Війна за Nemiroff: розбиті двері, кров на сходах. Шестеро поранених в лікарні…

Війна за Nemiroff: розбиті двері, кров на сходах. Шестеро поранених в лікарні…
Охорона виламала двері прохідної заводу Nemiroff, а «Беркут» вивів охоронників із заламаними руками. Після цього шестеро поранених — як беркутівців, так і охоронців, швидка допомога відвезла у Немирівську лікарню. Так колишній генеральний директор Nemiroff Алла Глусь із рішенням суду про поновлення на посаді гендиректора потрапила у свій кабінет.

Яків Грибов пообіцяв виплатити зарплату
Ще зранку першого липня працівники Nemiroff розходилися із надією – у четвер завод знову запустять і вони знову вийдуть на роботу. А значить, вимушені прогули закінчаться, більше того – їм виплатять за ці дні зарплату, бо не з їхньої вини виробництво зупинилося.
Це пояснив один із власників компанії – Яків Грибов, який у п’ятницю виступив перед працівниками підприємства. Він розповів, чому вже місяць стоїть завод, що колишнього генерального директора Аллу Глусь, яка поновлюється на посаді, бо її звільнила її ж заступник, власники Nemiroff, все одно звільнили. А отже новий гендиректор – Юрій Сорочинський.
Але вже ввечері на завод почали з’їжджатися правоохоронці – спецпідрозділи «Беркут», «Грифон»… Бус із охороною Глусів… Як з’ясувалося, наприкінці робочого дня на підприємство Nemiroff приїхав судовий виконавець із рішенням суду про поновлення на посаді гендиректора Алли Глусь.


- У нас робочий день до 10 години вечора, - пояснив RIA свій пізній візит судовий виконавець.

Відео дня
>

Охоронці ламають двері, а їх заламує «Беркут»
Близько 21 години при вході на підприємство з ним зустрілися член ради директорів холдингу Nemiroff Віктор Кіпіш та їхній юрист. Підійшов і представник Алли Глусь. Спілкувалися вкрай ввічливо і юридично грамотно – до зустрічі готувалися всі. Судовий виконавець і адвокат Алли Глусь наполягали на поновленні на посаді, а юрист власників показувала документи про те, що її поновили за рішенням суду, але власники знову звільнили. Згодом вийшла із джипу, який кілька годин стояв під заводом, і сама Алла Глусь з охоронцями. Вона документи про ознайомлення із рішенням власників про її звільнення воліла підписати лише у своєму кабінеті. Звісно, туди її не пропускали…


Через деякий час від дверей у приміщення всі поступово відійшли на кілька метрів. Екіпірована охорона Глусь – у шлемах, з щитами, одягнені в чорну форму (відрізнялись пов’язкою на руці – білий бинт) вишикувалися у шеренгу. За ними стояв «Беркут». Далі охорона Глусь вибиває двері, за ними слідом забігає «Беркут»… З боку це виглядало, ніби спецпідрозділ заштовхує охорону. А далі «Беркут» виводить із заламаними руками охорону Глусь. Були мати, крики: «Головой вниз! Ноги шире!...» Шестеро поранених швидка допомога відвезла у Немирівську лікарню.

Робочий день закінчився після третьої ночі
Пізніше стало зрозуміло, що все відбулося за сценарієм Глусь. Зайти у приміщення із допомогою судового виконавця Алла Глусь не могла – закон не дозволяв. Тому охорона розбиває скляні двері, а міліція виконує свій обов’язок – «забезпечує громадський порядок». Охорону Глусів покарають за хуліганські дії, хтось заплатить за розбиті двері...
Охорону, яку найняли власники 75% акцій Nemiroff – акціонери Грибов і Кіпіш, міліція відсторонила. Таким чином, Аллу Глусь в кабінет супроводжувала міліція.
Чи могла міліція перешкодити силовим діям охорони Глусь? Судячи із того, що присутнє керівництво міліції спокійно спостерігали за цим, то очевидно, що ні. Лише «Беркут» відпрацював затримання. Вони діяли за командою.
Робочий день для всіх на Nemiroff закінчився вже наступного дня – після третьої години ночі. Лише опівночі із приміщення вийшов судовий виконавець: «Процедура виконання рішення не завершена. Все залежить від дій боржників».
Боржники – це власники 75% акцій. Алла Глусь, син якої володіє 25%, ночувала на заводі.
Наступного дня ні Якова Грибова, ні Анатолія Кіпіша на завод не пустили. Алла Глусь до працівників заводу, які зранку підійшли до прохідної, не вийшла…
Більше подробиць читайте найближчими днями.

Дивіться відео тут:
У Вінницькій області штурмували "Nemiroff"

Читайте також:
Працівники Nemiroff прийшли до власників за правдою
Війна за Nemiroff продовжується

Nemiroff вже працює .

Nemiroff узяли штурмом: з дубинками, щитами, матами і кров'ю.

Корпоративне рейдерство «Nemiroff» .

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі (12)
  • Anonymous

    Вихід один,браття! Всіх власників акцій - в тюрму,завод націоналізувати,передати в управління трудового колективу і знову запустити підприємство. Збудоване народом,у народну власність,капіталістів -за грати! Робітники,не мовчіть,виганяйте горе-хазяїв мітлою і ставайте до роботи,адже тільки ви справжні господарі заводу

    Anonymous reply Anonymous

    О, це шо Лєнін воскрес? Не бунтуй, а йди працюй.

    Anonymous reply Anonymous

    Смуту, товарищ, сеете.

    Anonymous reply Anonymous

    да не смуту, а обычное "за комунистов голосуйте", в заводике кроме яныка и юльки еще и комуняки заинтересованы, дюже лакомый заводик )))))

    Anonymous reply Anonymous

    Петро Миколайович, Ви вже тут? ))) От ці комуністичні лідери, не хочуть працювати і все, хочуть все на шару і, шоб за них працювали.
  • Anonymous

    з жиру бісяться вони вcі в особливості алла. ніхто з працівників зваводу не хоче її повернення через нелюдські умови роботи. а аллі наплювати на цих працівників. тільки десятки тисяч гриветь якщо не сотні отримувати хоче нічого не роблячи в той час коти робочі люди ледве ту тисячу отримують. Не справедливо зовсім.

    Anonymous reply Anonymous

    Странные люди - все сидят дома с семьями, работают в своем городе. Спросите у миллионов заробитчан, как это "хорошо" работать в тысячах километров от семей, да любой из них поменялся бы с вами местами. Зажрались вы немировчане....

    Anonymous reply Anonymous

    От вам би замість Алли та Євгенія Черняка. Ото б він вас крутив би як на конвеєрі, пролітали б всі після випробувальго терміну. Ага, а тих, хто бунтує він скоротив би ще до бунту. Не вистачає вам кнута. Алла, зробіит програму обміну досвідом між працівниками компаній Немірофф та Хортиця, тоді люди побачить, що все пізнається в порівнянні.
  • Anonymous

    Дуже добре, що Немірофф запрацює. Правда перемогла, радує те, що Україна все таки правова держава. Глусів поздоровляю, але, думаю, що Грибов з сестрою та братами Кіпішами просто так не здадуться. Хай вже Грибов з Кіпішем продають свої долі та йдуть насолоджуватись життям.
  • Anonymous

    Дуже прикро що Глусі почали війну. Нічим добрим для них це не закінчиться. Співвласники з найменшою долею акцій (Глусі - 25 %, проти 40 % у Грибова і 35 % у Кіпіша), так от Глусі повністю взяли в свої руки все в Немирофф - фінансові потоки, виробництво, збут. І можна зрозуміти Кіпіша і Грибова, які бачать що всі доходи від компанії осідають в кишені сімейства Глусів, які пристостроїли в компанії і маму Аллу Сигізмундовну і дітей - Сашу, Наташу і Вову, а також зятя і інших родичів. Сімейство Глусів - найбагатше в Вінницькій області (по різним даним володіють від 100 до 140 млн доларів). А запитайте що вони зробили для Немирова і своїх робочих? Чи побудували хоча б один будинок для працівників, чи садочок для їх дітей. Навпаки приватизували садочок Немирівського спиртзаводу і використовують його як запасну резиденцію, коли на їх віллі роблять ремонт. А те що бідним дітям немає куди піти в садочок їх не хвилює. Більшість заводчан працює за мінімальну зарплату в 960 грн. Зате 10-20 приближених підлабузників отримують від 15 до 70 тисяч в місяць. Глусі перевели всю контору в костьол, бо самі були католики і в людей був вибір - або католик в конторі або православний без роботи. А потім самі перейшли в православні, перехитривши всіх. Владика Володимир дарував їм сан - помазаників Божих за те що вони допомогли приватизувати матушкі Херувимі (монашкі!!!) на себе і своїх родичів монастир в НЕмирові і церкву в Немирові і в с Кірово. Мер Качур на зборах критикував Глусів за те що ухиляються від сплати податків в місцевий бюджет, розбивають дороги, викачують воду з системи Немирова і зовсім нічого не роблять для блага міста і немирівчан... Через 2 тижні Качура посадили з фальсифікованими звинуваченнями в хабарництві. Думаю без Глусів тут не обійшлося... Отакі святі... Прошлої осені росіянин Рустам Тарико мав намір купити Немирофф і майже дововився про купівлю, але Глусі стали перешкоджати цьому процесу і фактично обявили війну Грибову і Кипишу - основним власникам НЕмирофф. Тим нічого не залишалося, як прийняти міри по захисту своєї власності. Захват 1 липня Глусями дямаю не кінець. Навіть те що забрали відео про захват показує що Глусі знають що неправі. Немирівський суд в Глусів карманний, але є обласний суд, всеукраїнський і взагалі группа компаній Немирофф зареєстрована в офшорі на Кіпру щоб не платити податки. Думаю суд на Кіпрі, або в Лондоні вміє рахувати в кого більше влади - в 25 чи 75 %. Думаю рано чи піздно справедливість восторжествує і Глусів і їх підлабузників назавжди відібють від Немирофф. Просто жалко простих робочих які стало заложниками ситуації. А поки що війна продовжується!

    Anonymous reply Anonymous

    Слушайте, напишите что-то более свежее, надоели эти бабские сплетни сельского разлива....

    Anonymous reply Anonymous

    А для чого цей коментар написали в коментарі? Потрібно було одразу написати в статтю. Заказняк!!!
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
14:21 З палаючого будинку надзвичайники врятували двох кошенят photo_camera 13:23 Солдат із Гайсинщини Володимир Гунька отримав «Залізний хрест» від Головкома ЗСУ 12:22 До Небесного війська приєднався Анатолій Кедь з Крижополя 11:21 У пожежі на Вінниччині травмувався 71-річний чоловік Від читача 10:24 Пригоди бійців у Європі․ Майбутній "рейнджер" розповів про навчання воїнів ССО за кордоном 11:05 Куди вступити після 11 класу: огляд вищих навчальних закладів Вінниці (партнерський проєкт) 10:21 Де у Вінниці 10 травня не буде світла. Адреси 10:14 Наречений і наречена пройшли випробування обстрілами. Який подарунок хотіли б з нагоди одруження? 09:17 Найзапекліші бої точаться на Авдіївському напрямку: Генштаб про 807-й день війни 09:05 Безкоштовні медичні тестування, майстер-класи з благодійним проєктом "Колесо Підтримки" (Новини компаній) 08:55 Вінниця завмерла у скорботі: в останню путь проводжають Назарія Гринцевича та Олега Остапенка photo_camera 08:17 Сьогодні з іменинами вітаємо Кирила та Таїсію. Історія, заборони та прикмети 10 травня 21:17 «Відпочинок на природі — найкраща реабілітація». Дозвілля військових, які лікуються в центрах протезування photo_camera 21:11 До Небесного легіону приєднався Олександр Степанищев з Вінниччини 20:27 Що про мобілізацію ув’язнених думають військові? Ми запитали 20:17 З водойми на Вінниччині дістали тіло 57-річної жінки 19:21 У Вінниці відбудеться аукціон з продажу п'яти об'єктів нерухомості: стартова ціна від 200 тисяч 18:23 Новим командувачем Сил спеціальних операцій ЗСУ став Олександр Трепак родом з Вінниці 17:19 У 23-х громадах Вінниччини посадять трояндові Алеї Слави 16:21 Верховна рада збільшить штрафи для ухилянтів
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up