Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка

Через важку хворобу перестало битися серце воїна-добровольця Володимира Савуляка
  • Сьогодні Вінниця проводжає в останню путь воїна-добровольця Володимира Савуляка.
  • Чоловік став на захист України на початку повномасштабного російського вторгнення.
  • Через важку хворобу змушений був залишити ЗСУ. Серце воїна перестало битися 4 травня...

Народився Володимир Савуляк 20 квітня 1964 року в селі Борівка Могилів-Подільського району Вінницької області. Після закінчення місцевої школи та служби в армії переїхав до Вінниці. Здобув освіту в тоді ще Вінницькому політехнічному інституті. Останніми роками перед війною працював водієм-далекобійником.

 — Одними з визначальних рис його характеру були щирість, доброта, порядність. А ще — неймовірна відповідальність перед сім’єю, людьми, яких зустрічав, рідною країною… Тому коли на нашу землю масово рушив ворог, не вагаючись, вступив до війська, — розповідає дружина воїна Олена Петрівна. — Під час виконання військових завдань Володимир бачив багато смертей, чимало поранених побратимів вирвав із того пекла… Та попри все, не втрачав оптимізму та мріяв побачити велику українську Перемогу…

Як водій 10-ї окремої автомобільної санітарної роти Володимир рятував із поля бою поранених побратимів, забирав тіла загиблих. Брав участь і у першому обміні полоненими — був серед тих, хто перевозив звільнених оборонців Азовсталі. Його воєнні шляхи пролягали через найгарячіші точки зіткнення із ворогом на запорізькому та донецькому напрямках.

Відео дня

Через важку хворобу, набуту під час несення військової служби, Володимир був змушений залишити Збройні Сили України. Серце воїна припинило битися 4 травня. 

За проявлену мужність під час захисту України захисник був нагороджений нагрудним знаком Головнокомандувача ЗСУ «Сталевий хрест». Також удостоєний медалі Учасника бойових дій.

У оборонця залишилися дружина, двоє дітей та онука…

  • Церемонія прощання із Володимиром Савуляком розпочнеться о 12.00 у Спасо-Преображенському кафедральному соборі.
  • Поховають воїна о 13.00 на кладовищі у Вінницьких Хуторах (вул. М. Приймаченко).

Висловлюємо співчуття рідним та близьким Героя! Вічна пам'ять! 

Редакція RIA/20 хвилин, нагадаємо, має проєкт «‎Героям Слава!»‎. Розповідаємо вінничанам про наших неймовірних бійців, щоб слава про них та їхню мужність летіли далеко за межі України! Нам є ким пишатися!

Також ми часто пишемо про волонтерів та організації, які допомагають армії та постраждалим від війни. Всі історії зібрали у рубриці «Герої тилу». Почитати їх ви можете за посиланням.

 

Читайте також:

«Робимо ставки, де знову перейдуть дорогу на Соборній». Чому вінничани байдужі до полеглих воїнів?

«Піду за тата воювати». Після загибелі батька син вступив до військового ліцею

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (2)
  • [email protected]

    Вічна пам'ять Герою.
  • Аntonina

    Вічна пам'ять Герою 🙏🇺🇦

keyboard_arrow_up