Проїзд у вінницьких маршрутках може подорожчати

Проїзд у вінницьких маршрутках може подорожчати
Зараз щоб проїхатись у маршрутці в Вінниці, коштує 2,5 – 3 гривні. Вартість проїзду не піднімалась більше року. Вінницькі перевізники з цього приводу б’ють на сполох.

Вчора, 28 січня, на засіданні міського виконавчого комітету у Вінниці піднімали питання підвищення плати за проїзд у муніципальному транспорті міста і маршрутних таксі.

Директор департаменту енергетики, транспорту та зв’язку Олексій Пидоченко розказав про реалії вінницьких перевізників. За його словами, востаннє переглядалися тарифи на проїзд ще у 2014 році.

- З того часу запчастин подорожчали на 40-50%. Також, подорожчала й електроенергія. Раніше за її споживання трамваями і тролейбусами комунальне підприємство "Вінницька транспортна компанія" сплачувала близько 36 мільйонів гривень, а зараз це коштуватиме щонайменше 80 мільйонів  гривень, - каже посадовець.

Відео дня

До речі, ще минулого року збільшили тарифи на перевезення більшість міст в Україні.

Крім того, через невизначеність державного фінансування по перевезеннях пільгових категорій громадян підприємству загрожує скрутне фінансове становище.

- З початку року Вінницька транспортна компанія здійснює пільгові перевезення без надходження субвенції на відшкодування з державного бюджету. Цими пільгами у місті користується 120 тисяч людей, - додає Пидоченко.

Читайте також: Пільговики почнуть платити в громадському транспорті?

Вже подали знову заяви та відповідні розрахунки на перегляд тарифів ГО «Маршрут» та Вінницька транспортна компанія.

Варто зазначити, що мер Вінниці Сергій Моргунов доручив департаменту економіки опрацювати дане питання та встановити економічно обґрунтовані тарифи на проїзд

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (26)
  • Анонім

    Власники маршрутів міські депутати, тому звичайно ціну піднімуть, яка  і так сама вища по Україні! Поцікавтесь,я кі ціни у сісудніх областях
  • Анонім

    ЩЕ  більше пільг роздайте!!!
  • Анонім

    "Вінницькі перевізники з цього приводу б’ють на сполох."



    Что-то сгорело или горит или умер кто и может кто-то умрёт?

    К чему это словосочетание в современной журналистике?
  • Анонім

    Чого чекали? Євр.....ка стратегія!!! Далі обирайте панів
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:13 У Вінниці водій «ВАЗу» збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях 09:20 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 09:01 Вінниця сьогодні проводжає у вічність трьох військових play_circle_filled 08:30 Вітаємо християн зі Світлим Христовим Воскресінням! (Прес-служба ВО "Батьківщина") 08:25 Сьогодні вітаємо Марію та Кирила. Історія та прикмети 4 травня 08:00 Готові великодні кошики, паски та ковбаски. Де замовити у Вінниці (партнерський проєкт) 21:01 Вінницька обласна лікарня отримала новий апарат УЗД для кращої реабілітації пацієнтів photo_camera 20:08 «Цвітіння» водойм: основні причини та чим воно небезпечне 19:29 «Тато забирав мене з дитсадка і ми дивилися вручення «Оскара»... У Тульчині показали «Ядерне чаювання» 19:11 У Вінниці зупинили «ВАЗ», водій якого був під дією двох наркотиків photo_camera 19:08 До ЗСУ через рекрутингові центри: перша група добровольців навчається на тренувальних базах 18:16 На Вінниччині за добу рятувальники ліквідували сім пожеж в екосистемах
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up