Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше

Дрони з Калинівки випробували на полі бою. Робити їх самотужки дешевше і швидше
Десять дронів передали військовим ті, хто збирав кошти на комплектуючі для їх виготовлення.
  • Ще десять безпілотників передали на фронт з Калинівської громади.
  • Всі вони виготовлені місцевими майстрами.
  • Як вдалося організувати таке виробництво?
  • В інших громадах теж могли б виготовляти бойові «пташки» для військових.

Не вперше калинівчани передають військовим безпілотні літальні апарати власного виробництва. Цього разу наші захисники отримали десять дронів. Комплектуючі до них придбали за кошти працівників міськради, її управлінь та відділів, а також освітян. Після їх отримання за роботу взялися майстри.

Про те, що в Калинівці роблять власні дрони, повідомили на сайті міськради.

Відео дня

Їх виготовлення організували з ініціативи керівника міської громади Василя Поліщука.

Спершу зробили один дрон і передали його на тестування військовим. Ті випробували літальний апарат, підказали, що варто було б зробити краще. Після таких удосконалень калинівську «пташку» запустили у політ у бойових умовах.

«Крила» пройшли бойове хрещення. Це стало початком подальшого виробництва БпЛА. І тепер їх виготовляють на замовлення наших оборонців.

Як стверджує голова громади, робити безпілотними власними силами дешевше і швидше, ніж замовляти їх у виробника, чи посередників. Він запропонував майстрам спробувати нову справу, аби на практиці зрозуміти, чи варта шкурка вичинки. Майстри підтвердили припущення: зроблені їхніми руками дрони обходяться дешевше, ніж ті, які пропонують виробники.

Замовлень на літальні апарати дуже багато. Тому те само могли б робити в інших громадах. Особливо в тих, де є виробничі підприємства, відповідні умови. Мали б економію коштів.

Як пояснив Василь Поліщук, дотепер на придбання дронів виділяли кошти, на це витратили 4 мільйони 160 тисяч гривень. Спробували робити свої — і все вдалося.

Військові гарно відгукуються про калинівські дрони. У них одне прохання — давати на фронт більше БпЛА. Нинішня війна — це війна дронів. І це не просто слова. Це реальність, з якою стикаються у бою з російськими окупантами наші захисники.

Варто було б так само спробувати налагодити виготовлення літальних апаратів і в інших громадах. Хоча б у великих, де є для цього умови.
 

Читайте також:

«Жирна ціль»: Як військові з вінницьких міні-градів знищили генерала рашистів

Нічні заморозки та погіршення погодних умов прогнозують на Вінниччині

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі

keyboard_arrow_up