Дітей, які підірвалися на снаряді, могли вберегти двоє дорослих

Дітей, які підірвалися на снаряді, могли вберегти двоє дорослих
  • Третьокласника Валентина Ткача з села Тягун Іллінецького району поховають 21 вересня
  • Хлопчик загинув у понеділок від вибуху снаряду часів Другої світової війни.
  • Його однокласник Ваня Спірчук у вкрай важкому стані перебуває в лікарні. 

Ваня Спірчук першим побачив заіржавлену металеву знахідку. Напередодні трагедії він допомагав дідові випасати череду. Снаряд лежав на полі на краю села.

Односельці припускають, що його виорали трактором. На жаль, дідусь хлопчика нікого не повідомив про можливу небезпеку. Зате про снаряд розповів хлопцям наступного дня у школі його внук. Після уроків разом з двома друзями  Ваня вирішив показати знахідку.  Як розповідають односельці, діти спочатку перенесли снаряд у березову посадку. На це звернула увагу жінка, яка тоді випасала череду. Вона накричала на них. Ті відійшли, але недалеко. Дочекавшись зручного моменту, знову попрямували до місця, де й сталася трагедія.

Один з односельців пояснив, що хлопчики боялися розбирати снаряд. Натомість вирішили кинути його об камінь, що знаходився поряд. Сподівалися, що на відстані їм нічого не загрожуватиме.

Десь після четвертої дня я почула глухий вибух, - розповіла секретар Тягунської сільради Галина Саврань. Подумала, мисливці стріляють. Невдовзі після того селом проїхала «швидка», і вже люди сказали, що діти підірвалися на снаряді.

Співрозмовниця уточнила, що загиблий хлопчик з багатодітної родини. У нього є ще брат і дві сестри. Десять років тому вони перебралися в Тягун з іншого села, бо там не мали роботи. Тут батьки влаштувалися на фермі місцевого сільгосппідприємства. Статки у сім’ї невеликі. Депутати сільради обійшли виборців, щоб зібрати кошти на похорон дитини. Важко травмований другий хлопчик також з багатодітної родини. У їхній сім’ї теж четверо дітей.

Що робити, якщо знайшли небезпечний предмет

— Слід негайно повідомити про знахідку службу порятунку за номером «101», поліцію «102», сільську раду, якщо це на території області, — нагадують у прес-службі ДСНС. Потрібно чітко вказати місце знаходження небезпечного предмета, свою адресу та телефон для можливості отримання піротехніками необхідної додаткової інформації. Також слід позначити місце знахідки огородити, чи встановити добре видимий орієнтир, по можливості, почепити прапорці червоного кольору та виставити охорону.

Брати вибухонебезпечний предмет у руки, переносити його, кидати у вогонь, розбирати тощо смертельно небезпечно не тільки для тих, хто це робить, а й для оточуючих! 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (4)
  • Vira Vojtunska

    Дітей вбила "сорокпятка" 45мм бронебій з детонатором мд5 або мд2.  Най небезпечніші детонатори які використовували москалі. Вернусь до Брюхович дибіли будують віли особняками не назвеш прямо біля військової частини. Рубають сосни і палять в метрі лежить авіаційка вагою +-15кг я їм показав вони обкакались і відбігли. Визвали сапера найшов +-150шт  на пяти ділянках по 6 сотиків. В лісі від20мм до 203мм. 203 мм містить 15 кг тротилу. Лежать на верху .Діти бігають а мчс наплювати.
  • Vira Vojtunska

    Львів Брюховичі камазами вози який хочеш калібр.
  • Анонім

    уявіть собі, на Донбасі ще довго будуть підриватися на мінах діти ще ненароджених зараз батьків.

    Анонім reply Анонім

    якби їхні батьки думали головами...
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up