Як баба Лукера вполювала... "чупакабру"

Як баба Лукера вполювала... "чупакабру"
У Лукери Зозулі із села Мізяків Калинівського району цієї весни пропало 13 курей. Частину з них бабця знайшла на подвір'ї, за хатою або на городі.

- Яка погань! – проклинає бабця. – Кров висмокче, і все, покидає курку. Лежить вона, як жива. І голова на місці, і пір'я не скубане…
Вирішила 70-річна жінка стати на варту біля курника. І таки застукала злодія на гарячому.
Курник у бабці – в хліві.
- Я трохи привідчинила двері, - розповідає старенька. – Думаю, як воно туди увійде, підіпру двері зовні. Тоді вже буду думати, як з ним на герць ставати.
Розрахунок господині, яка живе одна, тому помочі ні в кого питати, справдився. На подвір'ї приземлився шуліка – великий, як гуска. Склав крила, і тихенько у хлів.
- Я тим часом із засідки вийшла, двері зачинила, і пішла в хату рукавиці взяти, бо ж воно таке, що руки зцарапає до крові, - продовжує бабця. – Вертаюся, а він зрозумів, що попався у пастку. Пищить так тоненько, ніби дитина плаче. Я кажу, ти плачеш, а не чув, як я бідкалася над мертвими курочками! Ще більше плакала, тільки не так тоненько, як ти.
Дзьоб у шуліки гострий, як голка. Такі само пазурі.
- Як хтось йому нагострив їх, - каже старенька. От він таким дзьобом за шию курку коц – і п'є кровицю, як водицю. Ледве справилася з кровососом. Ледве очі не видер мені, так відбивався крильми. А я упіймала момент, і палицею коц по голові, та й по всьому.

Опудало бабця почепила на дереві на подвір'ї. Каже, якщо раптом ще комусь заманеться, то нехай бачить, що його чекає. Ще п'ятеро курочок у бабусі бігають по подвір'ю.
- А решту вже не верну, що зробиш, - каже старенька.
У Мізякові кажуть, що бабця Лукера спіймала чупакабру. Але старенька навіть не знає, що воно таке. Шуліку – знає, "кобець" ще кажуть на таку пташку в їхньому селі.
Відтоді двір із старенькою хатиною, що стоїть віддалік від інших осель, крилаті хижаки минають.

Читайте також:

Вінницька чупакабра повідгризала кролям яйця

Відео дня
>Вінницьку чупакабру вичислить міліція

Як баба Лукера вполювала... "чупакабру"

Максима Годонюка лікують від нападу... чупакабри

У Вінниці чупакабра заглядала у вікно

Коментарі (7)
  • Anonymous

    очень интересно!
  • Anonymous

    А може він хотів на сідало до курки посвататись.Стало одним нареченим менше.
  • Anonymous

    а глаза такие добрые-добрые

    Anonymous reply Anonymous

    шуліку називають кобцем не лише у тому селі, а напевно в усіх області. Скрипник молодець, гарно пише)!

    Anonymous reply Anonymous

    у нас кобчик кажуть, ласкаво :)
  • Anonymous

    Гринпис в шоке
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
21:01 У терцентрі відновили заняття з психології: навчаються долати стрес у воєнний час 20:28 Дешевше спекти чи купити? Порахували, у скільки обійдеться великодня паска у Вінниці photo_camera 20:11 Ліквідували три канали переправлення військовозобов'язаних через кордон play_circle_filled photo_camera 19:40 «Роби так, щоб тебе порекомендували». «ВінЄвроБуд» провели незвичний майстер-клас для дітей (новини компаній) Від читача 17:22 Кіберполіція запрошує долучитись до проєкту Чатові ОНЛАЙН 19:15 Дружині та сину загиблого прикордонника Андрія Павлюка вручили орден photo_camera 18:29 Чому тут трапляються ДТП? Розібрали з експертом перехрестя Вінниці з найбільшою кількістю аварій play_circle_filled photo_camera 18:02 Травень-червень без гарячої води: адреси, де проводитимуть ремонтні роботи 17:56 Просто неба у центрі Вінниці відкрили виставку подільських писанок play_circle_filled 17:46 Будівництво на Гоголя: кличуть на чергові слухання по цьому торговельно-офісному центру 17:35 Митці об'єдналися для створення картини на підтримку ЗСУ та встановили рекорд photo_camera 17:15 Не беріть у руки! На Вінниччині розкладають принади з вакциною проти сказу для диких тварин 16:03 Дах не ремонтував, але взяв за це майже 300 тисяч: директору товариства загрожує тюрма photo_camera 15:45 «Мені так добре серед цих мовчазних людей». Жінка прибирає чужі поховання, але не могилу мами play_circle_filled photo_camera 15:18 VinSmart Центр запрошує дітей на творчі майстеркласи до Великодня 14:17 Три учениці здобули перемогу на Міжнародному конкурсі з української мови photo_camera 13:13 Спорт і підтримка ЗСУ. У центральному парку провели забіг з благодійною метою photo_camera 12:10 Вчора внаслідок обстрілів окупантів загинули та постраждали мирні жителі 11:32 На благодійному забігу у Вінниці збирали кошти на квадракоптер 11:02 У Вінниці 20 вулиць без води та світла: адреси та причини відключень
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up