Понад 40 тисяч заплатить п’яний водій, якого спіймають втретє. Чи зупинить?

Понад 40 тисяч заплатить п’яний водій, якого спіймають втретє. Чи зупинить?
  • В Україні збільшили розмір штрафу за водіння в нетверезому стані.
  • Штраф збільшується в залежності від того, який раз зловили водія "під мухою".
  • Сума розпочинається з 10 тисяч та доходить до 40 тисяч гривень.

Адміністративна відповідальність за водіння у нетверезому вигляді, в стані наркотичного сп'яніння або під впливом лікарських препаратів стала жорстокішою.

 Таке рішення ухвалила Верховна Рада вчора, 7 липня, повідомляє прем’єр міністр України Володимир Гройсман у Фейсбуці.

Якщо п'яного водія затримає поліція вперше,  він буде платити штраф 600 неоподаткованих мінімумів, що складає 10 тисяч 200 гривень.  А ще його позбавлять права керування на 1 рік.

Відео дня

У проекті закону вказується, що в разі вчинення повторного правопорушення протягом року накладається "штраф на водіїв у розмірі 1200  неоподатковуваних мінімумів, що складає вже  20 тисяч 400 гривень. А ще водія позбавлять водійських прав на 3 роки. 

Але і це ще не всі зміни: у випадку, коли водій вдруге за рік вчинить дане правопорушення, його оштрафують на 40 тисяч 800 гривень  та відберуть водійські права на 10 років.


Читайте також:  Вінничанка з дитиною, збиті п’яним мотоциклістом на зупинці, лікуються вдома

За півроку 2016 у ДТП на Вінниччині загинуло людей, як протягом усього 2013

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Безуглый Сергей

    Це не  закон а  маячня  повна.  Тут  хабарників  на  гарячому  беруть-а  на наступний  день  його "знайомі" приходят  і  приносять 2.000.000  грн застави  і  спокійно  покидають  поліцейський  участок !!! А  наступного  дня  вже  десь  на  багамських  островах  загорають на пісочку в  темних  окулярах.  А  ви  про якісь  тисячі  грн  говорите!  Налякали  йожика  голою  попою  :))))))))
  • Анонім

    вопрос не в суммах. вопрос в том чтобы перед законом были все равны. вот тогда будет порядок. а так это еще один повод мусорам поднять расценки за езду под газом.
  • Анонім

    мне одному кажется, что этот закон не решит проблему пьяных за рулем? ах, да.. живем по новой...

  • Анонім

    10 тисяч і людське життя... неспівмірні суми.
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:45 Куди вступити після 9 класу: огляд навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 15:38 У Вінниці затримали жителя Чернігова, який пограбував аптеку та втік 15:16 Відібрали п’ять найбагатших депутатів Вінницької міськради. Рейтинг від «20хвилин» 14:55 Хабарники вимагали у фермера 42 тисячі доларів за оренду та приватизацію землі play_circle_filled photo_camera Від читача 08:29 Укртелеком підвів підсумки першого кварталу 2024 року 14:22 Хірурги-ортопеди «Пироговки» успішно вилікували вроджену ваду ноги в дитини photo_camera 14:00 Де поставити зубні імпланти у Вінниці? Огляд кращих стоматологій Вінниці (партнерський проєкт) 13:21 Вінницька громада передала військовим три пікапи, 60 FPV-дронів і шість Mavic 3T photo_camera 12:31 Спершу передали на фронт 11 дронів, а потім — 184 паски. У «Карамельної банди» зі Жмеринки новий збір 12:19 Неповнолітній пасажир мотоцикла потрапив до лікарні після зіткнення з п'яним водієм автівки 11:24 СБУ затримала чоловіків, які готували масовані авіаудари по Вінниччині напередодні Великодня photo_camera 11:15 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:17 Тисячі людей прийшли до кафедрального собору Вінниці, аби посвятити великодні кошики photo_camera 09:17 Минулої ночі сили ППО знищили 12 ворожих безпілотників над Україною 09:00 Медогляд дітей: які медичні центри Вінниці пропонують швидке та комфортне обстеження? (партнерський проєкт) 08:17 В Україні відзначають День піхоти ЗСУ. Історія, заборони та прикмети 6 травня 21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 29 квітня до 6 травня, які ви могли пропустити play_circle_filled 20:23 Учні сьомого ліцею на благодійному ярмарку зібрали 140 тисяч гривень на безпілотники для ЗСУ 19:42 ІТ-компанія допомагатиме Подільському зоопарку піклуватися про оленів, коней та орланів photo_camera 19:03 У Вінниці відзначатимуть 160-річчя Михайла Коцюбинського. Що саме запланували?
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up