Відкриття «Території SUN»: вінничан на вікенди кличуть на фест

Відкриття «Території SUN»: вінничан на вікенди кличуть на фест
  • «Територія SUN» запрошує всіх бажаючих до створення інтерактивних мистецьких проектів під час вихідних 28-30 червня.
  • Вхід на «територію сонця» вільний.

Перший мистецький вікенд за підтримки Вінницької міської ради під назвою «Ticket to the SUN» відбудеться 28-30 червня.  «Території SUN» - це переосмислення одного з найцікавіших куточків нашого міста - колишнього Дитячого санаторію імені М.М. Коцюбинського. Упродовж десятиліть тут оздоровлювалися вінницькі школярі, однак після економічної стагнації державне підприємство стало дотаційним і збанкрутувало. Водночас зусиллями виконавчого комітету та депутатського корпусу Вінницької міської ради вдалося повернути цей об’єкт у комунальну власність і визнати його суспільно значимим та цінним для Вінницької міської об’єднаної територіальної громади.

 Територія SUN - це активний, творчий, інтелектуальний відпочинок для вінничан та гостей міста.  Упродовж червня-липня 2019 року на “Території SUN” планується проведення кількох тематичних вікендів з великим різноманіттям форматів та заходів, які дозволять активізувати в свідомості мешканців великий потенціал території.

Відео дня

Програма фестивалю:

П’ятниця, 28 червня

Символічне відкриття «Території SUN» на день Конституції України, ніби приймаємо закон про відновлення закинутого санаторію і повернення його вінничанам.

  • О 12:00 почнуть діяти різні активності: гончарна робота для дітей і дорослих, мандрівки сабарівським лісом до каменю Коцюбинського, скелелазіння на Сабарівських скелях. Запрацює "Перформативна лабораторія /adaptatio/" з Андрієм Утєнковим, відкриття поетичної сцени мистецьких вихідних, а також художнього пленеру.
  • Вечірня концертна програма – початок о 19:00: дует «ЯіКрасько» (українське інді м. Київ), «Курносая Дура» (м. Вінниця), «Мантри Керуака» (м. Харків), Костянтин Бушинський (м. Київ) з авторською програмою. Нічні кіно-покази у кіно-клубі «Сантиметр».

 Субота, 29 червня

  • О 7.00 ранкова йога з Олею Трач. Лекції, майстер-класи, розмови, мандрівки, слеклайн і перформанси.
  • Вечірня концертна програма, початок о 20:00: «RyJays» (м. Київ), хедлайнером суботньої програми стали ATOMIC SIMAO (м. Київ), на завершення відбудеться етно-джем з Романом Голобордою (м. Харків).
  • Відкриття фестивалю короткометражного кіно «Відкрита ніч» о 22:00 у місцевому кіно-клубі «Сантимент», одночасно зі всією Україною.

Неділя,  30 червня

  • Традиційна ранкова йога з Олею Трач о 7.00. Перфоменс «Гончар за роботою» з Михайлом Діденко та Юлею Гушул. Презентація перформансу, як результат роботи "Перформативної лабораторії /adaptatio/" з Андрієм Утєнковим. Зустріч з директором фестивалю «ГогольФест» Максимом Демським, дискусія про культурний менеджмент, перегляд фільмів про сучасний мультидисциплінарний фестиваль, який за останні роки став регіональним, як «StartUP ГогольФест» у Маріуполі, та «AIR GogolFest» у Вінниці.
  • Вечірня концертна програма, початок о 19:00: на завершення мистецьких вихідних відбудеться міні-акустик фест з гуртами «Очеретяний кіт» (м. Вінниця), «MORJ» (м. Харків), «Мирослав Кувалдін. THE ВЙО» (м. Київ).

 На «Території SUN» діятиме пілотний проект кемпінгу. Це означає, що кожен, хто скучив за життям у наметі зможе здійснити своє бажання, й отримати місце під намет на території заходу.

Організатори – Громадська організація «Мистецьке об’єднання «ПЛАЙ».  Наш сонячний партнер: Компанія «Промавтоматика», яка забезпечила нас електричним обладнанням та освітленням території

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (6)
  • Олексій

    Свинство, Вінниця такого давно не бачила
  • Житель Старого міста

    Організатори, аууу! Це не закинутий куток Старого міста, а житловий мікрорайон, приватний сектор, тихе і спокійне місце зі своїм життям! І вночі ми хочемо спати, а не слухати п'яні галаси і пісні. Чи ви забули, що після 10 годин не можна включати гучну музику? То почитайте Закон! Ідіть у ліс і там влаштовуйте свій балаган з циганським табором!!!
  • Я

    Творчість і відновлення санаторію? Не смішіть! Пішли сьогодні з дітьми, тільки втратили час. Організатори зрубали пару кущів і кинули під ноги, встановили намети і горлають пісні, які нормальна людина не сприймає! Звичайна попойка неформальної молоді! Чому називаєте це фестом і подаєте невірну інформацію в анонсі для Вінничан?
  • Місцевий житель

    Сатанисты!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:07 Вінничанам нагадують про безкоштовну вакцинацію домашніх улюбленців: графік щеплень на травень 20:55 «Моє життя нічого не варте порівняно з нацією». Історія полеглого Героя Назарія «Грінки» Гринцевича photo_camera 20:17 У Вінниці водій маршрутки збив велосипедиста 19:23 У Тульчинському районі двоє раніше судимих чоловіків вкрали скутер photo_camera Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 18:30 Допоможуть у тяжку хвилину: ритуальні послуги та товари, кафе та обіди на замовлення (партнерський проєкт) 18:22 У Вінниці на електронні аукціони виставляють чотири земельні ділянки. Де і коли вони відбудуться? 18:18 Від десяти мільйонів гривень. Як виглядають найдорожчі квартири, виставлені на продаж у Вінниці photo_camera 17:58 «Цинізм та нелюдяність» — читач про МСЕК. Новий огляд декларацій голів міжрайонних медкомісій 17:30 Дитяча стоматологія у Вінниці: обирайте кращих дитячих стоматологів! (партнерський проєкт) 17:21 Вночі хлопець намагався відібрати у вінничанина телефон photo_camera 16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Несіть тільки живі квіти: завтра «живим коридором» зустрічатимуть загиблого «Грінку» 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Заступника мера Гнівані Віктора Гавришка відправили під варту. Застава – 2,4 млн гривень 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up