Дівчинка мало не втонула, перелякавшись, коли з'їхала з гірки у басейні

Дівчинка мало не втонула, перелякавшись, коли з'їхала з гірки у басейні
В тому, що дитина мало не втонула, катаючись з гірок, дирекція «Маяка» винною себе не вважає. Посилається на правила – де сказано, що батьки супроводжують і наглядають за дітьми у басейні. Випадок розслідує і міліція. А тим часом 11-річна дівчинка вже одужує після переляку та асфіксії

Одинадцятирічна дівчинка, перелякалась коли їхала з гірки в аквапарку. Через перелякк мало не потонула. Рятували дитину працівники “Маяка”, які до приїзду швидкої допомоги відновили дихання у школярки. Зараз вона лікується у реанімації обласної дитячої лікарні і йде на покращення.

Лікарі: гірка викликала шок

Дівчинка разом з батьками приїхала до родичів з селища Летичів Хмельницької області. Щоб розважити доньку дорослі пішли з нею у аквапарк «Маяк». Як кажуть очевидці, дівчинка пішла у дорослий басейн. Глибина в ньому півтора метри. Дитина пішла на гірку і коли з’їжджала – перелякалась.

Відео дня
> - У неї була шокова реакція, відбувся раптовий спазм і перекрилась трахея, - каже головний лікар міської станції швидкої допомоги Олександр Шиш. – Дитина отримала «сухе утоплення».

Оточуючі побачили, що дівчинка лежить на дні басейну і швидко її витягли. Відразу спрацювали працівники аквапарку і почали проводити реанімацію, вони ж і викликали швидку допомогу.

- Швидка допомога приїхала за п’ять хвилин, - каже Олександр Шиш. – Дихання у дитини вже було відновлене. Лікарі доставили її у дитячу обласну лікарню у важкому стані.

Батьки перелякались не менше ніж дитина

Одинадцятирічній школярці лікарі поставили діагноз «асфіксія (утоплення)» та госпіталізували у реанімаційне відділення. Біля його дверей, на шостому поверсі обласної лікарні постійно чергують мати та бабуся дівчинки.  Але з журналістами рідні спілкуватись відмовились.

- В мене зараз голова іншим зайнята, я не хочу нічого казати, - сказала мати дівчинки. – Ми зараз молимось, щоб все було добре.

Лікуючі лікарі без дозволу батьків не мають права давати інформацію про дитину. Але відомо, що вже зараз стан здоров’я у дитини покращився, вона йде на поправку і як повідомляють у міській водолазній службі, загрози її життю не має.

- Наскільки я знаю, дівчинку доставили у важкому стані, - каже начальник вінницької міської водолазної служби Володимир Коштурський. – Зараз вона одужує. Як такого утоплення не було, був сильний переляк і спазм, вона навіть не встигла води наковтатись.

«Маяк» за дітей не відповідає

Директор аквапарку «Маяк» Зоя Садовська спочатку відмовилась прокоментувати пригоду, але потім все ж сказала, що вина за нещасний випадок повністю лягає на плечі дорослих, що прийшли у басейн з дівчинкою.

- В правилах аквапарку написано, що за дітей до 14 років у басейні відповідають дорослі, - каже директор спортивно-розважального комплексу «Маяк» Зоя Садовська. - Коли батьки йдуть до нас з дітьми, вони повинні бути дуже уважні. Адміністрація не несе відповідальності за дітей у басейні. До нас приходять діти і черговий питає, чи є дорослі. Якщо ні – їх не пускають. На той момент все, що повинні були зробити працівники, вони зробили – надали першу медичну допомогу та викликали швидку.

Міліція розслідує нещасний випадок.

- Ми підтверджуємо, що йде розслідування нещасного випадку, - каже начальник відділу зв’язків з громадськістю міської міліції Яна Шкляр. – За попередньою версією слідчих, дитина, що відпочивала у аквапарку, почала тонути з власної необережності.

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (14)
  • Anonymous

    интересно, а если родители с ребёнком на речке или на море развлекаются, подчёркиваю - с родителями, и что-то происходит, не дай Бог, с ребёнком, то что в этом виноваты русалки, нептун ? или всё-таки родители недосмотрели?
  • Anonymous

    а чего вдруг вы решили что она на горке была? один человек ляпнул дурость, а другой повторяет. девочка вообще на ступеньках в бассейн была
  • Anonymous

    Вопрос ответственности за детей как никогда актуальный. Все спихивают на родителей, а ни собственник, ни администраторы нив чем не виноваты. Раньше наверху этой горки сидел человек, который либо пропускал, лтбо не пропускал, а теперь все кто хочет, то съезжает, а может ее действительно толкнули. Была же причина испуга.
  • Anonymous

    Народ, а что мы вообще обсуждаем? Эти люди скорее всего вообще в первый раз в жизни были в аквапарке. Можно же, было расспросить что можно, что нельзя, куда плыть, где нырять.Чего вдруг дитё оказалось на глубине без родителей? Покупая любую мелочь, не говоря о более серьёзных вещах, мы же расспрашиваем, читаем инструкцию, советуемся - а как это, а как то, а как этим пользоваться? Почему же, тут нельзя было поинтересоваться у работников прежде, чем "розважити дочку"
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up