але вже більше року цей обов'язок з санепідемслужби зняли, втім, як і повноваження. З питань боротьби з гризунами та комахами вінничани звертаються в "Профдезінфекція".

«Профдезінфекція», на Ґероїв Крут, 067 981 3271. Тел: (0432) 27-67-66, (067) 981-32-71 Консультація фахівців: (093) 890-91-64, (050) 415-98-88, (063) 472- 82-42.

Дивіться відео, як працівники цієї компанії борються з тарганами у ресторані:

На ринку «Привокзальний» та «Урожай» є кіоск "Профдезінфекція",  там продають спецзасоби.

Читайте також поради, як позбутися клопів, які оселилися в квартирі.

Чому атакують блохи вінничан?

За словами, Олександра Сорочана, санітарного лікара області, ситуація, яка склалася в місті, це результат стан наших підвальних приміщень.

— Недостатньо ремонтуються мережі, водовідведення, а ще впливає підвищена вологість як на вулиці, так і в підвальних приміщеннях. Бувають аварійні ситуації, коли щось ремонтують в під'їзді або підвалі банально воду зливають. Ніхто потім належним чином їх не просушує, але ж після приміщення потрібно обробити, щоб нічого не завелося. Але що маємо - в підвалах темно, ні вітру, ні сонця, постійна сирість, яка призводить до розмноження різної живності, таких як блохи, комарі. Іншої причини я не бачу, — зазначає Сорочан.

Варто додати, блохи є переносниками різних і небезпечних хвороб (чуми, наприклад), але це стосується бліх, які живуть на щурах.

Вас покусали блохи. Що робити?

Дерматолог Валерія Пустоваренко радить, скористатися гідрокортизоном - мазь від укусів бліх та інших комах, яка  відразу усуває прояви алергічної реакції.

— Алергічні реакції на укуси комах - досить поширене явище. Одним з таких неприємних комах є блохи. Вони живуть в підвалах, в щілинах підлоги, наносять укуси на відкриті і закриті одягом ділянки тіла. Сверблячка від укусів бліх, перші симптоми, які звертають на себе увагу. Причому саме від сверблячки страждають і діти, і дорослі люди, і домашні вихованці, —  зазначає лікарка

За її словами, укус блохи зазвичай являє собою невелику припухлість червоного або рожевого кольору з добре помітним центром. У цьому центрі розташовується крихітне крововилив.

—  Лікувати загострення (температуру, пронос, утруднене дихання) після укусів бліх необхідно тільки після звернення до лікаря. Зазвичай для ослаблення проявів алергічної реакції лікар прописує антигістамінні препарати - супрастин, димедрол, лоратадин, засоби для зниження температури, — розповідала лікарка нашої журналістці.

Читайте також: Сезон кліщів у розпалі. Як можна захиститись та що робити, якщо вкусили?

Як розпізнати укуси комах і уникнути проблем зі здоров'ям

На світі є стільки комах, чиї укуси передають різні види небезпечних захворювань. Тому дуже важливо якомога швидше розпізнати зловмисника. Здавалося б, з такою кількістю варіантів неможливо зрозуміти, хто саме на вас напав. 

Цей відеогід зробить вас експертом по комахою, здатним відрізнити бджолу від оси, кліща від блохи, укус воші від укусу клопа і так далі. Подивіться ролик з корисною інформацією та ви завжди зможете захистити себе і уникнути серйозних ускладнень:

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (54)
  • Оксана Петлинська

    Я попробувати допомогло,обробляйте своє помешкання хлоркою,2 на тиждень,щоб на ногах вилікувати укуси,1 стакан йодованої солі на 5 л води,мити ноги таким розчином через день намагаючись втирати сіль у пошкоджені ділянки тіла,ноги не витирати,нехай просихають
  • Валя Стриганюк

    Бутокс здихає все .
  • Александр Шкуренков

    кварцевой лампой кварцевали и всё сдохло.
  • Yury Obidny

    Эта хрень Вас не достала,то чорное море,то хатний вариант,то речки,да наведите дома порядок и .....
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:20 Де смачно пообідати на Вишенці: огляд бізнес-ланчі і не тільки (партнерський проєкт) 12:45 За вбивство продавця трактора хмільничанин сидітиме 15 років 12:21 «Коли в темну пору йшли по траві, іскри сипалися з-під ніг». Спогади про аварію в Чорнобилі photo_camera 12:00 Адреси, де у Вінниці 26 квітня тимчасово не буде світла чи води Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 12:00 Як знайти роботу в Польщі: поради для українців (Новини компаній) 11:45 Знайшли військових, які переховували вбивць поліцейського з Вінниччини 11:00 Ліквідували ще 950 окупантів. Зведення Генштабу на ранок 26 квітня 10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up