У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля

У Вінницькій області з початку року народилося 2151 немовля
  • З початку 2024 року, згідно з даними електронної системи охорони здоров'я (ЕСОЗ), на Вінниччині народилося 2151 немовля. 
  • Загалом в Україні за цей період на світ з'явилися 47 тисяч 772 малюки.

Важливо зазначити, що держава гарантує безоплатну медичну допомогу для всіх новонароджених. Програма медичних гарантій від Національної служби здоров'я України (НСЗУ) повністю покриває такі послуги:

  • Неонатальний скринінг — комплекс обстежень, що дозволяє виявити на ранніх стадіях вроджені вади розвитку та інші серйозні захворювання у новонароджених.
  • Медична допомога новонародженим у складних неонатальних випадках — допомога, яка надається дітям, що народилися з важкими патологіями або потребують інтенсивної терапії.
  • Медична реабілітація немовлят, які народились передчасно та/або хворими, протягом перших трьох років життя —  комплекс заходів, спрямованих на відновлення здоров'я та покращення розвитку недоношених та хворих дітей.
  • Медична допомога при пологах — допомога, яка надається жінці під час пологів та протягом перших кількох годин після них.

Батьки немовлят можуть отримати ці послуги безоплатно у будь-якому закладі охорони здоров'я, який має договір з НСЗУ.

Знайти заклад із договором, який надає безоплатні послуги за відповідним напрямом можна:

Відео дня
  • Зателефонувавши до контакт-центру НСЗУ за номером 16-77. Оператор підкаже найближчі лікарні із договором, а також їхні адреси та контакти.
  • За допомогою дашборду на сайті НСЗУ в розділі «Е-дані» / «Аналітичні панелі (дашборди)» / «Укладені договори…»: https://cutt.ly/geqPEJKb

 

Читайте також: 

На Вінниччині три медзаклади надають безкоштовну допомогу передчасно народженим немовлятам

Як можна допомогти дітям із затримкою росту і коли давати гормон, розповідає ендокринолог

Дитина проковтнула сторонній предмет: у Вінницькій дитячій лікарні розповіли, що робити

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up