Жінка з дитиною, збиті п’яним мотоциклістом на зупинці, лікуються вдома

Жінка з дитиною, збиті п’яним мотоциклістом на зупинці, лікуються вдома
Очевидці аварії розказали, що чоловіки на мотоциклі на швидкості також знесли сміттєвий бак. Його відкинуло метрів на п'ять (фото з сайту Нацполіції)

ДТП на Поділлі. Мотоцикліст та його пасажир після наїзду на людей на зупинці, кинулись тікати в різні боки. Але їх затримали. Відео короткої погоні, зняте з вікна багатоповерхівки, облетіло інтернет 

Врізався у бордюр, влетів у смітник та покалічив жінку, яка стояла на зупинці із дворічною донькою на руках. 37-річний мотоцикліст не впорався з керуванням спортивної «Хонди», бо був п’яний. Йому та його пасажиру не дали втекти з місця пригоди очевидці ДТП.

«Слава Богу, що там був сміттєвий бак. Він став на перешкоді перед двома п'яними "байкерам", які не вписалися в поворот», - писали вінничани в коментарях до новини на сайті 20minut.ua.

Аварія мотоцикліста, який на спортивній «Хонді» разом з пасажиром влетів на зупинку громадського транспорту та травмував 29-річну вінничанку з дитиною, сталася близько 19.00 минулої суботи, 2 липня. Мешканці висотки, під якою сталася пригода, зняли на відео спробу втечі водія.

На ролику видно, що чоловік перечепився й впав на газон, де його наздогнали перехожі чоловіки. Врешті на порушника надягли кайданки патрульні поліцейські. На місце ДТП з’їхалися одразу три автопатрулі. Була швидка допомога і слідчо-оперативна група.


Відео дня
v class="embed-responsive embed-responsive-16by9"> 

Як сказала прес-офіцер обласної поліції Анна Олійник, пасажир мотоцикліста теж намагався втекти. Його доставили в райвідділ разом з водієм «Хонди», який був нетверезий. Мотоцикліст двічі продув драгер. Середній показник – два проміле. Від 1,5 до 2 проміле вважається середнім ступенем сп’яніння.

- Він не мажор. Звичайний вінничанин. Їхав на мотоциклі зі своїм братом. Не впорався з керуванням, в’їхав у бордюр, влетів у смітник. Сам він говорить, що травмував жінку з дитиною не мотоциклом, а своїм тілом. Упав на них нібито. У ході розслідування встановлять, як було насправді, - говорить Анна Олійник. –  Жінка отримала перелам стегна, у її дочки – забої. Дитина госпіталізації не потребувала.

У поліції також розповіли, що матір дівчинки відпустили з лікарні додому після того, як наклали гіпс. Ступінь тяжкості завданих їй тілесних ушкоджень встановлять експерти після одужання.

За фактом аварії відкрили кримінальне провадження за «нетяжкою», першою, частиною статті про порушення правил безпеки дорожнього руху водіїв транспортного засобу. Максимальне покарання за такий злочин – до трьох років обмеження волі з позбавленням водійських прав. Мінімальне - штраф від 3,4 тисячі гривень.  

Те, що водій “Хонди” був п’яним, як кажуть у поліції, не впливає на кваліфікацію. Цей факт враховує суд під час винесення рішення, як обтяжуючу обставину. Зважить також на намагання утекти з місця аварії. А доти - мотоцикліста допитали і відпустили. Підозри йому ще не оголошували.


“Постійна проблема з мотоциклістами – часто відсутні елементарні поняття безпеки для себе і для оточуючих”, - так відреагував у Фейсбуку на ДТП на Зодчих голова громадської організації «Комітет безпеки руху» Володимир Черкас.    

Питаємо у нього: вінничанам варто тікати подалі від проїжджої частини, коли іде мотоцикліст?

- Люди повинні жити в безпечному місті, відчувати себе вільно і не боятися загроз, - каже Володимир Черкас. – Але в наших реаліях варто кожному потурбуватися про свою безпеку. Не потрібно виходити на проїжджу частину раніше часу, як це роблять на багатьох трамвайних зупинках, де трамвай ще на початку вулиці, а пасажири вже по центру дороги. Не варто знаходитися на краю тротуару і видивлятися собі "пригод". Це техніка, в будь-який момент може відбутися все, що завгодно. І не тільки небезпека може бути від мопедів або мотоциклів. Розрив колеса вантажного автомобіля біля людини, яка стоїть на тротуарі, може бути фатальним.

У патрульній поліції не змогли надати даних про кількість аварій, які сталися у Вінниці за участю мотоциклістів. Пояснили, що такі ДТП не відокремлюють від інших. А от що стосується аварій з велосипедистами та водіями моторолерів, то їх рахують окремо.

- У більшості ДТП за участю велосипедистів і мопедистів страждають не водії, а пішоходи, - говорить прес-секретар управління патрульної поліції Вінниці Тетяна Фіщук. - Із 22 лютого (початок роботи нової патрульної поліції, - авт.) до 1 липня в місті було 36 ДТП за участю велосипедистів і мопедистів. У них загинуло 10 і постраждали 108 пішоходів. Водіїв велосипедів і мопедів постраждали 9, жоден не загинув. 


Читайте також: 

Біля "Книжки" в КАМАЗа відвалилось колесо і "пом'яло" "Фольксваген-Кадді"
На Чорновола дівчина за кермом Шкоди не розрахувала та влетіла в автобус
У Козятині 22-річну дівчину збив «Volkswagen Passat». Потерпіла у лікарні

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (7)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за 13 — 19 травня photo_camera 10:26 Вінниця прощається із полеглим воїном-добровольцем Олександром Михальнюком 09:34 Що горіло вчора на Шепеля? На місці працювали рятувальники 08:46 Цієї ночі на Вінниччині працювала ППО: збивали ворожі шахеди Від читача 23:38 Благоустрій П'ятничанського парку 08:25 Сьогодні вітаємо Сергія та Матвія. Історія, заборони та прикмети 19 травня 07:42 Учасників спартакіади «Сильні, вільні і спортивні» запросили на безкоштовні тренування photo_camera 21:01 На Європейській площі перевіряли цукор, вакцинували, робили тест на ВІЛ photo_camera 20:07 Вода лише в чверті досліджених у Вінниці криниць відповідає санітарно-гігієнічним нормам 19:12 Старі фото Вінниці. Яким було наше місто і його мешканці у 80-х роках минулого століття photo_camera 18:37 Важко зберігати спокій? Є проста техніка дихання для подолання стресу play_circle_filled 18:02 Оголосили підозру та взяли під варту розповсюджувача канабісу play_circle_filled photo_camera 17:25 «Бойові каски замість корони тримали над головами». Дружина поїхала до чоловіка вінчатися на фронт 16:37 Рятувальники отримали нову техніку та медикаменти від благодійників play_circle_filled photo_camera 16:30 Меланома у дітей: причини, фактори ризику та профілактика захворювання 15:56 Електроенергія по годинах: з'явився графік відключень на шість черг 15:03 «Потрібно поспішати жити»: захисник з позивним «Івасик» про життєві цінності 14:21 У Хмільницькому районі під колеса легковика потрапив пішохід. Потерпілий у лікарні photo_camera 13:37 «Депортація досі триває». Історії трьох кримських татар, яких вигнали з рідних будинків photo_camera 13:13 Сьогодні — День боротьби за права кримськотатарського народу
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up