«У Крим не поїду…» Веломандрівник з Вінниці вимушений змінити маршрут

«У Крим не поїду…» Веломандрівник з Вінниці вимушений змінити маршрут
При вїзді в Грузію з Туреччини висять два прапори - грузинський і Євросоюзу
  • Три з половиною тисячі кілометрів уже проїхав вінничанин Володимир Іванов під час нинішньої подорожі за рубежем
  • Нині він у Грузії
  • Вчора і сьогодні насолоджується купанням у джерелах Боржомі
  • У телефонній розмові з журналістом 20minut.ua Іванов повідомив, чому змушений змінити маршрут подорожі

Боржомі: намет біля купальні

У неділю, 25 серпня, веломандрівник з Вінниці добрався до Боржомі. Володимир розповів по телефону, що прибув у райську долину у другій половині дня. Намет встановив на березі гірської річечки, неподалік від басейну для купання.

-Вхід у купальні платний, - розповів Володимир Іванов. – Вартість квитка 5 грузинських ларі.  Це приблизно 1,5 євро. За таку плату можна користуватися купальнями упродовж усього дня.

Відео дня

Співрозмовник зізнається, що спав цієї ночі солодко. Заколисував шум гірської річечки. Чисте повітря п’янило від насолоди. Каже, залишиться в Боржомі ще в понеділок, можливо, і у вівторок. Дуже хочеться відпочити після Туреччини.

Туреччина виснажила неймовірно

-Дорога Туреччиною була дуже важка, - розповідає Володимир. – Приблизно 800 кілометрів шляху припадало на гірську місцевість. У багатьох місцях велосипед доводилося пхати вгору.

Чому обрав такий маршрут?

-Їхав уздовж моря, а там скрізь гори, - відповідає він.

Дороги у Туреччині хороші. Принаймні кращі, ніж в Грузії. Але його спіткала невдача.

-Пошкодив переднє колесо, - розповідає веломандрівник. – Треба було замінити обід. Однак такого розміру знайти не вдалося. Їхати довелося повільно. На пошкодженому колесі накрутив майже 400 км.

Тільки у Грузії вдалося замінити. Коли доїхав до Батумі, там мені допомогли, поміняли за 10 євро.

У Грузії виникли інші проблеми – уже три рази проколов шини.

Далі – Горі і Тбілісі

З Боржомі Іванов поїде до міста Горі. Дуже хочеться побувати там. У Горі він провів два роки - проходив строкову солдатську службу. Бажання зрозуміле.

-До Горі 80 кілометрів, - говорить мандрівник. – День їзди. По рівнині вдавалося проїжджати відстань понад сто км. У Грузії теж вистачає гірських перевалів. Але їх не порівняти з турецькими. Ще жодного разу не попадався хоча б один такий крутий підйом, які доводилося долати у Туреччині. Там, бувало,  до десяти кілометрів доводилося тягнути велосипед вгору.

З Горі маршрут проляже до Тбілісі. Ніколи раніше вінничанину не доводилося бувати у грузинській столиці.

-У Тбілісі доведеться змінити запланований маршрут, - ділиться думками велосипедист. – Подорож по Абхазії відміняється.

До Абхазії не пропустять

Після Грузії Іванов планував їхати до Абхазії, звідти через Новоросійськ до Криму.

-Побувати у Криму – моя давня мрія, - говорить він. – Якось раніше не складалося відвідати півострів. Щоразу, коли планував, зупиняли непередбачувані обставини.

Ще одного велотуриста "занесло" в Грузію з Іспанії

У 2013-му він мав намір їхати на велосипеді. Завчасно готувався до поїздки. Цього разу поїздка зірвалася уже не з його вини. Окупація Криму російськими військами поставила хрест на його намірах.

-У Грузії мені сказали, що марно час витрачу, все одно мене не пропустять на територію Абхазії, - розповідає Іванов. – Причому, так говорили не тільки грузини. Те само чув від росіян, у яких розпитував про можливість побувати в Абхазії.

-Не везе мені з Кримом, - говорить вінничанин.

Або літаком, або на поромі

У Тбілісі його вело мандрівка може завершитися.

-Якщо вдасться дістати білет на літак за прийнятну ціну, тоді полечу до Одеси чи Києва, - говорить Іванов. – Кажуть, що до Києва треба заплатити приблизно шість тисяч гривень. Для мене це дорого. Якщо точніше, то стільки грошей уже й не залишилося.

Інший варіант – по морю. З порту Поті до Одеси ходить пором.

-Як мені розповідали, за пором треба заплатити 2,5 тисячі гривень, може, трохи більше, - говорить мандрівник. – Але з Тбілісі до Поті ще крутити й крутити. Це понад 300 кілометрів. До того ж доведеться знов вертатися через Горі, Боржомі і далі на Поті. Тішить те, що вдасться побачити Кутаїсі. Кажуть, красиве історичне місто. Друге за величиною у Грузії.

-Втомився! – зізнався наприкінці розмови наш земляк. – Надто через поїздку у горах. Жодна  з трьох попередніх подорожей за кордон не проходила по гірському маршруту. Була, щоправда, Швейцарія. Але там недовго їхав у горах. Цього разу тільки у Туреччині здолав 800 км гірськими серпантинами…

Побажаймо земляку-відчайдуху щасливого завершення його четвертої зарубіжної поїздки на велосипеді.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
  • Александр Царевский

    Таки дійшло...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 13:00 Незаконне виготовлення марок та збут контрафактної продукції: на Вінниччині викрито масштабну схему 12:08 «Мав багато гарних мрій, які прагнув втілити в життя». Загинув захисник з Барської громади 11:30 Суд взяв під варту вбивцю 21-річного Романа Панянчука
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up