Близько мільйону пам’ятних монет продав Нацбанк минулого року

Близько мільйону пам’ятних монет продав Нацбанк минулого року
Українці та іноземці стабільно купують пам’ятні монети, випущені Національним банком України. Так тільки протягом минулого 2015 року люди купили три тисячі штук золотих пам’ятних монет.

Як повідомляють на сайті НБУ, у 2015 році було продано близько мільйона пам’ятних монет, загальною вартістю  75,6 мільйонів гривень, та 28,5 тисяч інвестиційних монет на загальну суму 172 мільйонів гривень.

До речі, пам’ятні монети виготовляють з золота, срібла та нейзибельту. А от інвестиційні тільки з золота та срібла. Про це 20 minut розпитували у обласному представництві НБУ наприкінці січня.

Нагадаємо, що в минулому році Національний банк України ввів в обіг 37 пам’ятних монет (32 найменування), з яких 14 срібних, 22 з нейзильберу та одна біметалева. Загальний тираж уведених в обіг у 2015 році пам’ятних монет сягнув 961 тисяч штук.

Відео дня

У 2016 році випустять пам’ятні монети з нагоди 25-річчя незалежності України, Ігор ХХХІ Олімпіади. Введуть також в обіг пам’ятні монети з нагоди двох 150-річь:  від дня народження Михайла Грушевського та Національної парламентської бібліотеки України. В цьому році присвятять також цікаві монети петриківському розпису, стародавнім містам та пам’яткам архітектури України,  флорі і фауні.

Купити такі монети можна в регіональних представництвах НБУ та в інших банках. Зараз банкіри та нумізмати розмірковують про запровадження нових ефективних та прозорих механізмів продажу монет.

Читайте також: Дві нові пам’ятні монети випустить НБУ у лютому

У 2016 році Україна побачить золоту монету у 250 гривень

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (1)
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
13:21 У восьми криницях Вінниці виявили неякісну воду. Адреси 12:23 З початку травня на навчальних автівках змінилося маркування 11:51 Запустили масштабний волонтерський проєкт «Подільські дрони». Мета — збирати по тисячі FPV щомісяця photo_camera 11:25 Де смачно пообідати у Центрі Вінниці: огляд бізнес-ланчів і не тільки (партнерський проєкт) Від читача 13:38 На Вінниччині відкрили набір на безоплатний курс із вивчення правил дорожнього руху — як долучитися? 11:21 Небайдужі вінничани повідомили патрульним про п'яного водія photo_camera 10:23 Без води та світла. Де у Вінниці 7 травня відключатимуть послуги 10:07 Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше photo_camera 10:03 Олег Мейдич: «Закон про легалізацію грального бізнесу взагалі має бути скасований» (Прес-служба ВО "Батьківщина") 09:48 Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка 09:18 У Генштабі розповіли про 804-й день війни: найгарячіше на Авдіївському напрямку 08:17 Сьогодні вітаємо Антона та Людмилу. Історія, заборони та прикмети 7 травня 08:00 Як зберегти здоров'я спини, суглобів та куди звернутися при болях у Вінниці (партнерський проєкт) 07:55 Вакансії в Green cool, Грош та 59 актуальних пропозицій роботи у Вінниці 21:07 На Вінниччині відбудеться ретро-тур найдовшою вузькоколійкою в Європі photo_camera 20:19 У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля 19:21 Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині play_circle_filled 19:03 Робили все без дозволів: через будівництво у селі Прибузьке затоплює ліс play_circle_filled photo_camera 18:43 На Калинівщині відкрили меморіальну дошку в пам'ять про полеглого Віталія Кулака photo_camera 18:09 Затримали «бізнесмена», у якого «квиток» до Молдови коштував $9000
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up