У Вінниці шукали найтвердіше яйце

На другий день Великодня вінничани розважали себе давніми українськими жартівливими забавками. Вже вдруге у Вінниці пройшов чемпіонат «Битва крашанок». Організатори - міський палац мистецтв «Зоря» цього року без зайвої скромності і не без жарту додали до назви «всесвітній».

-  Ідея дуже проста, вона лежить на поверхні, та головне ми задумували цей чемпіонат перш за все як сімейну розвагу,  відпочинок для душі – розповів організатор Олександр Шемет.
Охочих позмагатись у такий спосіб виявилось близько 200 чоловік. Таку ж кількість крашанок заготовили для чемпіонату організатори, серед них і два яйця страуса. Втім, хто хотів, приносив власну секретну«зброю», яка мала принести особливий фарт учасникам.
У кожного учасника було по 6 «життів», тобто крашанок для бою.
- Гра «навбитки» полягає в тому, що один тримає в руці крашанку, носком догори, а другий б'є носком свого яйця, - пояснив Олександр Шемет. -  Потім б'є другий по кушці, тобто по протилежному кінці. Чия крашанка розіб'ється з обох кінців, той програв: він віддає свою крашанку тому, хто виграв.

{photo_gallery id=4462|}

У командних змаганнях брало участь 16 команд, учасниками яких були вінницькі шкільні команди КВК. Зустрівшись в боротьбі із суперниками, в другому турі учасники які пройшли далі проходили квест «знайди крашанку». З допомогою спеціальної карти команди бігали по Мегамолу та відшукували заховані яйця. У фіналі зустрілися команди «Броколі» та «Україночки». Перемогу здобули учні з гімназії №1 з вегетаріанською назвою «Броколі».
- Найважче було проходити квест, - ділиться враженнями учасниця команди-переможника Ольга Острадчук,  - але із двадцяти захованих яєць ми знайшли найбільше – аж сім.

Відео дня

{photo_gallery id=4463|}

Також були індивідуальні поєдинки, в яких кожний охочий міг довести, що його яйце найтвердіше. Після запеклих півфінальних баталій у фіналі повну перемогу здобув Михайло Стасенко, який з рахунком 6 : 0 розгромив свого суперника. Конкурс «круті яйця» показав, чиє яйце зможе крутитися на столі найдовше. «Найкрутіше яйце» протрималось 45 секунд і принесло Антонові Доманському перемогу та подарунки.
Також учасники приносили та розкладали власноруч оригінальним способом розмальовані яйця. Команда КВК «О, счастливчик» за серію писанок зі смішними обличчями отримали особливий подарунок – розписане яйце страуса.

{photo_gallery id=4464|}

Цікавою несподіванкою стала номінація «Кубок Телевізійників». Тележурналісти чотирьох українських телеканалів зійшлися в поєдинку, «зброя» їм дісталась також несподівана: битву вели перепелиними яйцями. Врешті-решт з поміж представників П’ятого каналу, ТРК України, Першого національного та ВДТ-6 виграв наш вінницький телевізійник.
Судили поєдинки вінницька команда КВК «Спеції». Розважали співами і танцями вихованці творчої майстерні МПМ «Зоря» «Зоряна мрія» та танцюристи п’ятого ліцею колектив «Молодість».
Переможників усіх номінацій нагородили сертифікатами від Мегамолу на розваги та подарунки.

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
16:23 Черги в інформаційному центрі: пільговики масово поновлюють картки вінничанина 16:08 «Беріть рукавчики, мішки для сміття та гарний настрій». Запрошують на прибирання берегів Південного Бугу 15:37 Незрячий вінницький художник створює картини зі скульптурного пластиліну 15:07 Завтра вінничани «живим коридором» зустрічатимуть наймолодшого азовця Назарія «Грінку» Гринцевича Від читача 14:32 ЗАКОН СУВОРИЙ, ПРОТЕ СПРАВЕДЛИВИЙ: НА КОГО РОЗРАХОВАНА ДІЯ СТАТТІ 40 ККУ 14:19 «Укренерго» попереджає про можливі відключення світла по всій Україні у вечірній час 14:15 Косметичні процедури навесні: поради, що зараз необхідно зробити (партнерський проєкт) 13:43 Посадовця з Гнівані Віктора Гавришка триматимуть під вартою за розтрату державних коштів 12:47 Майже 1,5 мільйона гривень витратять на підготовку фонтанів у Вінниці 12:22 Надзвичайники Вінниччини показали кадри гасіння пожежі після влучання в об'єкт інфраструктури photo_camera 11:23 У Вінницькій «Пироговці» провели унікальну кардіохірургічну операцію photo_camera 11:00 Вінничани роблять РЕБи для захисту від ворожих дронів. Підтримайте гривнею (прес-служба МБФ "Без кордонів") 10:22 Де у Вінниці 8 травня не буде світла, холодної та гарячої води. Адреси 09:53 У Вінниці оновили розклад руху автобусів маршруту №16 09:17 Нічна атака на Вінниччину: ворог влучив в об'єкт інфраструктури 09:04 Де купити жіночу, чоловічу та дитячу вишиванку у Вінниці (партнерський проєкт) 08:17 Сьогодні в Україні День пам'яті та примирення. Історія, заборони та прикмети 8 травня 08:11 У Шаргороді стартувала Програма ФІФА з розвитку талантів 21:04 На Донеччині загинув Юрій Іванина з Іллінців 20:18 Вінничан запрошують на відкриття фотовиставки Максима Кривцова на псевдо «Далі»
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up