У червні працюючим пенсіонерам перерахували виплати. Скільки додали до пенсії?

У червні працюючим пенсіонерам перерахували виплати. Скільки додали до пенсії?
Фото: архів «20хвилин»
  • З 4 червня розпочали виплати перерахованих пенсій працюючим пенсіонерам.
  • З 90 тисяч вінничан збільшення розміру пенсій отримають понад 9 тисяч людей.
  • На скільки зростуть виплати?

Квітневий перерахунок пенсій працюючим пенсіонерам роблять у червні. Раніше в Пенсійному фонді пояснювали, що не змогли вчасно здійснити цю процедуру, адже не мали даних про ЄСВ і ПДФО від податкової. Отож, разом з перерахунком пенсій у червні, працюючі пенсіонери отримають доплати за квітень і травень.

Кожен п’ятий пенсіонер продовжує працювати

Перерахунок отримали 23,5 тисячі пенсіонерів, підвищення пенсій відбулося у 9,1 тисячі вінничан. У середньому, розмір щомісячних пенсій у цих людей збільшиться на 162 гривні. Про це на брифінгу повідомила начальниця обласного управління Пенсійного фонду Олена Корчака.

— На сьогодні у Вінницькій області проживає більше 90 тисяч пенсіонерів, які продовжують працювати. Тобто, кожний п'ятий пенсіонер у області є працюючим, — розповідає Корчака.

Відео дня

Виплати з 1 червня 2021 року перерахують для громадян, які після призначення пенсій:

  • продовжували працювати і отримали не менше 24 місяців страхового стажу;
  • отримали менше 24 місяців страхового стажу, але після призначення пенсії пройшло не менше двох років.

— Хочу зазначити, що автоматичний перерахунок проводиться для пенсіонерів, у яких таке право виникло на 1 березня 2021 року. Якщо ж ці 24 місяці минає після 1 березня 2021 року, то до управління ПФУ можна подати заяву про проведення індивідуального перерахунку, — пояснила Корчака.

Більша зарплата = більша пенсія

Розрахунок нового розміру пенсії роблять без додаткового звернення. Отримувачу виплат донараховують страховий стаж, набутий після виходу на пенсію. А також можуть вказати новий розмір зарплати, якщо вона є вищою, ніж та зарплата, що була під час минулого перерахунку або після призначення пенсії. Тобто, чим більший заробіток — тим більшою буде сума перерахунку.

— Перерахунок по стажу отримали 21,3 тисячі людей. З них 8,4 тисячі людей — отримали підвищення пенсій, в середньому, на 146 грн. Натомість дві тисячі людей були віднесені до категорії, яким було доцільно враховувати не лише стаж, а й зарплату. З них 787 людей отримали підвищення до пенсій, у середньому, на 329 грн, — розповіла керівниця обласного управління Пенсійного фонду Олена Корчака.

Збираються підняти пенсійний вік

На кінець брифінгу чиновниця сказала, що пенсіонери, які отримують пенсію за вислугою років, набувають право на перерахунок, коли досягають пенсійного віку. Вийти на пенсію за віком, — і жінки, і чоловіки, — можуть у 60 років.

Однак, у Верховній Раді планують розглянути законопроект, яким з 1 січня 2023 року будуть підвищувати пенсійний вік для українців на один місяць щороку. Таким чином, з 2035 року українці виходитимуть на пенсію в 61 рік.

Але у жінок буде перевага: за народження однієї дитини знизять віковий поріг виходу на пенсію на 6 місяців. Ця «знижка» буде накопичуватися, залежно від кількості дітей у сім’ї. Але зменшити вік для виходу на пенсію можна не більше, ніж на 3 роки. Автори законопроекту — десять нардепів з партії «Слуга Народу». 

 

Читайте також:

Ставки податків, що діють у Вінниці, хочуть запровадити для жителів приміських сіл

Зміни в субсидіях-2021. Хто з вінничан залишиться без виплат?

Нові ціни на проїзд у транспорті Вінниці. Опублікували проект рішення

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • Читач59

  • Ols Kat

    Сделайте этут статью платной, а заголовок смените на ШОК СЕНСАЦИЯ ПЕНСИИ ВЫРОСЛИ НА...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:00 Сьогодні день пам'яті Чорнобиля. Історія та прикмети 26 квітня 09:44 Чи знаєте історію Чорнобильської катастрофи? Тест від 20minut.ua 09:00 Конференц-зали та коворкінги у Вінниці: де орендувати та за скільки? (партнерський проєкт) 21:00 Поліція Вінниччини затримала двох наркоторговців: їм загрожує до 10 років ув'язнення Від читача 16:51 Кіберполіція запрошує долучитись до соціального проєкту BRAMA 20:08 «Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів 20:00 Вінниччина готується до сильного вітру: оголосили жовтий рівень небезпеки 19:00 Воїнам з бригади «Червона калина» передали 20 FPV дронів 18:44 Тест: 10 каверзних питань з історії Вінниці, які змусять вас подумати 18:00 «На війні найважче – бачити дітей на лінії фронту». Історія поліцейського, який пішов на війну 17:40 Рецепт шоколадної паски з шоколадною глазур'ю від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 17:00 Відпочинок та розвантаження: ветеранам та їх родинам влаштували екскурсію до зоопарку та кото-кафе 16:16 У Вінниці та області стрімко поширюється вітрянка. Що про це варто знати батькам 16:00 Що таке лікування зубів під мікроскопом та куди звернутися у Вінниці? (партнерський проєкт) 16:00 На Донеччині загинув 25-річний Владислав Сидорук із Дашківець 15:00 До Музею Вінниці передали ескізи малого та великого гербів міста. Їх створили у 1990-х роках 14:44 Ми порахували, скільки грошей у вінницьких нардепів. Огляд декларацій за 2023 рік 14:05 У Вінниці збирають пропозиції для Програми розвитку безбар’єрного простору громади 14:00 Цілує орден сина… Родинам полеглих Захисників вручили почесні нагороди 13:10 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up