Відповідь на петицію: чи очистять Буг водоростями хлорела, як у Плавнях?

Відповідь на петицію: чи очистять Буг водоростями хлорела, як у Плавнях?

Вінничанин знайшов метод очищення Південого Бугу та розказав про переваги. Петицію підписали понад 350 мешканців. Що відповіла вінницька влада?

Петиція «Очищення річки Південний Буг за допомогою водорості хлорела» набрала 373 голосів підтримки вінничан.

Віктор Самойлов зазначав, якщо очищати за допомогою спеціальної суспензії, яка містить одноклітинні водорості хлорела (Chlorella vulgaris) регулярно, водойма буде захищена від неконтрольованого розмноження синьо-зелених водоростей, які змінюють колір води, роблять її мутною, в’язкою, з неприємних запахом. 
За його словами, цей метод був запроваджений у 2017 році в місті Горішні Плавні, Полтавської області. 

Сьогодні, 7 вересня 2018 року, оприлюднили відповідь на петицію. Посадовці звернулися до екологів та спеціалістів водних ресурсів, щоб ті вивчили вищезазначений метод для визначення доцільності. Разом з тим, нагадали, що зараз Південний Буг очищають земснарядом, який працює в тестовому режимі.

Повний текст відповіді:

Відео дня
blockquote>

Вашу петицію від 27.08.2018 року щодо очищення річки Південний Буг за допомогою водорості хлорела розглянуто виконавчими органами Вінницької міської ради. 
За результатами опрацювання повідомляємо. 
Згідно з положенням Південно-Бузьке басейнове управління водних ресурсів належить до сфери управління центрального органу виконавчої влади, який реалізовує державну політику у сфері водного господарства і гідротехнічної меліорації земель, управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів – Державного агентства водних ресурсів України. Вирішення питань щодо управління, використання та відтворення поверхневих водних ресурсів у межах Вінницької області забезпечується через Вінницьке регіональне управління водних ресурсів. 
Виконавчі органи Вінницької міської ради звернулися до Вінницького регіонального управління водних ресурсів, Департаменту агропромислового розвитку, екології та природних ресурсів Вінницької обласної державної адміністрації та Державної екологічної інспекції у Вінницькій області з метою визначення доцільності використання та можливості подальшого впровадження описаного Вами методу. 
Додатково повідомляємо, що для очистки акваторії дна річки Південний Буг в межах міста Вінниця було придбано земснаряд. На даний час земснаряд працює в тестовому режимі в районі КП "Вінницяоблводоканал".

 

Читайте також:

Не словом, а ділом: влаштували акцію і очистили Південний Буг на 114 мішків сміття

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Anatoliy Lastovetskiy

    Вот ушлепки! Они же ничего не ответили. Просто ничего. Но написали много.
  • Anton Z.

    Вот что было сказано. Мы этим не занимаемся, занимаются те. Мы их спросим (ответ не напишем)... А пока что купили водный екскаваторчик брррруум.

    Олександр reply Anton Z.

    Земснаряд сила вон как около высоковольтки через буг на пятничанах почистили бесплатно, отличная хата будет и 50 метров зеленой зоны нестрашно + еще себе метров 5-7 бережка намыли, наверно "общественный" пляж сделают.
  • Vin

    Другими словами....идите на* со своими водорослями, на водорослях столько бабла не отмоешь, машину не купить и новый домик не отгрохаешь.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up