«Андрюха, дай мільйон!..» - Андрій Грачов про те, як став мільйонером

«Андрюха, дай мільйон!..» - Андрій Грачов про те, як став мільйонером

Через помилку в системі електронного декларування колишній боєць АТО, а нині державний чиновник Андрій Грачов став мільйонером. Ось як він розповів про це журналісту 20 хвилин/RIA

-Зрозуміло, що це помилка, - каже пан Андрій . – Причому, не одна. Замість вказаних мною 180 тисяч гривень система видала на-гора 18 мільйонів. А замість 65 тисяч доларів кредиту зафіксовано… 65 доларів. Я вже звернувся офіційно з листом до Національного агентства запобігання корупції  (НАЗК) з проханням виправити цифри. Відповіді поки що не отримав.

Андрій каже, що додзвонився до одного з працівників НАЗК. Той пояснив, що загалом до них надійшло 20 тисяч звернень від декларантів із заявами про допущені помилки в системі декларування не з їхньої вини.

-Чиновник з Агентства пояснив мені, що помилка системи не передбачає відповідальність декларанта, - продовжує пан Андрій. – Мені від того не легше, бо телефонні дзвінки не припиняються. Ті, хто мене знає, навіть не запитують, чому так сталося, бо розуміють, що це помилка. Хіба що приколюються «Андрюха, дай мільйон». Але є такі, яким пояснюй-не пояснюй, вони знають своє.

Відео дня

Андрій дав про себе знати під час перебування в АТО. Тоді він на передовій разом з побратимами записав два гнівних відеозверенння до президента Порошенка. У ньому бійці, не церемонячись у висловлюваннях, приперчених матюками, рубали правду-матінку. Цей ролик набрав майже мільйон переглядів в Інтернеті. Тепер, каже колишній боєць, пишуть, що тоді йому заплатили за таке звернення. От, мовляв, звідки в «атовця» взялися мільйони. 

Нині Грачов працює керівником відділу допомоги учасникам АТО облдержадміністрації. Уточнив, що він не один з чиновників ОДА, у кого проблеми з перекрученими даними в декларації.

-Нас виявилося четверо таких, кому не пощастило з декларуванням, - пояснив співрозмовник. – У моїх колег так само ситуація з неточностями у цифрах: повідомляли одні, насправді з’явилися інші. Щоб зрозуміти, наскільки непростою є система електронного декларування, можна тільки тоді, коли вносиш у неї дані. Наприклад, я не вписав своїх дітей. Чому? Бо система вимагала надати їхні ідентифікаційні коди. А діти ще неповнолітні, у них нема цього документа. Без його зазначення мені не надавався доступ на продовження заповнення декларації. Що я зробив? Просто не став вписувати дітей.

Як сприйняв таку новину? Каже, спочатку всі посміялися, але коли за день отримав 600 дзвінків, змушений був відключити телефон.

-Да!!! Много я о себе узнал!!! Ну что же, все ждут, а я тащусь)))) вопросы по декларации задавать надо не мне, а тому, кто писал тот сайт, но не смотря на уже и так понятные факты, что это техническая ошибка, нашлись люди которые верят. Мне смешно!!! Но таки список друзей поредеет, - написав на своїй сторінці у Фейсбук Грачов. Але згодом видалив його. Каже, щоб не давати привід для подальших обговорень. Набридло всім пояснювати.

-Цікаво, чи буде такий само інтерес до моєї декларації тоді, коли в неї внесуть виправлення? – запитує на прощання співрозмовник.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (9)
  • Спорта Мир

    https://public.nazk.gov.ua/declaration/c125aa6a-b245-41ac-9195-8b1248a3ef92

    В декларации Андрей уже указал две суммы "по ранению" в разделе "11.Доходи":

    Інше: Виплата з місцевого бюджету за поранення -25.000грн.

    Інше: Виплата з обласного бюджету за поранення -10.000грн.



    И про кредит 65.000$ - на катую недвижимость? Не нашёл в его декларации похожей недвижимости
  • Сергій Кулик

  • Анонім

    какой автор обидчивый. Почему автор не указывает, что есть запись, где Грачев подтверждает свои миллионы из декларации?
  • Igor Kuznyak

    за відбілювання репутації онлайн,автор скільки бере?є робота в цьому напрямку.а по статті,якщо сталася помилка,для чого він кілька днів доводив в ФБ,що він бізнесмен і гроші заробив?а потім тупо потер свої пости.

    Анонім reply Igor Kuznyak

    бо він туповатий, і не міг второпати одразу що робить )))
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:00 ТОП важливих новин на «20 хвилин» від 22 по 29 квітня, які ви могли пропустити photo_camera 19:50 Сестри Тельнюк приїдуть у Сугаки. Коли і кого запрошують на зустріч з ними? 19:44 Магнітні бурі в травні-2024: коли очікувати на погіршення самопочуття 19:10 «Потрібна підтримка!» Зірка «Перелесника» з Вінниці братиме участь у новому проєкті Від читача 13:03 EPAM Україна та ГО «Загартовані серця» передали Силам оборони 100 автомобілів 18:38 «Вінницький» ліфт встaновлять в одній із бaгaтоповерхівок містa 17:42 На Вінниччині до Реєстру корупціонерів за 2023 потрапили 169 осіб 17:07 П'ять вулиць у Вінниці назвуть іменами загиблих захисників 15:43 На фронті загинув Микола Калачик з Тульчинської громади 15:20 Втрачена історія: закинуті садиби та палаци Вінниччини 14:25 Під час пожежі на Вінниччині травмувався власник будинку photo_camera 13:07 Вербна неділя: традиції та заборони, куди поставити освячену вербу 11:50 Вінницька торгово-промислова палата працюватиме в оновленій будівлі Пошти photo_camera 10:38 Вночі сили ППО збили над Вінниччиною ворожий безпілотник 10:05 Швидкий рецепт сирної паски від учасниці 13 сезону МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 10:00 Як ви ставитеся до норми про вилучення авто у законі про мобілізацію? Ми запитали вінничан 09:17 В Україні відзначають День працівників швидкої допомоги. Історія, заборони та прикмети 28 квітня 09:00 Напівфабрикати: шкода чи користь? (партнерський проєкт)
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up