В Інтер-шику виставили українське мистецтво часів Майдану

В Інтер-шику виставили українське мистецтво часів Майдану
Мандрівна виставка з роботами 17 українських художників відкрилась сьогодні, 17 квітня, в мистецькій галереї Інтер-шик та триватиме до 26 квітня. Виставка називається «Правдиві свідчення: від Революції Гідності до сьогодення». В експозиції є роботи вінницького художника Олександра Нікітюка.

Виставлені роботи -  не оригінали, їх замінили плакати і постери. За задумкою організаторів це  дозволяє виставити картини в різних містах одночасно. Відкривали виставку у Вінниці  художники Гліб Вишеславський, Мар’ян Лунів, та вінничанин Олександр Никитюк.

 

- Спочатку думав надати роботи більш стаціонарні, продумані, та  коли почав переглядати ескізи, зроблені під час Майдану, зрозумів що треба відбирати саме їх, - говорить Олександр Никитюк.

Відео дня


Виставка почала свою роботу у вересні 2014 р. в Києві у галереї Програми академічних обмінів імені Фулбрайта. В квітні 2015 р. її одночасно можуть побачити і у Вінниці, і у Вашингтоні, де вона відкрита для широкої публіки у Міжнародному центрі підтримки науковців імені Вудро Вілсона до 30 квітня 2015 р. 

Previous Next

За словами організаторів, мистецтво, яке створювалось до, під час, та після подій української революції передає передчуття та настрої великих змін, а також спонукає відчути подих Майдану знову і знову, як відчували його люди, які відкинули страх заради спільної мети.
На виставці представлені художники:  Юлія Бєляєва, Гліб Вишеславский, Антон Гаук, Олена Голуб, Мар'яна Гончаренко, Андрій Єрмоленко, Микита Завілінський, Мар'ян Лунів, Олекса Манн, Роман Михайлюк, Анастасія Некипіла, Марія Павленко, Іван Семесюк, Андрій Сидоренко, Тетяна Русецька, Ірина Хованець, Оксана Чепелик, Олександр Никитюка.
 

 

 

 

Слідкуйте за новинами Вінниці у Telegram.

Коментарі
Найчастіше Найчастіше
Новини за сьогодні
Новини Вінниці за сьогодні
18:31 Пожежа у недіючому столярному цеху: вогонь охопив площу у 100 квадратів photo_camera 18:22 Щоб великодні святкування не перетворити на лікарняні 18:16 У Хмільнику під час пожежі загинула людина 17:55 В Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь play_circle_filled Від читача 15:59 Командир батальйону полку ССО «Рейнджер» розповів про службу у спецпідрозділі 17:09 Є 25 вакансій для медиків у Вінницькій області: де шукати пропозиції 17:05 Ведучий «Орел і Решка» відвідав Вінницю. Розповів про місцевих малих виробників play_circle_filled photo_camera 17:00 Три види пасок та шоколадні яйця готували на майстер-класі разом з учасницею МастерШеф та ТМ Зерносвіт (партнерський проект) 16:16 У 16-му ліцеї провели «Парад капелюшків» на підтримку українських військових play_circle_filled 15:12 Освітяни Калинівщини приготували для українських захисників майже три тисячі пасок photo_camera 14:45 Збірна України зіграє у Польщі на чемпіонаті Європи з хокею-5 14:25 Щоб не плакати, ми сміялись: добірка нових мемів про війну photo_camera 13:13 У Вінниці водій ВАЗу збив жінку на пішохідному переході. Потерпіла в лікарні 13:05 Футболісти, черлідери і фрізбісти згуртувалися, аби разом прибрати рідне місто 12:35 Як поводяться вінничани під час хвилини мовчання? Ми запитали 12:17 Великдень у Вінниці: правила безпеки та обмеження play_circle_filled 11:13 Понад сотня відбитих атак та 13 збитих Shahed: Україна дає жорстку відповідь окупантам 10:45 Вінниця в Instagram. Кращі фото за тиждень, що минає photo_camera 10:01 Сьогодні — Велика субота. Традиції, прикмети та що не можна робити 09:54 «Нива» дев’ятий раз у сезоні зіграла внічию. Розійшлася миром з «Чайкою» в гостях
Дивитись ще keyboard_arrow_right
Ваші відгуки про послуги у Вінниці Ваші відгуки про послуги у Вінниці
keyboard_arrow_up