Міграція мізків. Куди "тікають" вчитися вінницькі випускники

Міграція мізків. Куди "тікають" вчитися вінницькі випускники

Київ, Львів, Одеса, Польща, Канада, США - саме туди планують їхати на навчання вінницькі випускники. З опитаних "20 хвилин" школярів тільки декілька зізнались, що хочуть залишитися у рідному місті.

Для 1732 одиннадцятикласників Вінниці пролунав останніх дзвінок-2016. Після свята ми запитали випускників, які плани на майбутнє вони мають та чи пов'язані їхні мрії з Вінницею. Більшість із них зізналися, що планують вступати у вищі навчальні заклади, але не у Вінниці. А повернутися у рідне місто після навчання хочуть одиниці. 

Тим часом судячи зі статистики, вінницькі університети без студентів не будуть. Починаючи з 2011 року кількість першокурсників там зростає, на відміну від коледжів та училищ.

Відео дня

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (19)
  • Левадный Олегъ

    Основная суть опроса в том, что вопрос "тикать отсюда?" уже даже не стоит - единственный вопрос - "куда?". Мыздобулы, кароч.
  • Анонім

    Ну якщо у нас в ведучого інженера зарплатня 3-4 тис. грн. то про що говорити.
  • Анонім

    еду учиться в америку - таких тупых и там хватает, не сказала только в какую америку едет, в северную или южную

    Анонім reply Анонім

    Очевидно, что девочка в свои 16 лет и ее состоятельные родители (а значит далеко не глупые люди) прекрасно понимают, что у этой страны нет никакой перспективы и будущего.

    Анонім reply Анонім

    Ви что-то против америк имеете?



    Тупым очень сложно пробиться как на украине так и в америках.
  • Анонім

    а почему никто в ПТУ не идет ??
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі» 19:35 У першому кварталі понад 320 переселенців знайшли роботу на Вінниччині. На яких підприємствах? 19:12 До Міжнародного дня сім'ї у Вінниці проведуть захід «Сильні, вільні та спортивні»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up